Vezérléscsere utáni jöttek a hibák

2019.10.08. 16:56

Kedves Doki,

Kedden kapott új vezérlést az Opel Astra G 2001 1.6 16v típusú autónk. 2 napra rá rángat a motor, olajat megette, alapjárat rángat 500 és 1000 közt hintázik a mutató, nehezen indul, remeg a motor, meg bent is az utastérben érezni, hogy remeg. Mi lehet a baj?

Attila

Kedves Attila!

A hibamegállapítások egyik alapja a hiba megjelenését megelőző változások listázása. (előtte történt javítás/kátyú/baleset/kerékcsere/elektronikus eszköz beépítés/stb.)

Ha a vezérlés karbantartása előtt egy hibátlanul működő motorú Astrája volt, akár még az is lehet, hogy a nagy karbantartás elvégzése közben történt valami. Azonban ha két napig hibátlanul üzemelt a kocsi, ez az álláspont nem áll sziklaszilárd alapokon. Vigye vissza a járművet a javítás helyszínére, hogy a hiba eredője azonosítható legyen.

A tünetek közül a hirtelen megnőtt olajfogyasztás az, ami kilóg a sorból, a többi könnyen származhatna akár egy hirtelen tönkrement gyújtótrafótól is.

A szerviz érdeke is az, hogy az általuk javított autó panaszmentes legyen, és hogy ön ismét őket válassza a következő aktuális karbantartás során. Tehát biztos vagyok abban, hogy a felmerült probléma megoldásában aktív partnerek lesznek. A megjavított autó olajszintjét pedig ha lehet gyakran - akár napi rendszerességgel is - ellenőrizze, a motortér szivárgásaival egyetemben, hogy látható legyen a hiba megléte/mértéke.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu