Nem fog a fék

2017.06.04. 11:28

Jó napot!

Segítségüket szeretném kérni: van egy 1997-es 1,2-es Fiat Puntóm. Hiába cseréltem ki hátul a fékdobot újra a fékbetétekkel együtt, akkor sem fog egyáltalán, légtelenítve is lett, nem értem! Helyi autószerviztől vettem a betéteket - újak, de ezeken nincs rajta az a rugós szabályzó hanem simák. Teljesen be van spanolva a kézifék bowden, és semmi nem fog.

Mi lehet a baj? Károly

Kedves Károly!

Kérem, ne haragudjon meg, de az a baj, hogy nem ért hozzá. A fék pedig teljes mértékben az a kategória amit TILOS otthon piszkálni, mert emberéletek lesznek veszélyben, ha az autó irányíthatatlanná válik.

A fék egyszerű szerkezetnek tűnik, de nem az. Fontos beállítási sorrenddel rendelkezik, és a komponensek egymáshoz való illesztése is alapvető szakmai feladat. Rengeteg kivitel került ki a gyárból - köszönhetően a sok beszállítónak és a jármű műszaki fejlesztésének - ezek a gyártmányok nem keverhetőek össze egymással.

Az említett autószerviz minden bizonnyal vállalja a náluk vásárolt alkatrész szakszerű beépítését, így a termék garanciája is megmarad, és ön is biztos lehet benne, hogy az autó ott fog megállni, ahol ön szerette volna.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu