Kötelező harmadik féklámpa?

2001.05.14. 11:14

A kérdésem az, hogy a műszaki vizsgán követelmény-e a harmadik féklámpa olyan személyautón, melyen az nincs gyárilag felszerelve.

Tisztelt Autójogász!

A kérdésem az, hogy a műszaki vizsgán követelmény-e a harmadik féklámpa olyan személyautón melyen az nincs gyárilag felszerelve.
(Emlékeztetőül, néhány éve még büntettek ezért, a szerk.)
Köszönettel: Tell Sándor
(2001. 03. 30)

Tisztelt Tell Sándor!

Ma még a harmadik féklámpa nem kötelező. A cél valóban az, hogy minden járművön bevezetésre kerüljön. Egyenlőre azonban csak annál a járműnél ellenőrzik, ahol az gyárilag megtalálható.

Tisztelettel, Autójogász



Dr. Mándi Sándor
Mi van, ha vásárlás után derül ki, hogy lopott az autó? Milyen szerződést írasson, ha külföldre megy a szomszédo autójával? Mikor kell PÁV? Mi van, ha műszaki vizsgán nem látszik a motorszám, és szigorúan néznek a vizsgabiztosok? Megbüntette a rendőr, ön szerint jogtalanul?

Dr. Mándi Sándor jogász a Közlekedési Igazgatás országos vezetője volt, most váltott magánpraxisra. Szakmai tanácsait a TotalCar olvasóinak természetesen ingyen adja. A rendszer hasonló az Autódoktor és a Kárszakértő rovathoz: küldjön egy levelet a autojogasz@totalcar.hu címre a probléma rövid leírásával. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! A választ Autójogász rovatunkban olvashatják.