Új anaerob ragasztók, avagy széttépni sem bírod

2012.02.13. 14:54

A Loctite megerősíti vezető pozícióját a munkaegészség és biztonság területén

A Henkel Loctite márkája kibővíti az egészségre ártalmatlan és biztonságos termékeinek kínálatát, egyszerre három innovatív anaerob terméket kínálva a piac számára. A hengeres alkatrészek rögzítésére a Loctite 6300, a felülettömítésekhez a Loctite 5800 és a menettömítő Loctite 5400 terméket kínálva a Henkel megerősíti technológiai és a fenntarthatóság területén elért vezető pozícióját. A Henkel a piacon egyedüliként kínál veszélyjelzés nélküli teljes anaerob termékcsaládot felhasználói számára. Az új anaerob termékek bevezetésével egy időben a fogyasztói partnerek között 12 országot átívelő nyereményjátékot indított a vállalat.

2009-ben a Henkel már sikeresen bevezette az első két „üres” biztonsági adatlappal rendelkező anaerob termékét: a Loctite 2400 és Loctite 2700 csavarrögzítőt. A három most kifejlesztett Loctite termék szintén nem tartalmaz veszélyes összetevőket. Ez azt jelenti, hogy a termékek csomagolásán az (EC) No. 1907/2006 – ISO 11014-1 szabályozás értelmében nem kell feltüntetni veszélyjelző szimbólumot, valamint a biztonságos használatra és a felhasználás veszélyeire utaló mondatokat. Egyik termék sem tartalmaz ismert CMR-eket (karcinogén és génmutációt okozó anyagokat, reproduktív toxinokat). A Loctite termékkínálat ilyen módon történő kibővítésével a Henkel az egészségre ártalmatlan és biztonságos innovatív megoldások még szélesebb választékát kínálja felhasználói számára.

A munkaegészséget és biztonságot szolgáló innovációk

A Henkel elkötelezte magát, hogy minden egyes új termékével hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. Amikor az ipari ragasztók termékcsaládjában egy új termék fejlesztésén dolgozunk, a legfontosabb szempont a munkaegészség és a biztonság – magyarázza a Loctite anaerob ragasztók és tömítők termékmenedzsere, Grita Berendt. – A Henkelnél a termékek kiváló teljesítőképessége magában foglalja a felhasználóink egészségéért és biztonságáért vállalt felelősséget is.

A legfontosabb szempont a termékek veszélyes összetevőinek kiküszöbölése a teljesítőképesség megtartása mellett. A három új termék ezért nemcsak azt a kiváló Loctite teljesítőképességet nyújtja, amit a felhasználók ismernek, és amiben megbíznak, hanem megfelelnek a legszigorúbb munkaegészségi és biztonsági követelményeknek is. Az első teljes egészségre ártalmatlan és biztonságos termékcsaláddal a Henkel aktívan támogatja a vállalatok törekvését az egészséges és biztonságos munkakörülmények megteremtésére, ezzel jelentős többlet értéket kínálva felhasználóinak.

Sokoldalú anaerob ragasztók

A veszélyjelzés nélküli Loctite termékek a megszokott teljesítőképességgel sokféle fémragasztási alkalmazásra kínálnak megoldást. A nagy szilárdságú Loctite 6300 rögzítő termék zöld színű, fluoreszkáló, viszkozitása 350 mPa-s, nyírószilárdsága 20 N/mm². A Loctite 5800 termék vörös színű, fluoreszkáló, tixotróp, közepes szilárdságú felülettömítő, melynek viszkozitása 150,000 mPa-s, nyírószilárdsága pedig 12 N/mm². A sárga színű, fluoreszkáló, közepes szilárdságú Loctite 5400 menettömítő szintén tixotróp, viszkozitása 27,000 mPa-s és az oldó nyomtéka 19 Nm.