Csendben lapul a szivattyú

2017.06.26. 17:12

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni egy Peugeot 206 2.0 Hdi autóval kapcsolatban (2001-90 LE). Az üzemanyag szivattyú nem kapcsol be. Viszont a szivattyú működik, azt megnéztük akkumulátorra kötve. Esetleg lehet hiba a relé? És ha igen akkor ezt hol találom meg?

BG.

Kedves BG!

A villamos tápszivattyú biztosítéka a motortérben levő központi elektronikában (biztosíték táblával egybeépítve) van elhelyezve, kivehető reléje nincs, az elektronika végzi a működtetését. Ha az F24.25 jelű biztosíték rendben van, az áramkör elvi síkon munkára kész.

Az elektronika és a szivattyú között helyezkedik el (gyakorlatban a motortérben a tűzfalon, jobb oldalt) az inercia (crash) kapcsoló (a német fordításban aranyosan Baleseti Tolattyútartó néven említik) amely egy erős behatásra - nem csak borulásra és baleset esetén, hanem egy nagyon erős kátyúzás/padkázás/stb. - leold, és lőttek a szivattyú tápellátásának. Ha a kapcsoló sem szakítja meg az áramkört, és a pumpa a célműszeres izgatásra sem kezd serényen zümmögve gázolajat szállítani, egy atyai/rendszergazdai akkusaru le-tizenöt perc-fel system restart javasolt - gyújtáskulcs a zsebben! Ha ez sem segít, akkor nyakig bele kell bújni a kis francia villamos tekervényeibe.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu