Víz a hátsó ajtókban

2017.09.22. 14:52

Üdv Dokik!

2008-ban vettem egy Peugeot 308 személygépkocsit. Azt tapasztalom, hogy eső után a hátsó ajtókban felgyülemlik a víz. Valahol befolyik, de nem sikerült rájönnöm még, hogy hol. Külföldi oldalakon, google-ban találtam rá találatot, illetve egyik ismerősöm, kinek szintén Peugeot 308-a van, szintén hasonlót tapasztalt.

Hallottak már vagy esetleg tapasztaltak már hasonlót? Vicc az egészben, hogy az ajtók alján van egy kis gumis rész, és ha azt megnyomkodom, elkezd a víz kicsöpögni, mint egy "túlfolyón".

Kérem segítsenek a problémát megoldani. Balázs

Kedves Balázs!

Az autók ajtaja mindig beázik, ha víz éri őket. Pontosabban nem áznak be, hanem a víz felül befolyik, alul pedig ki kell folyjon teljes mértékben. Ha a gyártó kicsit fifikásabb volt, akkor még a menetszél részleges bejutásáról is gondoskodott, hogy segítsen a nyílászárók belső kiszárításában.

Tehát jelen esetben inkább az a probléma, hogy a kifolyást lehetővé tevő nyílások eldugultak (por, levél, bogártetem, stb.), így valóban kis, mozgó tavacska jön létre a kárpit alatt, ami a flóra/fauna szempontjából optimális - mondjuk a fotoszintézisnek lőttek fény híján - de az autó fémből készült szerkezeteinek már nem annyira tetszik a dolog.

Kis piszkáló eszköz segítségével megbontás nélkül kitisztíthatja a kifolyókat, így a probléma megoldódik. Hasonló probléma előfordulhat a küszöbökkel is, ekkor gyorsítás/lassítás folyamán a tenger morajlása hallható, ami lélekemelő, de szintén nem kívánatos.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu