2014.11.24. 13:10

2000 évj. 2.0 16v benzines Renault Scenicemmel van egy kis gond! Nagyon nagyon sok üzemanyagot fogyaszt, 3000-es fordulat alatt nagyon nehezen megy, olyan mintha fulladna az autó, rendszertelenül jár, nem is pörög ki tiltásig a motor, a gyújtógyertyákat 3000 km-ként "elfogyasztja" és a napokban elvégzett olajcsere alkalmával a használt olajban rengeteg benzin volt! Hibakódot nem mutat, de a computeres diagnosztika sem ad rendellenes értéket!

Mi lehet a gond?

Kedves Renault tulajdonos!

Minden jel arra mutat, hogy a motor túldúsul - rengeteg üzemanyagot kap, ami nem ég el a munkaütem folyamán, vagy nagyon kevés levegő jut be az égéstérbe, hasonló jelenséget okozva. A szívórendszer - kezdve a levegőszűrővel - és az üzemanyagrendszer tüzetes ellenőrzése után a motor szívócső nyomásérzékelőjének, valamint a gázpedál/fojtószelep helyzetérzékelőinek áramköreit, jelszintjeit javasolom megvizsgálni statikus és dinamikus körülmények között egyaránt.

Kizárt dolog, hogy tapasztalható hibajelenség mellett ne legyen látható a mérhető értékeken az előbb elmített komponenseknél az eltérés! Az ön autójában levő motorcsalád egyedein a gyújtótrafók is szeretnek tönkremenni, azonban olyan esetekben legtöbbször világító motorhiba-lámpa, és háromhengerezős, rángatózós motorüzem szokott jelentkezni.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu