Tűzoltókongresszus a Renault-val

2010.10.10. 16:26

A tűzoltók különböző küldetésének nemes mivolta és feladataiknak speciális körülményei folyamatosan arra késztetik a Renault Trucks-ot, hogy újabb és újabb, egyre megbízhatóbb, és a legújabb műszaki újításokkal felszerelt járműveket kínáljanak a lánglovagoknak. A legfrissebb újdonság ezen a területen az új Midlum Fourgon tűzoltóautó. A meghosszabbított és áttervezett fülkéjű jármű könnyebb beszállást, tágasabb és kényelmesebb fülkét kínál, mindezek mellett kisebb fogyasztást és alacsonyabb karbantartási költséget garantál az automatizált Optitronic váltónak köszönhetően.

Az új tűzoltóautót a Renault Trucks standján mutatták be a 2010. szeptember 23. és 25. között Angouleme-ben megrendezett 117. Tűzoltó Kongresszuson. A franciaországi tűzoltóautók között piacvezető Renault Trucks 468 járművet értékesített 2009-ben, piaci részesedése 68 százalék. Magyarországon is jelentős referenciákkal és kb. 150 db járművel van jelen a hazai tűzoltós gépjárműállományban.

A 2009-ben megjelent új Midlum fülkéjét 18 centiméterrel hosszabbították meg a karosszéria áttervezésével. Ez a változtatás tágasabb, jobban megközelíthető fülkét eredményezett, így sokat javított a tűzoltók munkakörülményein, többek között megkönnyíti a napi többszöri be- és kiszállást. A fejlesztéssel új váltó került be választékba: a 4x2-es új Midlum tűzoltóautók mostantól az automatizált Optitronic sebességváltóval rendelhetők. Az új váltóval akár 7 százalékkal csökkenthető a fogyasztás, emellett a karbantartási költségek is alacsonyabbak annak köszönhetően, hogy kiküszöböli a motor túlpörgéséből adódó sebességváltó-meghibásodásokat.

Az automatizált Optitronic váltó fokozott használati kényelmet is biztosít, így a vonuló tűzoltóknak csak a küldetésükre kell összpontosítaniuk. 
A Renault Trucks tűzoltóautó-kínálata maradéktalanul megfelel a tűzoltás követelményeinek és a tűzoltók igényeinek. A kifejezetten a tűzoltási és mentési feladatok ellátására szánt 4x2-es és 4x4-es járművek maximálisan teljesítik az európai szabványokat. A járművek alkalmasak arra, hogy helytálljanak a legkülönbözőbb bevetéseknél (emberek mentése, tűzoltás, közúti balesetek, vagyonvédelem stb.) a legváltozatosabb helyszíneken (lakott terület, ipartelep, nehezen járható terep stb.). A tűzoltóautókról összeállított sajtóanyag a beavatkozások fajtája szerint, kategorizálva mutatja be részletesen a tűzoltó járműveket az új Mastertől a Keraxig: Master  közúti katasztrófavédelmi jármű, Midlum vízszállító jármű, Kerax erdőtűzoltó tartályautó stb.

Valamennyi tűzoltóautó összegzi a Renault Trucks tapasztalatát a felépítményezés, a hasznos teherbírás és a hasmagasság tekintetében. Mindezeken felül a Renault Trucks-ot választó tűzoltóságok élvezhetik azt a kiemelt odafigyelést, amelyet egy professzionális gyártó biztosít a professzionális felhasználónak a márkahálózat 1200 assistance pontján a hét minden napján éjjel-nappal.