2013.12.13. 10:49

Kalapács alá kerül Bitter Sándor bukósisakja, melyet a világ egyik legkeményebb motorversenyén, a Man-szigeti TT-viadalon viselt még 2009-ben. Az AGV GP-Tech egyedi festése Mike Tamás munkája, a plexit pedig a versenyen összeszedett bogarak díszítik. Az aukció nyertese személyesen Bitter Sándortól veheti át a versenysisakot, melyhez víztiszta plexi és sisakzsák is jár.

arveres1
Forrás: tesztmotor.hu

Az árverés teljes bevétele Molnár Ariel salakmotor-versenyzőhöz kerül majd, aki 2007-ben, a hagyományos május elsejei, debreceni versenyen szenvedett súlyos balesetet. Ariel kerekesszékbe kényszerült, de gyógyulása nem lehetetlen. A liciten összegyűlő összeg az ő rehabilitációjához járulhat majd hozzá.

arveres2
Forrás: tesztmotor.hu

A Tesztmotor.hu árverését erre a linkre kattintva, illetve az oldal alján érhetik el. A licit december 18-án délután 18 órakor zárul, az induló összeg pedig 200 ezer forint - nagyjából ennyibe került új korában a sisak. Az aukció nyertese nemcsak egy értékes ereklyével gazdagodik, de egy igazán jó cselekedetet is betehet a karácsonyfa alá.