Problémák a Porschéval

2019.10.12. 18:30

Üdvözlöm!

Egy éve a tulajdonomban van egy Porsche 996 tip. gépjármű. Mostanában feltűnt, hogy a vezetőoldali keret nélküli ajtó ablak nem megfelelően működik ajtó nyitáskor.

A hibajelenség az alábbi:

Belülről nyitáskor az ablak a belső kilincs meghúzáskor lefelé mozdul, majd az ajtó kinyitásakor a kilincs elengedésével úgy is marad. (ez eddig normális működés)

Ha kívülről nyitom az ajtót, a külső kilincs meghúzásakor az ablak lefelé elmozdul, majd az ajtó kinyitása és a kilincs elengedésekor az ablak visszatér felső állásba. Ezek után a nyitott ajtó kilincsét működtetve az ablak lemozdul, majd elengedve a kilincset felső helyzetbe tér.

Ha az ajtót becsukom akkor az ablak a zárás pillanatában csinál egy le és vissza fel mozdulatot. Ez a hibajelenség a jobb oldalon nem fordul elő.

Árpád

Kedves Árpád!

Én az akkumulátor sarujának néhány perces levételével és az oldalablakok végállásainak újratanításával próbálkoznék. (Ablak le, majd kapcsolóra irányhelyesen még kétszer rányom, ugyanezt felfelé is.)

A célműszeres ellenőrzés pedig azért lenne jó, hogy a kapcsolók biztos működését és a modulok esetleges panaszait meg lehessen vizsgálni.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu