Piros villogó a Polóban

2017.02.18. 17:39

Üdv Doki!

Az autó: 2007-es VW Polo 1,4-es 16 szelepes motorral.

A jelenség: hideg, téli időben az autó indításakor hangjelzés mellett a motorhűtőközegre vonatkozó jelzés elkezd villogni. A villogás nem is marad abba már üzemmeleg motornál sem, csak leállítás-újraindítás után szűnik meg. Folyadékszint rendben, az autó fűt, semmi rendellenesség nem tapasztalható. A folyamatos villogó visszajelzés normál működésnek tekinthető?

Attila

Kedves Attila!

Ami piros, pláne sípol, az sosem normális - ezalól talán kivétel Sanyi, a cirkuszi bohóc. A rendszer a hűtőfolyadék túlmelegedése, és a kiegyenlítő tartály alacsony folyadékszintje miatt követhet el hasonló akciót a műszerfalon, de ha az ellenőrzés alapján minden rendben van, akkor ez bizony fals jelzés lesz.

Ismét a legegyszerűbb egy célműszer segítségével kifaggatni az autót arról, hogy melyik paraméter alapján jutott a vészharangok megkongatásáig, mert alternatívaként a hagyományos méricskélés és próba-cserebere maradna, de ez lassabb és drágább is. A többfunkciós vízhőmérséklet-érzékelő, és a kiegyenlítő-tartályba integrált szintszenzor is viszonylag gyakori probléma a VAG termékpalettán szereplő autók esetén.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu