Bevizsgáltassam a légzsákom?

2014.01.29. 14:58

Tisztelt Autódoktor!

Van egy 2003-as Volvo S60 2.5T AWD típusú autóm. A hátsó ajtóívre ragasztott matrica szerint 2013 novemberében szükséges a légzsákok vizsgálata és esetleges cseréje. Kisgyermekkel használjuk az autót így különösen fontos, ha véletlenül baleset történik mindenképpen hibátlanul működjenek a légzsákok. Miért van szükség ilyen felülvizsgálatra? Ezt hol tudják a leginkább hozzáértő módon elvégezni? Csak az elektronikát vizsgálják vagy meg is bontják a légzsákot és a vezérlését?

Válaszát előre is köszönöm,

Körmendi Bence

Kedves Bence!

A légzsákok felülvizsgálatára mindenképpen szakszervízt (márkaszervízt) javasolnék, ők egészen biztosan birtokában vannak a megfelelő dokumentációnak illetve eszközöknek a vizsgálat elvégzéséhez.

A felülvizsgálatot a légzsák indítótöltetének elöregedése indokolja, ami a légzsák hibás, nem megfelelő működéséhez vezethet, ez előzetesen, az eszköz működése nélkül sajnos nem derül ki. Egyelőre nincs egységes megállapodás arról, hogy egy ilyen védelmi eszköz mennyi ideig képes üzemszerűen működni, a márkák különböző ideig garantálják ezt, emiatt indokolt a konkrét márka szervizének felkeresése.

Üdvözlettel: Autódoktor