Varázsszer a motortisztító folyadék?

Kedves Autódoki!

Az lenne a kérdésem , hogy van-e értelme a különböző motorbelső tisztitó adalékoknak? pl : injektor és porlasztó vagy esetleg hidrotőke ... Mennyiben hasznosak ezek vagy csupán jó üzleti fogások a hiszékeny autosnak?

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

A motorbelső-tisztítók valójában növelt oldószertartalmú olajadalékok, amelyek a motorolaj detergens-diszpergens tulajdonságán túl további tisztító hatásúak, főként gyantás lerakódásokkal szemben hatékonyak és a motorolaj különböző csapadékai, maradó koksz lerakódásival (feketeiszap) szemben. Maguk a szerek egyáltalán nem csodaszerek, ezek kimutatható oldószerhatással rendelkeznek, és nem a szemfényvesztés kategóriába esnek. A kérdés az, hogy van-e értelme használni egy korszerű, jó belső tömítettségű és korszerű kenőolajjal üzemeltetet motornál.

A korszerű kenőanyagok magas adalékoltságuk révén a motorbelső nagyon tisztán tartják, kevés lerakódás képződik, a lebegtetett szennyeződéseket a szűrő kiszűri. Idősebb, kopott motoroknál, valamint kedvezőtlen körülmények között üzemelő motoroknál (sok rövid út vagy nagy terhelés, túlmelegedés stb.) a lerakódások megnövekedhetnek, az olajteknőben több feketeiszap képződik, a motor teljes belsejében fekete lerakódások keletkeznek, ezek ellen nagyon jól a kisebb nagyobb rendszerességgel használt motorbelső-tisztítók. Új, jó állapotú, viszonylag kevesett futott motoroknál előnye, jótékony hatása nem jön ki.
Mindig tartsuk be a dobozra írt alkalmazási utasítást, némelyik változattal elindulni, terhelni a motort tilos.

Üdvözlettel:

Autódoki

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2008. március 28., 20:04, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.


h i r d e t é s

Autódoktor Autódoktor

Autószereléssel, üzemeltetéssel kapcsolatban kérdezze az Autódoktort, vagy böngésszen a több száz eddigi tanács között. Kereshet is! Jó egészséget.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Márkaszerviz

Totalcar áruház

csavar, kipufogó
SUZUKI VITARA 1.6 nyitott terepjáró 1988-1995
1386 Ft
olajszűrő
SUZUKI GRAND VITARA 2.0 TD Intercooler zárt terepjáró 1998-2013
3074 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Hit by a train. Twice
The driver was trying to get rid of the police chasing her driving across the level crossing when she was obstructed. First by a train, then by another one, and finally, by the police.