Felújított motor, régi probléma

2019.12.06. 14:22

Tisztelt Doki!

Egy 2007-es, 2.0 benzines Ford Mondeo tulaja vagyok. A motor nem rég lett felujítva (316 000 km), mert szó szerint zabálta az olajat, illetve hidegindítással voltak gondjaim. Bár az olajfogyasztás megszűnt, sajnos még mindig fennáll a hidegindítási probléma.

Amikor rálépek a gázra, drasztikusan visszaesik a fordulatszám, illetve az első pár gázadás után (miután mentem vele par tíz métert) ingadozik az alapjárat, egészen addig, amíg a motor nem melegedik be.(~3-4 perc)

Amiket már cseréltem: pillangó szelep, vákuumcsövek, map szenzor tisztítva, illetve fordulatszám érzékelő és főtengely jeladó. Ahogy egyre hidegebb lesz, úgy a helyzet is romlik.

Bármilyen apró segítség, vagy tipp jól jönne, kezd egyre reménytelenebbé válni a helyzet. Dániel

Kedves Dániel!

Ellenőriztesse az üzemanyag szivattyú nyomásviszonyait, és megvalósuló nyomástartását. Ha a rendszer leürül, illetve alapból sem tudja a szükséges mennyiségeket és üzemi nyomást tartani, a motor teljesítménye, járáskultúrája és gázreakciója is elmarad az elvárhatótól.

2007 pedig már nagyon is király év a diagnosztika szempontjából, rengeteg élő adat kiolvasható a vezérlőegységekből, kár kihagyni a számítógépes segítséget a megoldásból.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu