Varázsszer a motortisztító folyadék?

2008.03.28. 20:04 -

Kedves Autódoki!

Az lenne a kérdésem , hogy van-e értelme a különböző motorbelső tisztitó adalékoknak? pl : injektor és porlasztó vagy esetleg hidrotőke ... Mennyiben hasznosak ezek vagy csupán jó üzleti fogások a hiszékeny autosnak?

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

A motorbelső-tisztítók valójában növelt oldószertartalmú olajadalékok, amelyek a motorolaj detergens-diszpergens tulajdonságán túl további tisztító hatásúak, főként gyantás lerakódásokkal szemben hatékonyak és a motorolaj különböző csapadékai, maradó koksz lerakódásival (feketeiszap) szemben. Maguk a szerek egyáltalán nem csodaszerek, ezek kimutatható oldószerhatással rendelkeznek, és nem a szemfényvesztés kategóriába esnek. A kérdés az, hogy van-e értelme használni egy korszerű, jó belső tömítettségű és korszerű kenőolajjal üzemeltetet motornál.

A korszerű kenőanyagok magas adalékoltságuk révén a motorbelső nagyon tisztán tartják, kevés lerakódás képződik, a lebegtetett szennyeződéseket a szűrő kiszűri. Idősebb, kopott motoroknál, valamint kedvezőtlen körülmények között üzemelő motoroknál (sok rövid út vagy nagy terhelés, túlmelegedés stb.) a lerakódások megnövekedhetnek, az olajteknőben több feketeiszap képződik, a motor teljes belsejében fekete lerakódások keletkeznek, ezek ellen nagyon jól a kisebb nagyobb rendszerességgel használt motorbelső-tisztítók. Új, jó állapotú, viszonylag kevesett futott motoroknál előnye, jótékony hatása nem jön ki.
Mindig tartsuk be a dobozra írt alkalmazási utasítást, némelyik változattal elindulni, terhelni a motort tilos.

Üdvözlettel:

Autódoki

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2008. március 28., 20:04, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

Autódoktor Autódoktor

Autószereléssel, üzemeltetéssel kapcsolatban kérdezze az Autódoktort, vagy böngésszen a több száz eddigi tanács között. Kereshet is! Jó egészséget.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

tömítés, szívókönyök| tömítés, szelepfedél| tömítés, olajteknő
SUZUKI SX4 1.6 VVT 4x4 Ferdehátú 2009-2013
2674 Ft
olajnyomás kapcsoló
SUZUKI SWIFT 1.6 4WD lépcsőshátú 1989-1991
1554 Ft
hosszbordás szíj
SUZUKI ALTO 1.0 Ferdehátú 1994-2002
1938 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

The great horsepower hoax?
What’s the big deal? Open the sales brochures, google the web and you’ll know how powerful your car is. The more PS, the better. End of the story, isn’t it? No, you bet, it isn’t.