Opel Astra: túlfogyasztás

2004.03.13. 13:42 -

Tisztelt Doki!

Egy pár hónapja vásároltam egy 1996-os Opel Astra Turbódízelt, kb. 150 ezer km van benne, 1700-as 68 lovas Opel motorral.
Az autóval különösebb gond nincsen, csak a fogyasztással nem vagyok megelégedve. Más Opel-tulajdonossal is beszéltem, akinek ez a típusa van, és azt mondták, hogy a városban télen 7 liter gázolajnál többet nem szabad, hogy fogyasszon. Én ezt meghaladom kb. 1-2 literrel, ami szerintem sok!
A motor jól indul hidegen, nem túl zajos, elég jól húz ahhoz képest hogy dízel. Akitől csak kérdeztem, azt mondta, hogy cseréljem ki a gázolajszűrőt, vagy lehet hogy az injektorbetéttel van baj? A motor nem kalapál, jól húz, és ha nem járok vele túl sportosan, csak öregesen akkor is közel 10 liter a fogyasztása a városi forgalomban.
Kérem, adjon tanácsot, mi lehet a baj? Éppen azért vettem meg ezt a típust, mert nagyon takarékos.


Célszerű a levegőszűrőt ellenőrizni, aztán nem ártana egy kis motordiagnosztika és adagoló vizsgálat. Nem szivárog valahol a gázolaj? Nagyon sok oka lehet a túlfogyasztásnak.
Persze elsősorban a befecskendező-rendszerben kellene keresni a hiba okát.

Ficzere Miklós

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2004. március 13., 13:42, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

Autódoktor Autódoktor

Autószereléssel, üzemeltetéssel kapcsolatban kérdezze az Autódoktort, vagy böngésszen a több száz eddigi tanács között. Kereshet is! Jó egészséget.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar Magazine

If only parking was this simple
The tightest parallel parking world record borders on insanity. Don’t try this at home.