Önkéntes motor gumiabroncs csereprogramot jelentett be a Continental

2014.08.21. 17:32

Bizonyos BMW és KTM motorokon voltak első szerelésű abroncsok, amelyeket most visszahív a Continental. A másodpiacon nem ezek a gumimodellek. Ha ilyen DOT-számú gumija van, nincs más dolga, mint egyszerűen besétálni a problémás gumival, és kicserélik azt.

• A csereprogram a Continental 120/70ZR17 és 120/70R17 méretű, a motorkerékpárok első kerekein használt gumiabroncsait érinti

• A futófelületen és/vagy az övbetéteknél bekövetkező esetleges szerkezeti elváltozások nyomásvesztést okozhatnak

• A program mintegy 170 ezer darab, 2007 és 2014 között eladott abroncsot érint világszerte

Budaörs, 2014.08.18. A Continental mintegy 170 ezer darab, 120/70ZR17 és 120/70R17 méretű motorkerékpár abroncsra kiterjedő önkéntes csereprogramot hirdetett meg. Piaci visszajelzések alapján ugyanis az érintett gumiabroncsok nagyon kis hányadánál a futófelület és/vagy a gumiabroncsok övbetétei a használat során nem kívánt mértékben deformálódhatnak vagy sérülhetnek, ami bizonyos esetekben nyomásvesztéssel járhat. Bár az ebből adódóan bekövetkezett baleset vagy sérülés mindezidáig nem jutott a Continental tudomására, a csereprogrammal az abroncsok használóinak biztonságát igyekszik növelni a vállalat. Az érintett abroncsokat 2007 és 2014 között értékesítették világszerte, első szerelésben és az utánpótlás piacon egyaránt.

A Continental csereprogramjában érintett, 120/70ZR17 és 120/70R17 méretű abroncsok részletes adatai:

Termékek: DOT-számok:

91E9

2513

2614

A gumiabroncsok gyártási idejét tartalmazó DOT számok szerint, az önkéntes csereprogram a 1907 (2007. 19. hete) és a 2614 (2014. 26. hete) közötti gyártású abroncsokra vonatkozik. Ezt a pontos gyártási időpontot a DOT szám utolsó 4 karaktere tartalmazza. Egyéb méretek, a fenti időszakon kívül gyártott abroncsok vagy más termékek nem érintettek a programban. A Continental 2014. augusztus 8-án értesítette az illetékes nemzeti hatóságokat, valamint felvette a kapcsolatot a motorkerékpár-abroncs vásárlókat kiszolgáló kereskedelmi csatornák képviselőivel az önkéntes csereprogram zökkenőmentes végrehajtása érdekében.

További, például az érintett gumiabroncsok azonosításával vagy a legközelebbi viszonteladó partnerek elérhetőségével kapcsolatban Menkó Illés, a Continental Hungaria Kft. műszaki szakértője az alábbi elérhetőségen áll rendelkezésre:

Tel.: 06-23-511-186

E-mail: illes.menko@conti.de