Adományokkal kívántak boldog karácsonyt az opelesek

2013.12.21. 17:32

 

Budapest, 2013. december 20. – Félmillió forintnyi tárgyadományt adott át ma a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete (MOTE) a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának Budapesten. A karácsonyi ajándékokat húsz nap alatt gyűjtötte össze mintegy félszáz opeles, akiknek az Opel Magyarország is segített.

 IMG_9616.JPG

A márkaklub elnöke, Biró Gellért novemberben álmodta meg, hogy a MOTE száz tagját, valamint az Opel hazai importőrét bevonva, segítenek egy egészségügyi intézménynek. Az országos klub eredetileg plüssjátékokat akart ajándékozni, majd felvették a kapcsolatot a Tűzoltó utcai Gyermekklinika illetékeseivel, akik inkább a kórházi konyha és iroda felszerelésében kértek segítséget. – Ebben a kórházban fekszik minden második leukémiás, illetve daganatos beteg gyermek, ezért nem volt kérdés, hogy nekik segítünk – indokolta Biró Gellért, hogy miért épp erre a kórházra esett a választásuk.

 IMG_9648.JPG

Az adománygyűjtő akció időközben kinőtte magát: csatlakozott hozzá a Corsa Club Hungary és a Hungarian Kadett Klub, összesen csaknem félszáz ember. A kezdeményezés országos lett: tizenhat gyűjtőpontot állítottak fel, ahol az adományokat várták. Az opeles szervezet a decemberben kifizetett tagdíjakat teljes egészében adományvásárlásra használta fel, így egy számítógéppel is gazdagabb lett a klinika.

 IMG_9662.JPG

A gyűjtés során három hűtőszekrényt, kettő mikrohullámú sütőt, kettő számítógépet, egy multifunkciós nyomtatót és öt vendégágyat adtak át. Utóbbit a baba-mama szobába szánják a szervezők. A klubtagok ezeken kívül többautónyi plüssjátékot, konyhai edényt és könyvet is átadtak december 20-án a kórház aulájában. Az adományokat Dr. Tuncsik Csaba, a klinika gazdasági vezetője, valamint Aranyosi Gáborné, intézetvezető főnővér vette át, akik körbekalauzolták az intézményben az adományokat átadó MOTE és a Corsa Club Hungary tagjait.