A Start Autó Kft. lett a Valvoline kiemelt hazai forgalmazója

2010.02.13. 12:43

A héten egy belvárosi szálloda, süppedő szőnyeges különtermében egy remek werkfilmet láthattunk a Prista oil 2010-es naptárának készítéséről. Háztetős képek, kivillanó mellbimbók, csapathangulat, derítőlapok 10 percben. Megpróbáljuk megszerezni a videót, hogy önök is jobban érezzék magukat.

 

A sajtótájékoztató lényege viszonylag tömören összefoglalható: közép-kelet európai piacon a Valvoline stratégiai partnere a Prista oil, és a Prista oil stratégiai partnere hazánkban a Startautó. És innentől ők közösen forgalmazzák a Valvoline olajakat.

 

 

A Start Autó Kft. közel két évtizede értékesít Valvoline termékeket országos lefedettségű disztribúciós hálózatán keresztül. Az új Közép-Kelet Európai disztribútor leányvállalatával, a Prista Oil Hungary Kft-vel kötött stratégiai megállapodás értelmében a Start Autó Kft. lett a márka kiemelt hazai forgalmazója.

 

„A Valvoline fogalom az olaj szakmában, több mint száz éves múltja, megingathatatlan hírneve és kiemelkedő minősége tette a piac egyik legmeghatározóbb szereplőjévé. Tudjuk, hogy napjainkban egyre több – magát sokszor túl magasra pozícionáló – új olajmárka jelenik meg kis országunk piacán és ezen felül sok un. szürkeimportőr is foglalkozik – gyakran a tisztességes versenyt rombolva - kenőanyagok forgalmazásával. Mégis biztosan tudjuk, hogy egy sziklaszilárd alapokon nyugvó multinacionális céggel, a  Prista Oil-lal karöltve, ebben - a kedvezőtlen - piaci környezetben is fejlődni, növekedni tudunk.” – tette hozzá Sebők Levente a Start Autó Kft. ügyvezetője.

 

 

„A Prista Oil-ról talán kevesen tudják, hogy abszolút piacvezető a dél-kelet Európai régióban és évente több mint 250 000 tonna kenőanyag hagyja el gyártósorait. Cégünk az utóbbi 14 évben több mint 20 országban (Kelet-Európa, Közel Kelet és Észak Afrika) épített ki kereskedelmi hálózatot és végez értékesítési tevékenységet. Számunkra is megtisztelő feladat a Valvoline termékek forgalmazása és büszkén mondhatjuk, hogy a legmegfelelőbb partnerre leltünk a márka magyarországi népszerűsítésében.” - tájékozatott Pálinkás István a Prista Oil Hungary Kft. cégvezetője.

 

Az iparág első márkája 1866-ban született meg Dr. John Ellisnek köszönhetően, aki az általa kifejlesztett kenőanyagot egy V alakú gőzmotor szelepein próbálta ki, és azt tapasztalta, hogy azok ismét könnyedén kezdtek mozogni. Dr. Ellis bejegyeztette a VALV –O –LINE nevet, mint a világ legelső márkavédjegyét.

 

A Valvoline azóta a világ egyik legnagyobb kenőanyaggyártó nagyvállalata, termékeit több mint 100 országban megtalálhatjuk. Kenőanyagai mindig túlmutatnak az ipari előírásokon, és a teljesítmény maximalizálását, illetve az alkatrészek lehető legnagyobb védelmét tűzik ki célul.

A Valvoline termékei mindig megelőzték koruk műszaki színvonalát, innovatív – a legkorszerűbb technológiai igényeknek megfelelő – kenőanyagai a versenysportban is remekül helytálltak. Az olajok kiváló minőségét a Valvoline által szponzorált csapatok (a Forma 1, Nascar, Indy 500 és World Rallye sorozatokban) számos győzelme is igazolja.