Autódoktor Autódoktor

Opel Astra: túlfogyasztás

2004.03.13. 13:42 -

Tisztelt Doki!

Egy pár hónapja vásároltam egy 1996-os Opel Astra Turbódízelt, kb. 150 ezer km van benne, 1700-as 68 lovas Opel motorral.
Az autóval különösebb gond nincsen, csak a fogyasztással nem vagyok megelégedve. Más Opel-tulajdonossal is beszéltem, akinek ez a típusa van, és azt mondták, hogy a városban télen 7 liter gázolajnál többet nem szabad, hogy fogyasszon. Én ezt meghaladom kb. 1-2 literrel, ami szerintem sok!
A motor jól indul hidegen, nem túl zajos, elég jól húz ahhoz képest hogy dízel. Akitől csak kérdeztem, azt mondta, hogy cseréljem ki a gázolajszűrőt, vagy lehet hogy az injektorbetéttel van baj? A motor nem kalapál, jól húz, és ha nem járok vele túl sportosan, csak öregesen akkor is közel 10 liter a fogyasztása a városi forgalomban.
Kérem, adjon tanácsot, mi lehet a baj? Éppen azért vettem meg ezt a típust, mert nagyon takarékos.


Célszerű a levegőszűrőt ellenőrizni, aztán nem ártana egy kis motordiagnosztika és adagoló vizsgálat. Nem szivárog valahol a gázolaj? Nagyon sok oka lehet a túlfogyasztásnak.
Persze elsősorban a befecskendező-rendszerben kellene keresni a hiba okát.

Ficzere Miklós

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2004. március 13., 13:42, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

Autódoktor Autódoktor

Autószereléssel, üzemeltetéssel kapcsolatban kérdezze az Autódoktort, vagy böngésszen a több száz eddigi tanács között. Kereshet is! Jó egészséget.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

féktárcsa
SUZUKI GRAND VITARA 2.0 Összkerékhajtás zárt terepjáró 2005-2013
9560 Ft
tömítőgyűrű, főtengely
SUZUKI GRAND VITARA 2.0 zárt terepjáró 1998-2013
7672 Ft
fékbetét készlet, tárcsafék
SUZUKI SAMURAI 1.3 Összkerékhajtás zárt terepjáró 2000-2004
6510 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

It ain’t no rocket but it’s
a great sled
Either someone has been cheating with the fuel bills or this Legacy is just one helluva tough car at 300K km. Are the spark plugs really a PITA to replace?