A nap érthetetlen sajtóközleménye

2014.07.21. 16:46

Szögezzünk le pár dolgot, már az elején:
- igen, szeretem a száguldást
- igen, alig várom, hogy elstartoljon az idei Hungaroring, jelentsen is ez bármit.

Továbbá hadd fejezzem ki mély együttérzésemet azokkal, akiknek azt dobta a gép, hogy párhuzamot kell találniuk egy F1-es autó és egy kvarcóra között. Azonban minden empátiám ellenére azt mondom, hogy a teljes sötétségben levés csak egy óra esetében érdem. Az is csak akkor, ha napelemes.

Gondoltad volna, hogy a Gondoltad volna, hogy... rovat három tételéből kettő tutira baromság? Tehát a Hungaroring biztos nem a leggyorsabb pálya, soha nem is volt az, legfeljebb az Euroring-Kakucsring-Hungaroring koordináta-rendszerben. Mindenesetre tavaly a Hungaroringen nem 257, hanem 187 km/óra volt a legjobb kör átlagsebessége, amelynek Mark Webber volt az elkövetője.

Aztán ott vannak a vacak F1-es motorok, amelyek már vagy tíz éve (egészen pontosan 2005 óta) nem két órát bírnak, de valójában azelőtt sem ennyit bírtak, csak minden verseny után felújították őket, mert négyet már nem bírtak volna. Mindenesetre a mostani motorokból egy szezonban ötöt használhatnak el, azaz a 19 futamos versenynaptárat, az edzéseket is figyelembe véve egy mai F1-es motor legalább 8 órát kibír. Talán teljes sötétségben is.

(Egyébként megvolt, hogy az összes F1-es versenyző karórában jelenik meg a díjátadón, ami nyilvánvalóan nem volt ott a csuklóján a verseny alatt? És az, hogy tegnap Rosberg és Hamilton is úgy érezte a himnusz alatt, hogy meg kell törölnie a száját, kifejezetten az órás kezével? Bottas még kezdő.)

Kedves Kolléga!

A technika és a sebesség megszállottja vagy? Alig várod, hogy elstartoljon az idei Hungaroring? Miközben nézed a száguldó cirkuszt égsz a vágytól, hogy megtudd, hogyan lehet valami egyszerre elképesztően gyors, pontos, intelligens és tökéletesen kezelhető? Ismerd meg az új Red Bull EDIFICE kollekciót, a karórákat, amikben épp úgy megtalálhatóak ezek a tulajdonságok, mint egy száguldó Infiniti Red Bull Racing versenyautóban.

Gondoltad volna, hogy:
- Tavaly a Hungaroring volt a leggyorsabb pálya, 257 km/h átlagos sebességgel?
- Egy versenyautóban 80 ezer alkatrész található?
- Amíg az F1 autók motorja alig 2 óráig bírja, addig  az EDIFICE órák legalább 2 évig képesek a pontos idő megjegyzésére, akár teljes sötétségben is?

A mellékelt infografikában további érdekességeket találsz a Hungaroringről, a Forma1-ről és az EDIFICE karórákról. Pinterest oldalunkon megnézheted
- az infografikát: http://www.pinterest.com/pin/453667362436819989/
- és az új Red Bull EDIFICE karórákat is: http://www.pinterest.com/casiohu/sebesseg-es-intelligencia/

Mitől ilyen tökéletesek az új Red Bull EDIFICE karórák? Tudd meg videónkból: http://www.youtube.com/watch?v=olT_8vHZZQs

Minden másodperc számit!
- Mi áll a világrekord gyorsaságú kerékcsere hátterében? Kiderül a videóból: http://www.youtube.com/watch?v=bNeQsXTQk7g
- Milyen izgalmas verseny zajlik a tervezőasztalok mellett? Választ kaphatsz ebből a videóból: http://www.youtube.com/watch?v=xwuHngAOeWo

További információval készséggel állunk rendelkezésedre!