Zörög a Felicia

2011. június 30., 12:13 Módosítva: 2011-06-30 12:13:02
0
Kedves Autódoki!

Felicia Magic típusú verdám van.

Mostanában egyre töbször hallok csörgő hangot a katalizátorból, vagy arról a részről. Mit kellene tennem, mi okozza a csörgést?

A katalizátoron nincs semmi külsérelmi nyom.


Kedves Érdeklődő!

A katalizátor felől jövő zörgő-csörgő hang a legtöbb esetben vagy a hővédő lemez elszabadulását, vagy a katalizátor magjának törését jelzi. Mindkettő előfordulhat külső sérülés nélkül is.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Hideg az Astra, ezért szegény a keverék?

2011. június 30., 12:11 Módosítva: 2011-06-30 12:11:21
0
Tisztelt Autódoki!

1992-es Opel Astra F 1.4 8v-ről lenne szó.

A hőmérséklet-visszajelző lámpa a műszerfalon a hideg szintnél feljebb nem mászik, a gombát teszteltük, cseréltük az mér rendesen. Indításnál a szívató sokáig rajta marad, és nem akar lekapcsolni.

A műszerfalon kigyullad a motor ellenőrzőlámpa, és utána nem sokkal elkezd fulladozni a motor, és leáll.

Kivillogtattuk a hibát, kettőt jelzett:
- Fojtószelep/potenciométer feszültség túl alacsony
- Lambdaszonda/befúvásjel keverék túl szegény.

Ezek összefüggésben lehetnek a hőmérsékletjelzés hibával?

A termosztát folyton nyitott állapotban van.

A lambdaszonda új.

Tisztelettel: Kurucz Péter

Kedves Péter!

A nem-melegedési probléma minden bizonnyal a termosztát problémája, ahogyan az ön is jó szemmel észrevette - nyilván ezért is tudja, hogy folyamatosan nyitva van. Bármilyen meglepő, még ilyen melegben is jóval tovább tart elérni a motor üzemmeleg tartományát, ha a termosztát nem teszi a dolgát.

A két hibakód közül a túl szegény keverék problémáját elvileg okozhatja a folyamatos hidegüzem, bár sokkal valószínűbb, hogy egy, vagy néhány alkalommal a szükségesnél szegényebb volt a keverék - és itt utalnék a másik hibára. A fojtószelep jelzésének hibája, vagy hiánya a hidegüzemtől teljesen független probléma lesz, viszont okozója lehet a szegény keverékre utaló hibakódnak.

Javaslom, hogy a fojtószelep állásának megfelelő jel meglétét ellenőrizzék első nekifutásra, valószínűleg ott lesz a probléma gyökere.

Ezután persze erősen javasolt egy jól működő termosztát beszerelése is.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Nem indul a Volvo, kivéve a szervizben

2011. június 29., 14:18 Módosítva: 2011-06-29 15:48:37
0

Üdvözlöm!

Van egy Volvo S40 2.0 140 lóerős, 1996-os évjáratú autóm.

A problémám hogy néha nem indul, természetesen amikor elviszem szervizbe mindig indul (ilyenkor a válasz, nem tudnak vele mit kezdeni amíg indul). Tolásra indul, az akku jó, önindító rendben.

Amikor nem indul, indításkór felgyulladnak a visszajelzők, de nem rendesen csak halványan vagy villogva. Ha sebességbe teszem, rendesen kigyullad, ilyenkor előfordul hogy elindul, de ha megmozdítom az autót néha ennyi is elég és indul. Ha egyikre sem akkor meg kell tolni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Attila

Kedves Attila!

Nagy valószínűséggel a motor és a karosszéria közötti testeléssel van a probléma, kisebb eséllyel valamilyen más testkábellel.

Előbbi könnyen ellenőrizhető: vegyen magához egy testkábelt, és amikor az autó éppen nem indul, kösse direktben az akku negatív saruja és a motorblokk közé. Ha a probléma megmarad, tegye ugyanezt a negatív saruval és a karosszériával - persze semmiképpen se valamilyen fényezett felületen, inkább egy, a lemezen átvezető csavaron próbálkozzon.

Ha ez sem vezet célra, sajnos végig kell járnia a kábelköteg testelési pontjait és a köteg csatlakozóit.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Nem megy a ventillátor minden fokozatban

2011. június 29., 14:18 Módosítva: 2011-06-29 14:18:08
5

Hello


Egy rövid kérdésem lenne. Opel Astra G 1.6 16V, 2006 évjáratú autóm van.

A ventilátor csak 4 fokozaton indul be, 1-3 nál nem kapcsol.
Milyen alkatrész okozza a hibát, mi szorul cserére?

Várom levelét.

Köszönöm
Kedves Érdeklődő!

Nem csupán az Astrára, minden autóra igaz a megállapítás: ha a szellőzőventillátor csak a legmagasabb fokozatban hajlandó működni, igen nagy valószínűséggel az előtét-ellenállás romlott el.

Ez elvileg egy szerelt egység, amely igen sok hőt termel, ezért általában valahol a légcsatornában, jellemzően a ventillátor után helyezkedik el.

Sok típusban nem egy olcsó mulatság a cseréje, ezért néha egy átforrasztással, átkötéssel szokták javítani. Ezt a megoldást nem tudom tiszta szívvel ajánlani, mert legtöbbször az a biztosítóként szolgáló szál ég el, ami megakadályozza a túl nagy áramfelvételt és a túlmelegedést. Egy kiégett belső pedig mindig, minden körülmények között többe kerül, mint egy előtét-ellenállás.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Fapados Thaliába szervót utólag

2011. június 29., 14:17 Módosítva: 2011-06-29 14:17:42
0
Tisztelt Autódoktor!

2003/9-es, teljesen fapados felszereltségű Renault Thaliam van, amiből csak a szervókormányt hiányolom, egyéb extrára nincs szükségünk:-)

Laikusként kérdezem, hogy utólag-bontott, stb.alkatrészből- lehetséges-e ill. megéri-e utólag beszereltetni.

Köszönöm a választ!
K.

Kedves Érdeklődő!

Válasszuk szét a kérdést:

- Lehetséges? Igen.
- Megéri? Általában nem.

Persze sokan építettek már szervót olyan autóba, amelyben eredetileg nem volt, ám ez inkább olyankor jellemző, ha valakinek van ehhez ideje, alkatrésze, szerszáma és szakértelme.

A szervós kormánymű teljesen más szerkezet, mint a klasszikus manuális, gyakorta a teljes kormányrudazatot is cserélni kell ilyenkor, beleértve a szélső gömbfejeket. Fel kell szerelni a szervószivattyút, hozzá alakítani az ékszíjhajtást, elvezetni az olajcsöveket - tehát nem egyszerű feladat. Extrém esetekben még maga a tűzfal sem azonos, így akár némi lemezmunka is szükséges lehet.

Azt javaslom tehát, ne fogjon bele ilyesmibe.

Üdvözlettel: Autódoktor

Hárompólusú gyertya Ibizába

2011. június 27., 14:12 Módosítva: 2011-06-27 14:12:37
0
Tisztelt Autódoki!!!

2005-ös 1,4 16v 55kw-os Seat Ibizába kersek gyertyát.

Kérdésem, jó-e bele a következő típus: NGK BKUR6ET-10, hárompólusú.

Várom válaszát, köszönöm!


Kedves Érdeklődő!

Ha ez egy BBY vagy BKY motorkódú autó, akkor az NGK BKUR6ET-10, vagy más gyártó ennek megfelelő típusa tökéletes lesz.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Mehet vékonyabb tömítés a Fiatba?

2011. június 24., 11:15 Módosítva: 2011-06-24 11:16:15
0
Tisztelt Autódoktor!

1990-es 1,7D Fiat Tipo típusú gépkocsiba tehetek-e vékonyabb hengerfejtömítést, mint a most benne lévő (1 ékes helyett 0-ásat)?

Másik kérdés:amennyiben vennék egy külföldi papíros ugyanilyen autót, a motort áttehetem-e belőle, és ha igen, milyen papírokat kell elintéznem?

Tisztelettel: Kiss Gergely

Kedves Gergely!

A hengerfejtömítés minimális vastagsága minden esetben a dugattyúkiállástól függ, azaz attól, hogy a dugattyú pereme felső holtponton mennyivel emelkedik ki a hengerfej síkjából. Ezt ideális esetben erre rendszeresített mérőórával illik mérni.

Ennél a motornál az értékek így alakulnak:

kiállás / töm.vastagság / ékszám

0-0,3 / 1,65 / 0

0,3-0,5 / 1,8 / 1

0,5-0,7 / 1,95 / 2

0,7- / 2,09 / 3

Fontos megjegyezni, hogy a szükséges tömítést kizárólag a kiállás és az ehhez tartozó vastagság alapján illik azonosítani, az ékjelölés ugyanis sok esetben gyártónként eltérhet egy-egy lépcsőt.

A motorcsere, amennyiben típusazonos, tehát ugyanilyen motorkódú motorra történik, és a forgalmi engedélyben már csak a motorkód szerepel (ahogyan az manapság már szokásban van), nem kell papírmunkával bíbelődnie.

Ha azonban a teljes motorszám szerepel a forgalmi erre vonatkozó rovatában, a motor származását igazoló papírral meg kell jelennie egy műszaki vizsgaállomáson. Itt kiállítják önnek a Műszaki Adatlap névre hallgató nyomtatványt, majd ezzel fel kell keresnie az okmányirodát, ahol elkészítik önnek az új forgalmi engedélyt.

Természetesen a műszaki szemle és az új forgalmi illetékét ilyenkor ki kell fizetnie.

Üdvözlettel: Autódoktor

A vezérműszíj öregedéséről

2011. június 21., 12:22 Módosítva: 2011-06-21 12:22:10
3

2004. decemberben vásároltam új SEAT Leon 1.4 benzines ( még a régi) autómat. Könyv szerint nincs időkorlátozás a vezérműszíjra, ha jól emlékszem 120.000 km-nél esedékes. Sokan mondják mégis, hogy érdemes 5-6 év után a cserét végrehajtani -még akkor is, ha nem futott annyit-, mert a gumi elöregszik. Most 76.000 km-t mutat az óra és most lesz esedékes a szerviz. Igazuk van vagy sem, kíváncsian várom válaszát, mert idő előtt azért nem szeretném lecserélni, felesleges költségekkel terhelni magamat.

Köszönettel:
Lajos

Kedves Lajos!

Sok-sok éven keresztül sulykolták a gyártók, hogy a vezérműszíj állapota nem ellenőrizhető megbízhatóan, a megadott intervallum letelte után cserélni kell. Egyébként én is úgy gondolom, hogy szimpla szemrevételezéssel ez nem dönthető el megbízhatóan.

Ehhez képest a VW-konszern pár éve sok motorjára nem ad meg csereperiódust, csak ellenőrzést ír elő. Először 90.000 km után, aztán 30.000-enként.

Ha a következők bármelyike fennáll:
- olaj, vagy más szennyeződés került a szíjra
- repedések láthatóak a szíj fogárkaiban
- a fogak profilja sérült, deformált
- a szíj hátoldaldalán repedések, karcolások láthatóak
- a szíj széle sérült, deformált

...akkor cserélni kell, ellenkező esetben pedig újabb 30.000 km-t enged a gyár.

Mint említettem, kissé szkeptikus vagyok ezzel a módszerrel kapcsolatban. Ez azonban talán csak a beidegződések miatt van. Egyelőre nem hallottam tömeges szíjszakadásról ezeknél a motoroknál, tehát elképzelhető, hogy ez a javítási technológia életképes.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hogy ne füstöljön kéken a Mercim

2011. június 21., 12:18 Módosítva: 2011-06-21 12:18:17
0

Tisztelt Auódoktor!

A problémám a következő: Mercedesemen nem tudom beállítani a vezérműt és az előtöltést. Ha meg tudná mondani a vezérmű pontos beállításainak adatait, valamint hogy pontosan hány fokra kellene tenni az előtöltést, hálás lennék! (20 fokra tettem, és kékesen füstöl.)

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Ennél a motornál az előtöltés beállítási értéke -24° FHP, tehát a húsz fok biztosan kevés lesz.

A vezérlés pontos beállítása hosszabb lélegzetű történet. Egy szerviz-kézikönyv beszerzését javaslom, ami - ha otthon, maga végzi a karbantartást, javítást - nagy szolgálatot tehet.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Kendácsolnám a gázüzemet

2011. június 21., 12:17 Módosítva: 2011-06-21 12:17:50
0

Szia Doki!

Gázüzemű Szamarámon tudok-e karbantartást végezni itthon? /a gázüzemen konkrétan/ Pl. szűrő,vagy egyéb más takarítani való. Olasz gázszet van benne.

Köszönöm:
Bogis

Kedves Bogis!

Nem nagyon tudom ilyen távolból megítélni, de nem igazán javaslom. A gáz a benzinhez képest sokkal nehezebben kezelhető üzemanyag, jóval több odafigyelést és precízebb munkát igényel. Kis figyelmetlenségből is lehet nagy baj, a számtalan biztonsági elem dacára is.

Azt javaslom, inkább keressen fel egy gázautó-műhelyt.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Szelephézagállítás hengerfejpakolás csere után

2011. június 1., 11:21 Módosítva: 2011-06-01 11:21:56
0

SEAT Marbella 1992-es (fiatos) motorkód: 09NCA.

A hengerfej pakolás cseréje után be kell állítanom a szelephézagot, de nem tudom a gyári adatokat. Kérem a segítségét.

György

Kedves György!

Ennél az autónál az 1992-es évjárat összes modellverziójánál a hideg szelephézag 0.15 mm a szívó-, 0,2 mm a kipufogószelepeknél.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Más, mint a katalógusban

2011. június 1., 11:21 Módosítva: 2011-06-01 11:21:52
0

Tisztelt Autodoktor!

94-es Ford Escrortom (alvázkód GAL, motorkód FUH) 180mm dobátmérőjű hátsó fékjét fékfolyadék-szivárgás miatt szétszereltem. Az autó fönti paraméterei alapján a boltban 19mm dugattyúátmérőjű munkahengert kaptam. A kiszerelt fékmunkahengeré azonban 20,6mm. Melyik való az én autómhoz, és nagy hiba-e attól eltérőt beszerelni (természetesen mindkét oldalra)?

Köszönöm a választ:
Tamás

Kedves Tamás!

1994-ig az ABS-es ferdehátúakban 22.19-es, az ABS nélküliekben pedig 19.00-es munkahengerek voltak. Az 1994-es évjárattól 20.64 mm átmérővel szerelték az összeset. Alvázszámmal pontosan kideríthető a szükséges alkatrész, de ha az ön autójában 19mm-es munkahenger volt, valószínűsíthetjük, hogy ez volt az eredeti.

Elméletileg mindkét oldalon lecserélhető azonosra, ettől általában nem változik a fék viselkedése. Terhelt állapotban azonban az első-hátsó tengelyek közötti fékerő-eloszlás másképpen fog változni, mint az eredetivel. Ez nem jó dolog, szélsőséges esetben komoly stabilitási problémákat is okozhat.

Amennyiben megoldható, azt javaslom, maradjon az eredeti verziónál, ez a biztosabb.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Mi az a nagy fekete izé a Suzukiban?

2011. május 30., 15:04 Módosítva: 2011-05-30 15:04:51
2

Kedves autódoki!

Egy 93-as 1.0 ás suzuki swiftem van. A fékrásegítő melletti "nagy" fekete színű "doboznak" amibe a vákuumcső és alulról is csatlakozik mi a rendes neve? Meghibásodott az az a alkatrész a kocsiban, de tudnom kellene a nevét hogy megrendelhessem.

Köszönettel: Roland

Kedves Roland!

Ha megfelelő helyen próbálja megvásárolni ezt az alkatrészt, a "fékrásegítő melletti nagy fekete színű doboz, amibe a vákumcső is megy" megnevezés célravezető lesz.

Azért, hogy egyszerűbb legyen a vásárlás, keresse aktívszén-tartály néven.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Házi légzsákforrasztás

2011. május 26., 10:05 Módosítva: 2011-05-26 10:05:04
0

Kedves Autódoktor!

Nyáron magánszemélytől vettünk egy használt 2003.10-i Daewoo Nubira 1.6 SX-et, amiben a 2 első légzsák mellett 2 oldallégzsák is van. Az eladó szerint időnként jelentkezik a légzsák hiba, akkor ezt kiütteti, majd hibamentesen megy tovább. Ő általában egyedül használta az autót, nem állítgatta az ülést. Amint elhoztuk az autót,  a vezetőoldali ülés állításakor napokon belül megint felvillant a légzsák visszajelző. Egy magánszervizben 5000 Ft-ért kiütötték a hibát, ill. ha 1 hónapon belül újra előjön, akkor ingyenesen kiütik még egyszer. Az autó tökéletesen működött, egészen az első ülésállításig, amikor is megint bejelzett a légzsák. Az egyik szerelő szerint rossz az ülés alatti szabadon lógó csatlakozó érintkezője; akkuról lehúzva szét kell húzni a csatlakozót, lemaratni, majd összedugni és jó lesz. Ezt végigjátszottuk, a hiba eltűnt, egészen az első ülésállításig. Ekkor még nem telt le az 1 hónap, vissza a szervizbe, 5 perc alatt ingyen kiütötték a hibát, így megint hibamentes volt a kocsi kb. 1 hétig.

Egy másik szerelő azt javasolta, hogy itthon házilag ki kell szedni az első üléseket, és új csatlakozókat forrasztani rájuk, majd vissza, és akkor jó lesz. Ettől azért félek, esetleg ha újra áram alá helyezzük az autót, berobbannak a légzsákok, ill. ha esetleg baj van, és tényleg nyílnia kellene a légzsáknak, akkor a "home made" forrasztás miatt nem nyílna ki. Az autót többen használjuk, ezért ha pl. apa (160cm) viszi el a szervizbe, akkor nála teljesen hibamentes, egészen addig, ameddig be nem ülök, és magamra (175cm) nem állítom az ülést.

Mihamarabb jó lenne valami megoldás, mivel a hiba miatt most mint a 4 légzsák le van tiltva.

Kérdésem az lenne, hogy Ön mit tanácsol, van-e rá valami megbízható és tartós megoldás, vagy jobb híján marad az itthoni üléskiszerelés és forrasztás?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Péter

Kedves Péter!

Először is leszögezem, a tárolt hibakód ismerete nélkül akár a csomagtér-ajtó zárszerkezetét is állítgathatja, statisztikailag ugyanennyi eséllyel lesz ereményes a légzsákrendszerre nézve.

Másodszor, ha a leírás alapján feltételezzük, hogy valóban az oldallégzsákhoz vezető kábel kontakthibája okozza a jelzést, nem marad más, mint alaposan végigvizsgálni a csatlakozót és a kábeleket, és szemrevételezéssel, esetleg méréssel felkutatni a hibát.

Az otthoni javítást nem tudom tiszta szívvel ajánlani. Bár egyértelműen költségtakarékos megoldás, a légzsákrendszerek pedig alaposan túlbiztosítottak, azért ez mégis egy pirotechnikai szerkezet, komoly sérülésekkel járhat egy kis mellényúlás.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Nissan lendkerekemet cserélhetem Renault-éra?

2011. május 26., 10:01 Módosítva: 2011-05-26 10:54:52
0

Tisztelt Autódoki!

Már többször írtam, választ sosem kaptam, de azért reménykedem, hogy a következő, szakembernek vélhetően nem túl nehéz kérdésre fog tudni válaszolni nekem. Egy 2005-ös, 1.9 dCi motorral szerelt Nissan Primerám van, amelyben a lendkerék hamarosan kileheli a lelkét.

Annyit sikerült kiderítenem, hogy ELVILEG a Renault-kba tett 1.9 dCi motorokon más lendkerék van, ezért az azokhoz kapható utángyártott lendkerék, amely kedvezménnyel 100 ezer forint környékén is megvehető (LuK márkájú) ebbe az autóba nem jó. Ez az információ helyes? Ugyanis ehhez az autóhoz csak gyári lendkereket tudnak szerezni, a szakszervizben is érdeklődtem, ők is csak gyáriról tudnak, pedig állítólag elég gyakori probléma ez ennél a típusnál. A gyári ára viszont egyéni kedvezménnyel is 250 ezer forint, amire még jönne a szerelési költség, ami szintén nem két fillér. Ezért érdekelne, hogy esetleg felújítható-e a gyári lendkerék?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Balázs

Kedves Balázs!

Úgy tűnik, kitartása sikerrel járt.

Az ön információi nem helytállóak, vagy legalábbis ütköznek az enyémekkel és a Luk saját katalógusával.

A Luk gyárt ehhez az autóhoz megfelelő lendkereket, cikkszáma 415 0261 10. Listaára valahol 230-260 000 Ft körül mozog, de kis guglizással megvásárolható olyan 130 000 magasságában. Mellesleg a Renault-kon is többféle lendkerék van, tehát a fenti cikkszámtól eltérő természetesen passzol majd az ön Primerájába.

A kettős tömegű lendkerék felújításával egyébként foglalkoznak néhányan, de a privát véleményem szerint ez nem lesz tartós megoldás - és itt jön képbe újra az ön által is említett munkadíj.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Vehetek olcsóbb lambdaszondát?

2011. május 26., 09:56 Módosítva: 2011-05-26 10:52:46
0

Tisztelt Doki!

Kia Sportage 2.0 16v gépkocsihoz csak hozzá való labdaszonda jó, vagy vehetek olcsóbb lambdaszondát is?

A gk 1995 évi!

Üdv Mihály!

Kedves Mihály!

Igen, ehhez az autóhoz csak az ehhez az autóhoz való lambdaszonda való!

Vehet olcsóbbat is, ha az is ehhez az autóhoz való, de akkor persze ez is ehhez az autóhoz való, tehát nem olcsóbb, mint a legolcsóbb ehhez az autóhoz való, mert az éppen ő!

Ha a kérdése arra vonatkozik, hogy a GYÁRI lambdaszondánál olcsóbbat vehet-e hozzá UTÁNYGYÁRTOTTBAN, a válasz igen!

Üdvözlettel!
Autódoktor!

Bukta a vizsgán az alufelni miatt??!

2011. április 19., 16:57 Módosítva: 2011-04-19 16:57:52
55

Most dobták ki cimborámat a Mozaik utcából, azért mert alufelni van a kocsin, a gyárival megegyező méretű, nem széles, nem peres, nem repedt, vagy szétütött, rajta zsírúj nyári gumikkal.

Tudtok róla bármit, hogy ezt miért csinálhatták? Szúrta a szemüket, hogy nem lemezfelni, kellett volna a pénz, egyszerűen parasztok, vagy tényleg szabályozza valami ezt?

Zsolt

Kedves Zsolt!

Teljesen szabályos, hivatalosan minden környezetvédelmi vagy balesetbiztonsági szempontból kritikus alkatrész, vagy bármilyen kiegészítő, amely az alapvető fizikai méreteket befolyásolja, minősítés-, azaz műbizonylat-köteles. Ráadásul a műbzonylaton fel van tüntetve, milyen típusokra szerelhető fel az adott alkatrész.
Ha ő ilyennel nem rendelkezett, jogos a bukta, bár nem feltétlen korrekt.
Az "óloménium"-felni ugyanis részben módosítja (-hatja) a nyomtávot, részben pedig közlekedésbiztonság szempontjából kritikus alkatrész.
Elvileg az út szélén érvényteleníthetik ilyenért a forgalmit, csak azért nincs szokásban, mert az átlagrendőr nem képes eldönteni, hogy egy adott típuson egy adott felni vajon gyári-e. Eltekintve néhány esettől persze, azt minden rendőr tudja, hogy alufelnis Trabant nem volt gyárilag, ezért néhány találkozón elő is fordul, hogy 20-30 autó vonnak ki a forgalomból egy felvonuláson.
Persze erre is van megoldás, egy ismerősömnek a Trabant forgalmijában MINDEN fel van vezetve, beleértve az alufelnit is, és innentől nem lehet kötözködni.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Gumicső azonosítás

2011. április 11., 18:01 Módosítva: 2011-04-11 18:01:24
0

Heló!

A kérdésem: honnan lehetne megtudni az olajszűrőhöz futó 2 db gumi (gondolom hűtés) cső OE számát? (Opel Astra F '96 1.7 TDS Isuzu) A csövet(a visszatérőt) már cserélték egy nem teljesen oda valóra, így ha azon kellene látni, na akkor az gáz.

Köszönettel:
Tamás

Kedves Tamás!

Legegyszerűbben az autó alváz- és motorszámának birtokában egy gyári alkatrész-kereső szoftverből. Tudtommal a neten nincs ilyen publikus verzióban, tehát marad a márkaszerviz.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Vezérműszíjcsere egy Polóban

2011. március 21., 13:37 Módosítva: 2011-03-21 13:37:18
5

Tisztelt Autódoktor!

Apósom Polójának a vezérműszíj csereperiódusát szeretném megtudni Öntől, mivel a karbantartási könyvből többszöri elolvasás után sem tudtuk egyértelműen kiszűrni, hogy 60 000 vagy 90 000 km-nél esedékes. (Vagy, ha jól tudom 6 év, ha addig a megtett km nem éri el az előírtat?)

Az autó adatai a következőek:
VW Polo 1.2 12V, 2004-es évj., 65LE,
3 hengeres.

Válaszát köszönöm!

Tamás

Kedves Tamás!

A megadott adatokból azt veszem ki, hogy ez egy AZQ vagy BME kódú motor lehet, az pedig láncos.

Így tehát a vezérműszíjat - mivel nincs - nem szükséges cserélni.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Autódoki!

Válaszát köszönöm, különösen a gyorsaságát!

Engedje meg, hogy megkérdezzem: a láncot kell-e majd idővel cserélni (pl. 150-200 e km után)? Még egy kérdéssel zaklatnám:

Octaviámmal kapcsolatban is kérdeztem már kétszer, de még mindig nem kaptam rá választ. Utána tudna nézni annak az ASR-es kérdésemnek? Nagyon foglalkoztat, hogy mi kattoghat...

Mégegyszer köszönöm a gyors választ, további jó munkát kívánok az egész csapatnak!

Kedves Tamás!

Válaszoltam az Octaviás kérdésre. Sok levél érkezik - nagyságrenddel több, mint ami kikerül -, képtelenség mindre válaszolni, ezért a nagy számok törvénye alapján könnyen elvész közte egy-egy.

A láncról pedig: nincs előírt csereperiódus, cserélni csak akkor kell, ha a maga jellegzetes csörgésével tudatja a lánc, hogy erősen megnyúlt. Azt gondolom, ez még alaposan odébb van.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Kis szikra a Ladában

2011. március 21., 13:35 Módosítva: 2011-03-21 19:56:53
0

Tisztelt Autódoktor!

Vettem egy lada 2103 at, a gyújtással vannak problémáim. A trafótól kicsi szikra jön és ez nem jut el a gyertyákig! mi lehet a baja?

Tisztelt Érdeklődő!

Nagy valószínűséggel a kondenzátor hibája, bár lehet a beégett megszakító, esetleg a trafó is.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Jobbra húz a Suzuki. Levegőhiány?

2011. március 13., 14:13 Módosítva: 2011-03-13 14:13:46
6

Hali! Van egy 95-ös 1.3-as Suzuki szedánom, eddig semmi baja nem volt, pedig 3 éve ölöm szegényt, most azt tapasztaltam hogy a kormány jobbra húz, mi lehe a baja? Levegőhiány? Kerékösszetartás? Köszönöm a választ!

Kedves Érdeklődő!

Igen.

Esetleg szorulhat a jobbos féknyereg is.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Miért ráz a Kia autópályán?

2011. március 12., 18:12 Módosítva: 2011-03-12 18:12:08
0

Tisztelt Autódoki !

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy van nekem egy Kia Ceed 2007 évjáratú gk. és kicsit ráz a kormány autópálya tempónál. Az autó garanciális, mit nézessek meg a futóműven kivül.

Kedves Érdeklődő!

Elsősorban a kerék kiegyensúlyozottságát, rögtön utána pedig a stabilizátor-pálcákat, azok elég rosszul sikerültek a Ceedek esetében.

Ha ezek rendben vannak, szóba jöhet még az első kerékcsapágy, az első szériákban ezekkel is volt némi probléma.

Más jellemző problémáról nem tudok, de a magyar utakon egy lassan négyéves autón azért bármelyik szilent vagy gömbfej lóghat.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Ha állandóan használom a klímát, tovább tart?

2011. március 11., 16:39 Módosítva: 2011-03-11 16:39:25
0

Tisztelt Doki!

Legyen kedves felvilágosítani: ha nem a fogyasztást nézem, hanem a klímám össz-élettartalmát, akkor Ön szerint egy folyamatosan használt klíma úgy 300 000 km alatt tönkremehet,elkophat? Azért használom folyamatosan, mert nem szeretem ha párásodik az autó, meg ha kapcsolgatom bebüdösödik, inkább menjen non-stop, a 0,2 dl/100 km nem érdekel! Azt hallottam hogy ha nem jár, akkor a kenés hiánya vagy időszakossága miatt károsodik, ezért kapcsolja be mindenki egy kicsit még télen is, nem csak akkor amikor hűteni akar. Mikor kopik el jobban, megy előbb tönkre, ha folyamatosan megy, vagy ha kapcsolgatják? Várom bőséges válaszát! Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Bőséges választ nem tudok adni, nem tudok olyan tesztről, amely tudományos alapon megközelítve vizsgálta volna a kérdést, sok azonos gyártmányú autó klímaberendezését vizsgálva.

Az biztos, hogy az idősebb autóknál a "télen-nem-használatra" visszavezethető hibákról tud a szakma, de ez korántsem jelenti, hogy a folyamatos, rendszeres működtetés bármiféle biztosítékot jelentene a hosszú élettartamra - már csak a kopás miatt sem.

300 000 kilométer alatt egyébként BÁRMI tönkremehet és elkophat, beleértve a klímaberendezést (de főleg a kompresszort) is.

Apropó, a mai (10 évnél fiatalabb) autókban a téli csendespihenő már ismeretlen a klímaberendezésnek, hiszen szinte minden gyártónál az első szélvédő párátlanításakor automatikusan bekapcsolódik.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hol is keressem a benzinszűrőt?

2011. március 11., 16:37 Módosítva: 2011-03-11 16:37:15
0

Helló Doki

Érdeklődnék,hogy Citroen C5 1.8 2002 évjáratú verdámban hol találom a benzinszűrőt,mert sürgősen cserélni kellene etanolos használat miatt.

Köszi a segítségedet.

Üdv:Tomi

Kedves Tomi!

Ezt az autót, ezzel a motorral kétféle verzióban gyártották. Bizonyos piacokra úgy szállították, hogy nem építettek be a klasszikus értelemben vett, cserélhető üzemanyagszűrőt, csak a tankba merített üzemanyagpumpa szűrője akadályozza meg a szennyeződések rendszerbe jutását. Más, úgynevezett "piszkos" piacokra cserélhető üzemanyagszűrővel szállították az autókat, ezeknél a szűrőt a bal küszöb alatt-mellett, hátul, az üzemanyagcső nyomóoldalát megszakítva szerelték.

Nem tudom biztosra megmondani, hogy az itthon üzembe helyezett autók melyik csoportba tartoznak, de valami azt súgja, hogy az utóbbiba.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Mi a különbség az SRS és az SRP légzsákok között?

2011. március 10., 11:27 Módosítva: 2011-03-10 11:27:13
0

Tisztelt Autódoktor!

Nem tudom, hogy a kérdésem az Ön szakterülete e, de bízom benne, hogy jó helyen járok. Nem konkrét problémáról lenne szó, inkább csak kíváncsiság. Mi a különbség az SRS és az SRP jelzésű légzsákok között? Válaszát előre is köszönöm.

Brt

Kedves Brt!

Az SRP egy olyan rendszer, amely a klasszikus, "vakon" nyíló légzsáktól valamivel gondosabban durran. Azt hiszem, talán a Renault kezdte alkalmazni.

Képes figyelni azt, hogy az adott oldali öv be van-e csatolva, bizonyos rendszerekben tudja, milyen magas az ott ülő személy, és az övfeszítő és a különböző légzsákok eltérő időzítésével képes arra, hogy... hmmm... a szokásosnál több csillagot érjen el egy Euro-NCAP teszten.

Elvileg persze az utasok és a sofőr biztonságát szolgálja, de nem rendelkezem információval, milyen sikerrel teszi ezt.

Üdvözlettel:
Autódoktor