AutójogászAutójogász

 

Elvették a forgalmit

2011.09.11. 14:41 -

Lejárt műszaki vizsgával rendelkező autóval közlekedtem, a szerviztől a lakásomig, E-n kevesebb, mint 1 km távolságon),
2011. június 27-én reggel 7:50-kor. Ez idő alatt a rendőr elvtárs és elvtársnő ellenőrizték majd elvették a gépkocsi forgalmi igazolványát törvényesen mivel ezen az 500 méteren szabálysértést követtem el.
A rendszámról lekaparták a meglévő matricát erre jogosultak?
(Megjegyzem a kitöltött jegyzőkönyvbe június 28 került, amit akkor nem vettem észre)
Hangsúlyoztam, hogy csak ezen az útszakaszon használtam az autómat, a szervizből, hoztam, a telefonomon az utolsó hívott szám a pár perce hívott szervizé. A szomszédok (350 m-re a megállítás helyétől) és bárki a környezetemből tudja igazolni, hogy nem jártam ezzel az autóval (hanem egy kölcsönözött Suzukival), de nem voltak kíváncsiak az állításomra).
Június 27.-július 7. Vártam az értesítést az esetleges büntetéssel majd, június 7-én elmentem a Gy.-i okmányirodába érdeklődni a forgalmim iránt.
Július 11. A Gy.-i okmányiroda robottelefonja közölte, hogy nincs ügyintézés július 11 és augusztus 1 között.
Július 13.-án a M. rendőrkapitányságon felvilágosítottak, hogy az elvételt követő 7. napon (július 4) átküldték a Gy.-i okmányirodába, érdekes és hihetetlen az esetem, de ők teljesen jogszerűen jártak el.
Tehát több mint egy hónapja nem rendelkezem a forgalmival és az autóm használatával. A munkába járás vonattal és BKV-val még elviselhető is lenne, többször teszem, viszont ettől a tehetetlenségtől és megalázottságtól képtelen vagyok napi pár óránál többet az ágyban tölteni, és a munkahelyemen a követelményeknek megfelelően viselkedni.
Július 14. Kénytelen voltam a szabadságomat is kivenni és élvezni az autó nélküli álmatlan éjszakáimat.  
A több mint 20 év alatt több mint 400 000 km vezettem, leellenőrizhető, hogy soha nem volt a gépkocsi biztosítás illetve műszaki nélkül.
Kérdéseim: Ez jogszerű? El kell fogadjam és kész? Tehetek e valamit ebben az esetben? Csak nekem kell betartani a szabályokat?
Büntethető az én szabálysértésem ilyen mércével több, mint egy hónapig felfüggesztett forgalmi?
Ez egy normális eljárás?
Nap, mint nap csak gyűl a düh és a tehetetlenség ebben a kiszolgáltatott helyzetben.
Elvárható-e, hogy ezek után tiszteljem a rendőrt és a rendőrséget?
Nagyon várom a válaszukat,
Tisztelettel
K. Attila

Tisztelt Kérdező!

Az Ön által előadott történet valóban bosszantó, ugyanakkor mint autójogász fontosnak tartom tisztázni, hogy minden alapot nélkülöz a rendőrséggel szembeni dühe.

A hatóság jogszabályban rögzített feladata többek között az, hogy a közlekedésben résztvevőket  megvédje az érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező gépkocsiktól. a műszaki vizsga rendeltetése, hogy olyan gépjármű ne vegyen részt a forgalomba, mely mások és saját biztonságát veszélyezteti. Önmagában az a tény, hogy az Ön gépjárműve műszakilag kifogástalan állapotban vett részt a közlekedésben, csak éppen a műszaki vizsgája lejárt, illetve, hogy csak pár száz métert tett meg műszaki vizsga nélkül közúton, nem mentesít a szabálysértési felelősségre vonás alól.
A fentiekből az következik, hogy az intézkedő rendőrnek nincs mérlegelési jogköre. A rendőr abban az esetben járt volna el jogellenesen, ha Önt tovább engedi közlekedni egy olyan gépjárművel, mely nem rendelkezik érvényes műszaki vizsgával.
Az intézkedés módja és menete mindenben megfelel a jogszabályi előírásoknak.

Ami az okmányirodát illeti, érdemes lenne utánajárni, hogy mivel indokolják, hogy ilyen hosszú ideig szünetelt az ügyfélfogadás. Amennyiben az okmányiroda nem ad érdemi választ, az ügyintézés indokolatlan elhúzódása miatt keletkezett esetleges vagyoni kár igényét bírósági úton érvényesíteni tudja.

tisztelettel
autójogász
dr. Lenkei Balázs

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2011. szeptember 11., 14:41, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

Kommentek

 • 2011.09.11 16:51:44BenFranklin

  Donor

  Biztosítós sztorim volt 2x egy héten belül, mind2szer elengedtek, röhögcséltem velük egyet, sajnáltam őket a rendszer miatt meg ilyen gennyedék nyalókás szöveget toltam. Attól függ mennyire Csáknorisz aki megállít.

 • 2011.09.11 16:52:02mallac

  Nyilvánvaló hogy nem szabad mérlegelési lehetőséget adni, mert a végeredmény az anyagiakkal megtámogatott mérlegelés lenne.Egyébként meg senkit nem érdekel mennyit vezetett szabályosan az ember korábban,messziről jött azt mond amit akar.Lehet, évek óta műszaki nélkül járkál.

 • 2011.09.11 16:55:55BenFranklin

  mallac

  Ki mondtahogy nincs mérlegelési lehetőségük? Van amikor nincs és van amikor van. A bírság összege maga is mérlegelés.

 • 2011.09.11 16:59:07butschq

  mér(l)eg-képes rendőr:) új fogalom alakult ki:D:D

 • 2011.09.11 16:59:56HakapesziM

  Ez az igazi. Kitörni a nyakát a vétkezőnek - a szabály az szabály - nincs méltányosság. Nagy kár, hogy az élet más területein nem így van. Bűnözőkként kezelik az autósokat. Vajon mekkora veszélyt jelentett volna a társadalomra, ha szóban figyelmeztetik a delikvenst, és hazaengedik, esetleg elkísérik. Ahhoz le kell barnulni és bodzát szedni, hogy némi előzékenységre tegyen szert az adófizető.

 • 2011.09.11 17:00:17zolcsik76

  Érdekes a kommentelők egy részének hozzàllása. A saját maguk álltal elkövetett törvénysértés mindíg bocsánatos, az a szabály eleve baromság, a rendőr meg köcsög ha elkap. Uraim Buci szerint a részegen belőve ámokfutni is bocsánatos, és neki ez belefért. Lehet ezen gondolkodni. A törvény megszegése NEM FÉR BELE. Senkinek. Mindegy milyen. Ha megúszod, örülj, és lapulj mint sz... a gazban. De nehogy már elvárd!

 • 2011.09.11 17:03:42Gott in Frankreich

  "500 meterre minek utvonalengedely"
  "felesleges bekotnod magad, csak a sarokig megyunk"
  "millio eve vezetek, ertek en ehhez"

  Lehet kurva okosnak lenni, csak nem erdemes.

 • 2011.09.11 17:04:22BenFranklin

  hakapesziM


  Másképp látom a konkrét esetet. Ha már elgurult pár m-t a vizsgaállomásra(amit hasonló helyzetben valószínü én is megkockáztatnék), legalább a közlekedési szabályokat betarthatta volna.

 • 2011.09.11 17:06:22Benoke

  "Ha megtörtént az eset,az intézkedő rendőr jogosan járt el, senkit nem fog érdekelni a története,mert nem köteles meghallgatni.Ő csak a törvényben leírtakat követte."

  Elég sokaknak hasonló a véleménye. Kár. Szomorú, hogy sokan a jogra hivatkozva, olykor szembe mennek a józan ésszel, csak azért mert megtehetik, hiszen írva vagyon! (Ekkora marhaság kevés van!)
  (Ennél nagyobb szabálysértő nyilván éppen nem volt az országban/városban.) :-) Milyen szerencsés város!

  Tényleg meg kell mindent tennünk, amit megtehetünk?
  Ez is egy szemlélet, de talán éppen a mai évfordulós, 10 évvel ezelőtti napnak az apropóján páran már elgondolkodtak - ez lenne az egyedül helyes szemlélet?!
  Az önvédelmi jogra hivatkozva azóta indítottak "jogos háborút", majd bebizonyosodott, hogy kamuztak a hírszerzők... - de megtehették.
  Volt-e erre is válaszreakció? Igen: spanyol vonatrobbantás, majd London, ... - mások meg úgy gondolták, ők meg ezt tehetik meg, ők ezt érzik jogszerűnek.

  Kár, hogy a fenti történetekből egy alapvető felismerés hiányzik (azon kívül, hogy nem érdemes mindent megtennünk, csak azért mert megtehetjük; hiszen minek nekünk józan ész!):
  Nem az ember van a jogért, hanem a jog az emberért.
  (Amit persze korántsem tökéletes jogászok, korántsem időben, és legkevésbé naprakészen alkotnak meg...)

 • 2011.09.11 17:08:32Tibi88

  Nem értem ezt a nagy szigort, amit néhányan felfedezni vélnek. 2 hete járok első rendszám nélkül, de eddig minden rendőr szart rá. Pedig jó néhány mellett elmentem, lett volna lehetőség ugrálni.

  denyiro:
  A méretesebb fekete terepjáró simán védettséget ad, mert van olyan rendőr aki benézni sem mer a kocsiba...

 • 2011.09.11 17:10:42Spenc

  A mai magyar vizsga sajna elég tré, de legalább a fékeket megnézik.Teszem azt az illető mondjuk fék nélkül akar menni "csak" 500 métert hazáig...no komment.Imádom ezeket az ittam és vezettem de "csak" 2 utcát, meg nincs vizsgám de 2 utcát mentem fazonokat...

 • 2011.09.11 17:12:11BenFranklin

  tibi

  urban legend

  Ha feltünőbb autód van az átlagosnál, akár sportautó, akár terepjáró, 10x annyiszor állítanak meg a rendőrök már csak azért is hogy megnézzék az autót, tapasztalat.

 • 2011.09.11 17:16:16DestinyClassSpaceShip

  Tök mindegy hogy mennyit mész. Egyet sem szabad!

  Ha neked szabad 500-at akkor másnak meg majd 700-at, 1600-at, majd lehessen mindenkinek bármennyit, ugye?

  Miért van az, hogy ha valaki szabályt szeg és elkapják, akkor meg van sértődve, mintha valami igazságtalanság érte volna?

  Újítottad volna meg időben! Úgy kell neked.

 • 2011.09.11 17:16:41boreger

  Az ilyen esetek kizárására (meg másra is) hozták létre az Ügyfélkaput. Regisztrálni kell és utánna rendszeresen kapja az értesítéseket a forgalmi, jogosítvány, meg egyebek lejáratáról. Minden értesítést később megismételnek, nagy taplónak kell lenni, hogy utánna bárki is elfelejtse a dolgát.

 • 2011.09.11 17:21:40kombusz

  azoknak akik védik a levélirot és hülyének nevezik a szabályokat

  kivánom nektek hogy egyszer törje össze az autotokat egy a "csak 500métert mentem volna vele vizsgám viszont nincs" soför és mikor a biztosito a müszaki viszga hiánya miatt majd nem fizeti ki a károtok akkor kiváncsi leszek ugyanez lesz e a véleményetek mint most.
  persze 5nap haladék.ha 5 nap haladék lenne akkor már egyesek 10napja lejárt vuizsga miatt panaszkodnának.
  szobeli figyelmeztetéssel nehogy már megussza valaki ha arra baszik hogy idöben elvigye müszakiztatni az autot.
  leirták már többen hogy lehet kérni utvonalengedélyt.
  ja hogy egyesek mindig azt hiszik minek az nekik nem kell a szabályokat betartani hiszen csak 500métert megy vele.

  na ez meg a pofátlanság csucsa amit e alevéliro emlit:
  "Hangsúlyoztam, hogy csak ezen az útszakaszon használtam az autómat"
  ki a francot érdekel hol használtad csak???
  ott használod ahol akarod de ha nincs müszaki vizsgád rá viseld a következményeket.
  a saját felelötlenséged és hanyagságod miatt ne más legyen már a hülye mert jogosan megbüntet.

 • 2011.09.11 17:23:15Navarone

  Abszolút jogos és szabályos eljárás.
  Mi is lejárt forgalmival közlekedtünk, amit nem vettünk észre. Az igazoltató rendőr viszont igen, a forgalmit bevonta, adott egy igazolást, hogy aznap hazamehetünk még vele. A vizsgáztató helyszínre való eljutáshoz útvonalengedélyt kértünk. A büntetést kifizettük.
  Akkor nem kéne tisztelned a rendőröket, ha elengedtek volna! Így viszont teljesen jogos a büntetés és az eljárás!
  Nincs olyan, hogy lejárt forgalmival párszáz métert lehet még menni!

 • 2011.09.11 17:23:49Navarone

  Abszolút jogos és szabályos eljárás.
  Mi is lejárt forgalmival közlekedtünk, amit nem vettünk észre. Az igazoltató rendőr viszont igen, a forgalmit bevonta, adott egy igazolást, hogy aznap hazamehetünk még vele. A vizsgáztató helyszínre való eljutáshoz útvonalengedélyt kértünk. A büntetést kifizettük.
  Akkor nem kéne tisztelned a rendőröket, ha elengedtek volna! Így viszont teljesen jogos a büntetés és az eljárás!
  Nincs olyan, hogy lejárt forgalmival párszáz métert lehet még menni!

 • 2011.09.11 17:23:51timur69

  Sztem elvtársak már csak kubában és északkoreában vannak, ott történhetett csak.

 • 2011.09.11 17:28:24Tibi88

  BenFranklin:

  Fekete, sötétített autóm van, hajam ritkán hosszabb mint 3mm, nincs rendszám az autómon és nem állít meg a rendőr :D pedig többször megnéztek maguknak amióta hiányzik a rendszám, de mentek tovább

  Azt meg tapasztaltam, hogy mehetsz akárhogy egy A8as audival, ha olyan ember ül benne akkor gyorsan más dolga lesz a rendőrnek

 • 2011.09.11 17:36:25mifolyikittgyöngyösön??

  Tibi88 persze..hogyne.
  A rendőr biztos összeszarja magát fegyverrel az oldalán..

 • 2011.09.11 17:37:10RoopeHUN

  Egyszer műszaki lejárta után kb 1 héttel igazoltattak, és ők hivták fel a figyelmeme erre a sajnálatos tényre. Nem büntettek meg, szóbeli figyelmeztetés, és nyomás vizsgáztatni.

  Lehet, hogy úgy tűnik, mintha lazáskodtak volna, de hosszútávon ez nagyon hatásos volt, hiszen egy dolog, hogy még rögtön aznap megcsináltattam a műszakit, de azóta bizony rendszeresen nézem a papirokat, nehogy igy járjak.

  Apró különbség a 2 történet között, hogy a posztoló tudatosan követett el vétséget, én pedig figyelmetlen voltam. Lehet, hogy ezen múlik.

 • 2011.09.11 17:42:06Tibi88

  mifolyikittgyöngyösön??:

  Nem, a 70 kilós rendőr fegyverrel az oldalán majd leállítja a két 120 kilós kopaszt, és elkezdi ecsetelni nekik hogy gyorsan mentek. Erre a kopasz nem ismeri el, megmondja hogy szarik az egészre, meg amúgy is mi a faszt ugrál a rendőr. És a rendőr semmit nem tud csinálni, még meg is alázzák szóban, és baszhatja...
  Attól még hogy ott van a fegyver az oldalán nem hadonászhat vele csak úgy...

 • 2011.09.11 17:43:12Lipyke

  @Nick Leeson
  2 év türelmi idő van!
  Mi kell még több?

 • 2011.09.11 17:44:52kafferbivalybalamber

  1. Regisztrálni kell a magyarorszag.hu-n, és az összes okmány lejárta előtt 60, aztán 30, aztán 15 nappal küldenek emilt.

  2. Érvényes műszaki nélkül nem fizet a KGFB, ha egy ilyen sötét barom nekem jön azon az ötszáz méteren. (Természetesen meg lesz győződve róla, hogy én vagyok a hibás, a tényektől függetlenül.)

  3. Aki hülye: haljon meg.

 • 2011.09.11 17:47:01www123456

  En meg kb. 1.5 evig kozlekedttem muszaki nelkul. Sehol egy rendor sem volt!:)

 • 2011.09.11 17:47:38Lanosbetyár

  Nekem annó a zöldkártya volt lejárva. Friss műszakival vettem a kocsit,de a zöldkártya még két hónapig érvényes volt,azt nem újították meg. Fél évre rá megállítottak,közölték a tényt. Majd azt is,ezért elvehetik a forgalmit. Végül 3000 forintos csekket kaptam. Kollégám fia vitte műszakira a kocsit. Be volt jelentkezve, a kocsi szervizből jött,teljes javítás után. A vizsgabázistól 100 méterre megállították,forgalmi elvesz, irány hatósági műszaki. Sajnos tényleg nem minden rendőr mérlegel.A másik,hogy tényleg sok katasztrófális állapotú autó járja az utakat.Láttam olyat is,hogy öreg,de jó állapotú volvót meg állítottak,s a mellettük elhúzó terepjáróra ügyet sem vetettek. Pedig jócskán túllépte a sebességhatárt.

 • 2011.09.11 17:47:53cso zsi

  A fikázók többsége elfelejti, hogy volt itt a Totalcaron egy németországi vizsgáztatás is bemutatva. Nálunk kis híján óra:perc is rá van vezetve a műszaki érvényességére, odakint egy adott hónap a határidő, azon belül bármikor mehetsz.
  Alólam úgy szedte ki a kocsit a motorosrendőr, hogy a abból a szervizből hoztam el, ahol vizsgázni szokott.
  Vagy a forgalmit nem nézte alaposan a szervizes, vagy a nagy hajtásban elfelejtette vizsgára vinni, lényegtelen. Mivel melósfurgon volt nem A8-as, és tényleg nem volt fölös 10-es a zsebben, így aznap már semmi komoly nem történt.
  Az is "tény", hogy akár az ember orvosija, akár az autó műszakijának lejárta után egy perccel a gkv megvakul, megsántul, a járműnek kiesik a kereke, és erősen kormol a kipufogója.

 • 2011.09.11 17:49:28mennyi?husz!

  Nem azert de ilyen esetben ideiglenes utvonalengedelyt kelett volna kapni a muszakiztatotol. Miben szerepel, hogy honan hova tart muszakira az auto es arra a napra ervenyes csak. En is voltam igy, h mar lejart es otthonrol 40 km re levo helyre vittem az autot. Persze itt mennyi az eselye, h pont rendorbe botlik az ember. Keves de megtortent.

  Mas: 20 ev alatt 400k km...hat ezzel kar kacerkodni mert bar nem keves de en pl fele ennyi ido alatt vezettem le ennyit kb. mint maganszemely ergo nem soforkodom v ilyesmi. Nem mellesleg ebben a helyzetben total tokmind1.

 • 2011.09.11 17:50:39cso zsi

  "Attól még hogy ott van a fegyver az oldalán nem hadonászhat vele csak úgy.."

  Nincs is semmi tisztelet a huszonéves nyikhajok felé. Akik ráadásul civilben pont úgy viselkednek, mint a diszkópatkányok, drogdílerek, utcai versenyzők.

  Ha meg az lenne, mint USA-ban, akkor mindenkinek sírna a szája...

 • 2011.09.11 17:59:36Venus

  T. levélíró!

  Gondold át, hogy Te hol-mikor-kit-milyen formában korlátoztál a nemoly régmúltban, amiért ezt kaptad. Lehet, hogy az illető hasonlóan szabályt szegett amire Te könyörtelenül lecsaptál. Ha ezt megtaláltad és észben tartod, hogy minden cselekedeted szembejön egyszer veled, az segít a dühödet enyhíteni. Ha még nem késő segíts az illetőn és a Te dolgod is előbb megoldódik.

 • 2011.09.11 18:01:22borsi52

  Ha nincs műszaki vizsga,tolarencia sincs.És mi van akkor, ha ott lebegtettem a a pár napos érvényes műszaki vizsgapapírt, és a rendőr "behunyta a szemét" azzal hogy nem kiváncsi rá! Ő csak a zöld színű papírt ismeri, azt kell ellenőriznie.Ez ugyebár a forgalmi volt, amibe nem fért már bele a kis matrica! Be voltam jelentkezve az okmányirodába,de közben közlekedtem az autóval.Feljelentett, hogy műszaki nélkül közlekedtem.És ez nem volt igaz!!!!Zéró tolarencia!!!Szerintem zéró intelligencia is, mert csak a zöld papír volt a lényeg.Más szín nem érdekelte.Meglepetésemben aláírtam a feljelentését, de ezt nem kellett volna.Utólag illetékesek azt tanácsolták, ne bolygassuk a dolgot,sokat kell jegyzőkönyvezni stb.inkább fizessem ki, hiszen nem olyan sok pénz 10 000.-Ft./Tízezer/ ?? Ezek szerint nekik nem számít, ha ennyi hiányzik a zsebükből.Hát így jártam, szóval éljen a zéró tolarencia!!!

 • 2011.09.11 18:15:16Szandokán

  Anno,középiskolás koromban, gyalogosként, piros lámpa előtt álltam. Az autósoknak piros lett, én meg leléptem a járdáról. Már félig átértem a gyalogátkelőhelyen, amikor zöldre váltott a lámpa és rendőrsípot hallottam a hátam mögül. Próbáltam én mindennel mentegetőzni,(úgy is zöld lett, nem jött autó, sietek stb.) de a rendőr csak ennyit mondott: Hagyjuk a rablómesét, fiam. Ott akkor megtanultam,ha nincs igazam, nem védem a nem létező igazam.

 • 2011.09.11 18:15:42kultúrpesszimista

  Ez Magyarország 2011-ben. Mint cseppben a tenger - benne van az egész ország a történetben. Egy újabb fényes példája annak, miért nem jó itt élni, miért nehéz lokálpatriótának lenni, miért nehéz a magyar büszkeség. Egy birkanép bürokratikus rendszerű és pénzsóvár országa ez, ahol az állam, adófizetők pénzéből fenntartok cégek nem az állampolgárért van, hanem ellene, miközben másutt ez épp ellenkezőleg van. Egyszerűség, korrektség, transzparencia - épp ez nincs meg itthon zömében. Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!

 • 2011.09.11 18:19:37kultúrpesszimista

  Még valami. A sok jog primátusát szigorúan való kockafejű, akik az intézkedő rendőrség gyakorlatával értenek egyet elfelejtik, hogy Magyarországon még mindig nem eléggé jellemző az a külföldön (Nyugaton) jellemző gyakorlat, hogy a rend éber őre szóban figyelmeztet és nem azonnal büntet. A levélíró esete tipikusan az a szituáció, amikor egy szóbeli figyelmeztetés tökéletesen elegendő lett volna, főleg akkor, ha a történet tényszerűen rekonstruálható, bizonyítható. Ennyi.

 • 2011.09.11 18:19:47Bollockbuster

  Nem papírral, benzinnel megy!
  Kedves posztoló, előbb-utóbb visszakapja a forgalmiját, addig is szarjon bele!
  Bátorság, gyáva népnek nincs hazája! Én pl. évekig vezettem jogsi nélkül lejárt műszakis autót, még az is előfordult hogy az egyik rendszáma hiányzott. Sőt a személyim is le volt járva, de hát nem lehet minden tökéletes, igaz? Na kispolgárok, lehet hápogni. 10 millió önkéntes rendőr országa! :-)

 • 2011.09.11 18:24:26KaPé

  Azon túl, hogy persze, megérdemli, ez a szabály, stb., a rendőrön is múlik. Egyszer vettem egy autót neppertől, a papírokat sikerült felületesen elolvasni (első autóvásárlás), így csak a fizetés után derült ki, hogy se zöldkártya, se műszaki. Oké, nepper másnapra intéz műszakit, én intézzem el addig a zöldkártyát, este 6kor... Ilyenkor mi van? Ha otthagyom a kocsit, 100% hogy reggelre eltűnik. Elindultam vele, 1 km múlva le is intettek a rendőrök. Elmeséltem, mi újság, megértették, továbbengedtek. Előtte és utána 5 évig nem igazoltattak, csak akkor, azon az 1 km-en. Azóta mindig minden papírom és tartozékom rendben van a kocsin :)

 • 2011.09.11 18:25:00borsi52

  Látom, nem szól az előbbihez senki! Még csak annyit,hogy buzgó "tanonc"-szerű rendőrhölgy állt a kollégája mellett, valószínű, hogy annak akart imponálni.Amúgy a hangnem részemről normális volt,tehát erre sem lehetett panasza.

 • 2011.09.11 18:25:20=Daniken=

  régen volt erre 2 hét...egyeseknek az sem volt elég..erre mondták itthon a derék elvtársak, hogy akkor nincs 2 hét...tessék. egyébként ilyenkor lehet kérni útvonalengedélyt a rendőrtől...vagy önkormányzattól.500m-t hazasétálok, vagy hívok egy taxit.2 évig jó egy műszaki, egy vekkert nem lehet beállítani, vagy felírni hogy mikor?


  mondjuk aki azt mondja, hogy "az ügyintézés indokolatlan elhúzódása miatt keletkezett esetleges vagyoni kár igényét bírósági úton érvényesíteni tudja."...ezt a baromságot ugye senki sem hiszi el???Magyarországon..aha, persze.

 • 2011.09.11 18:25:29kombusz

  bazd meg nincs olyan hogy törvényszerüen rekonstruálhato!!!!!
  müszaki nélkül ment az autoval?
  igen
  akkor megérdemelt a büntetés
  faszom ebbe a sok köcsögbe aki azt hiszi rá nem vonatkoznak a szabályok.
  megkellett volna idöben csináltatni a vizsgát vagy utvonalengedélyt kérni és nem trükközni müszaki nélküli autoval közlekedve!!!!!!!!!!!!!

 • 2011.09.11 18:31:01kultúrpesszimista

  2011.09.11 18:25:29kombusz

  Az ilyen kockafejű, egybites agyú, "jogkövető" csírákat eltaposni kéne. Az ilyen bürökratikus emberek miatt nem működik - többek között - egy orszég. Mert elfelejtik: nem az állampolgár van a jogszabályért, hanem fordítva. És az állampolgár és a jogszabály között ott áll egy EMBER, aki a gyakorlatot képviseli és ez az EMBER, jelen esetben egy rendőr megtehetette volna, hogy figyelmeztet és útjára engedi a levélírót. Eléggé életszerűtlen az, hogy egy becsületes állampolgár (ártatlanság vélelme!) hirtelen kitalálja, hogy épp a szervizből jön, megnevezve nevet, címet, mutatva telefonszámokat, miközben nem ez történne...

  De ezt egy olyan síkagyú bégető majom, aki paragrafusokat lát EMBEREK és ÉLETHELYZETEK helyett, a büdös életben nem érti meg. Akár bazmegol primitív módon, akár nem.

 • 2011.09.11 18:33:56borsi52

  Határszéli kisvárosban lakom, így gyakran átugrunk Ausztriába. Egyszer táskát cseréltem, és valahogy benne maradt az autóm papírja.Osztrák rendőr megállított, látta, hogy kétségbeesetten turkálok a táskámban.Megkérdezte, nincs papírom? Hol lakom? Mondtam, hogy két kilométer, visszajövök az autó papírjaival.Jó utat kívánt,és nem történt semmi.

 • 2011.09.11 18:35:19kultúrpesszimista

  Vannak a szikár jogszabályok, igen. És van a joggyakorlat. Két kristálytisztán ugyanolyan tényállás esetén is van lehetőség arra, hogy egy rendőr bizonyos határok között a saját belátása szerint intézkedjék. Engem is állítottak le korábban: volt, aki megbüntetett és engesztelhetetlen volt, más szóban figyelmeztett, ugyanazon szituáció esetén. (Mobiltelefonáltam.) De ez már az evidencia szintje.

 • 2011.09.11 18:35:58kombusz

  te kis primitiv majom.
  pont az ilyen tökfejek miatt nem müködik rendesen az ország.
  akik azt hiszik nekik semmi szabályat nem kell betartani mert majd mindenre van kifogásuk.
  eltaposnálak én téged te csalo tuti mindenre csak kifogást keresel miért nem vonatkozik rád.
  csira te vagy aki azt hiszi teérted van minden és terád semmi nem vonatkozik.
  remélem egszer a gyereked vagy feleséged elüti majd egy ilyen csak 500métert közlekedem müszaki nélküli autos majd megnézem akkor mi lesz a véleményed be kell e tartani a szabályokat akkor miröl fogsz pofázni!!!!!

 • 2011.09.11 18:37:49kultúrpesszimista

  2011.09.11 18:35:58kombusz

  Csak szánlak ott lenn, a pajta mellett. További jó röfögést! (Arra azért ügyelj, hogy szívinfarktust ne kapj. Nem venném a szívemre...ööö...lelkemre.) Na csá.

 • 2011.09.11 18:43:08kombusz

  ezentul részegen is lehessen autot vezetni ha csak 500méterre lakik valaki a kocsmátol.
  majd legfeljebb megmagayrázza a soför hogy elhagyta az asszony azért ivott és megszánja a rendör,mi??
  le lett irva:utvonalengedély és idöben müszaki vizsgát is csináltathatott volna.
  nem tette.
  nem véletlen büntették meg mert nem tudta hogy lejárt a vizsga.
  tudta hogy lejárt mégis köüzlekedett vele azt hitte majd megussza.
  megérdemli a büntetést tudatosan szegte meg azt hogy müszaki nélkül nem közlekedünk.

 • 2011.09.11 18:43:42MembraN.para

  A 12.kerületi okmányirodában VV pandora dolgozik. Érdemes odamenni! :D :D

 • 2011.09.11 18:44:38kombusz

  töle nemcsak utvonalengedélyt lehet kérni,ugye? :))

 • 2011.09.11 18:46:54MembraN.para

  A szabály az szabály. Én full elfelejtettem hogy lejárt, vagy fél évvel, és ultratetü módon buktattak le (teszkóparkoló kocsik seggénél végigséta, kijáratnál megvárás...) De ha normális az ember, akkor nem kapirgálnak, "nem volt nálam a papir" javasolták ők, és jött egy 15e Ft os csekk, befizettem, ennyi. (ja és lemüszakiztattam azonnal a gépet)

 • 2011.09.11 18:47:31MembraN.para

  kombusz: Só mi dö popó?

 • 2011.09.11 18:48:43MembraN.para

  Szóval pl. az én 50e kmt futott, szemre is tip-top autókámat nem szivatták meg, és azt gondolom, helyesen, mérlegeltek is.

 • 2011.09.11 18:50:05Bollockbuster

  @kultúrpesszimista 2011.09.11 18:35:19.
  Jól beszélsz! Nem az emberek vannak a közigazgazótásért, hanem a közigazgatás az emberekért. (Ezt már Magyary Zoltán is megmondta)
  A másik meg hogy tegye fel a kezét a sok kis élő KRESZ könyv közül aki soha nem hágott át semmi szabályt. Na ugye. A KRESZ eleve a hülyék menedéke, de sajnos ahhoz az itt kommentelők zöme egyszerűen képtelen annyira összefüggésekben gondolkodni hogy megértse: a KRESZ egyetlen szerepe hogy ha polgári per van, akkor ne kelljen a bírónak a felelősség boncolgatásával szarakodni, hanem egyből megállapítható legyen, ki fizet kinek. A KRESZ előírásaitól önmagában nem lesz kevesebb sem a baleset, sem jobb a járművek műszaki állapota, ahhoz az egymásra és a közlekedésre figyelés képessége kellene, de az megint nem papírfüggő. Valójában ha az emberek képesek lennének a döntéseikért egyéni felelősséget vállalni, nem lenne szükség ilyen hülyeségekre. Természetesen ezért a KRESZ összes rendelkezése mögé oda kell gondolni: "ha a rendőr látja" Ha nem, akkor ahogy jónak látod. :-)

 • 2011.09.11 18:58:52elcor

  Hogy jogszerűen járt el a köcsög rendőr, az nem vitás. Csak az bassza az ember csőrét, hogy a bűnözőkkel valahogy nem akarnak ugyanilyen jogszerűen eljárni.
  Nehogy meg kelljen mozdulni, egyszerűbb az utcasarkon stoppolgatni az autósokat, mint egy rossz prosti...

 • 2011.09.11 19:00:28Dövan

  A posztolónak átmeneti megoldásként ezt az autót tudnám ajánlani Sálgótárjábú: minden extra bene van!

  [link]

 • 2011.09.11 19:04:52HakapesziM

  Én bevezetném azt, hogy ha nincs rá különösebb ok, pl. szökésben lévő bankrabló menekül, vagy hasonló, ne állítsanak meg szabályosan közlekedő autót egyáltalán. Ha elsőre furcsa is a felvetés, gondoljunk bele: a lakásunkba bejöhet a rendőr? Erőt, egészséget, házkutatás, rutinellenőrzés, hátha találunk valamit. Szétkapják a lakást, persze nem találnak semmit. További jó napot, viszontlátásra, és otthagynak a romok között. Ugye, nem így van, ehhez komoly ok kell. Hát ne állítsaak meg senkit, a rendszám alapján szinte minden adathoz hozzáférnek.

 • 2011.09.11 19:06:37dan72

  Pár éve velem is majdnem ugyanaz történt, de úgy, hogy pont a szervizbe vittem vizsgáztatásra, előre egyeztetett időpontre. Akkor a rendőr felvilágosított (miután elvette a forgalmit, lekaparta a matricát), hogy: UTVONAL ENGEDÉLYT kellett volna kérnem az okmányirodától. Asszem kb. 1500 HUF-nyi illetékbélyegbe kerül, de megéri.

 • 2011.09.11 19:09:39huleaks

  Nem írta akollega, hogy mikor járt le a műszakija az autónak.

 • 2011.09.11 19:10:43acsko

  Igen, ha tisztán jogi szempontból közelítjük meg a kérdést, akkor nincs igaza a levélírónak. Na de ne legyünk már képmutatók!
  A törvény szigora azért van, hogy azzal a rendőr azokban az esetekben éljen, amikor a valódi renitenseket kell megfegyelmezni. Levélíró nyilvánvalóan nem ilyen volt. És értem a felháborodottságát, amikor pontosan látja, hogy körülötte sokan igazán súlyos közlekedési szabálytalanságokat követnek el, a rendőrség mégis abban látja a legfőbb feladatát, hogy rendes emberek apró vétségeit büntesse a legnagyobb szigorral.

 • 2011.09.11 19:15:01cso zsi

  2011.09.11 18:25:29kombusz: "müszaki nélkül ment az autoval?
  igen
  akkor megérdemelt a büntetés
  faszom ebbe a sok köcsögbe aki azt hiszi rá nem vonatkoznak a szabályok."

  Bezzeg, érvényes műszakival szinte bármilyen szakadék közlekedhet, sötét ablakkal, sötét lámpákkal, alig látható rendszámmal.
  Lehet, hogy Amszterdamban "kicsit" engedékenyebbek a rendőrök, a hajnal 4-kor kivilágítatlanul közlekedő autóba (annyira világos volt a parkolóban, a fejben meg közeledő homály, hogy kimaradt a lámpakapcsolás) csak átkiabáltak, hogy ugyanmár, kapcsoljam fel a lámpát.
  Itthon tuti, hogy szondázás lett volna belőle. És garantált bírságolás, mert egy furgonnál nincs olyan, hogy ne lehetne belekötni a sofőrbe, ha az autó csak munkaeszköz a munkához.

 • 2011.09.11 19:16:19Bollockbuster

  acsko,jól látod. A sok paraszt meg ennek örül: irígység, káröröm, rosszindulat, a magyar címerben lenne a helye mindháromnak.

 • 2011.09.11 19:19:21Dövan

  2011.09.11 19:06:37 dan72

  Nálatok az okmányiroda az átlagember rendes munkaidején kívül is nyitva, vagy esetleg soronkívül fogad?

 • 2011.09.11 19:19:40Parajpuding

  Az intézkedés jogszerű. Ezúttal nem volt szerencséd, ez van. Megjegyzem, amikor valaki szabálytalan és a rendőr - aki szokásával ellentétben véletlenül dolgozik - pont elkapja, mindig-mindig van magyarázat és mentegetőzés. Ehelyett vagy el kellett volna vinni időben vizsgára, vagy útvonalengedély lehetett volna kérni. De sírni, meg dühöngeni nyilván könnyebb, mint gondolkozni. legkönnyebb. A szókincset pedig érdemes bővíteni az intézkedés alatt a "csak, de, éppen"-ről pl. "elismerem, sajnálom"-ra is. Sokszor akár ez is eredményesebb tud lenni. De mint tudjuk, a mai magyar ember beledöglik inkább, minthogy kipréselje a pofáján az "elnézést" típusú szavakat.

 • 2011.09.11 19:34:08cso zsi

  @2011.09.11 19:19:21Dövan
  Nálunk a Központiban lehet soronkívüliség,mert a nepperek minden reggel ott köszöngetnek egymásnak. Ugyanakkor most már hétvégi műszak is van.

 • 2011.09.11 19:34:24Schütii

  Jézusmária... hol él a levélíró???

 • 2011.09.11 19:36:01vikk007

  T. autójogász!

  Teljesen igaza van, önnek, és a hatóságnak is:-(

  "A szábál az szabál...."

  De megemlíteném, amikor a mocskos sokat szidott , átkos kommunizmusban, valki, vett egy új motorkerékpárt, természetesen rendszám nélkül...

  Haza mehetett vele, később atábla helyére egy kartonra kiírta " vizsgára".., és a hatóság nem "nem b.....tt....a , igaz akkor is voltak papírra fektetett szabályok, de emberségesen emberarcúak voltak...


  Később, már ez embernek magánál kellett hordania a kpm-nek befizetet 300,_ forintról a sárga csekket, és ameddig nem került sor a vizsgára, járkálhatott lejárt forgalmival...

  DE SAJNOS, MOST MÁR DEMOKRÁCIÁBAN ÉLÜNK!!!!!

 • 2011.09.11 19:41:02Accordbela

  BenFranklin:Ez mondjuk igaz!Minek kell csesztetni azt akinek az autojaval minden renben van?Elveszi az idot a kedves polgartol,meg magatol is!Mikor megallit,erdekes modon 5 perc alatt tud mindent rolad meg az autodrol,pedig csak a rendszamot olvassa le,meg a jogsidat keri el.De ha csak rendszamot olvas,akkor is lejon hogy kie az auto,nem?Onnantol meg bizti,muszaki,minden megvan!!Mi a szarert allogatnak,en ezt nem ertem!Amugy meg muszaki nelkuli autoval nem megyunk sehova!Megszunt mar az a vilag hogy: hova csetteg Pista batyam?Hat csak haza te gyerekem,itt lakok a Petofi xx-ben.Jol van akkor,de legkozelebb nem kene ennyi bort hazahozni(a gyomraban)es ovatosan,mert baj lesz am!!Ezt felejtsuk mar el!Nincs muszaki,forgalmi elvesz,kesz,teljesen jogos!!

 • 2011.09.11 19:45:20patuha

  Csatlakozom az útvonalengedélypártiak táborához :)
  Két hónapja vettem egy két éve forgalomból kivont (szükségszerűen lejárt műszakival)autót és eszembe sem jutott engedély nélkül közlekedni vele. Azt szokták mondani, hogy aki kurvának megy ne csodálkozzon, ha megb..szák.
  Azt már más kérdés, hogy ez a dolog persze lehetne rugalmasabb is, mint pl Ausztriában, ahol a műszaki lejártának hónapjában még használható az autó, de mi felhasználók nem arra vagyunk hivatottak, hogy megkérdőjelezzünk egy-egy jogszabályt. Lehet dühöngeni, meg lehetnek álmatlan éjszakák, de sajnos ez van. Persze nem kell szeretni sem a dolgot.

 • 2011.09.11 19:45:41cool

  Ember!
  Nagyon gyámoltalan vagy ha ebből a pitiségből ennyire ügyet csinálsz. Elvették, hát elvették.
  Nekem egyszer fél évig le volt járva a műszakim és úgy jártam vele, városba, vidékre, mindenhová, s mégcsak nem is véletlenül, hanem teljesen tudatosan. Ahhoz, hogy az autó menjen, általában nem forgalmi kell, meg jogsi sem, hanem csak benzin.
  Ha meg elkapnának forgalmi nélkül, azonnal lehet rájuk hívatkozni, hogy "háát maguknál van"!
  Amikor egyszer még régebben elvittem műszaki vizsgára a verdát a Mozaikba, hát nem pont a fékpadon durrant el az egyik hátsó fékmunkahengerem ,és tele is lett azonnal a fékdobom olajjal.
  Mondanom sem kell, ott helyben és azonnal megbuktam, papiron pedig kivonták a kocsit a forgalomból. Mondja a vizsgabiztos: Uram, innen már csak trélerrel viheti el az autóját.
  Aha, mondtam neki, aztán szép óvatosan, végig az alsó rakparton de hazavittem - a lehető legolcsóbb megoldással - vagyis tréler nélkül. Az volt a kitétel hogy 2 hónap múlva újra kell majd vinnem. Vettem hát a két hátsóba új fékmunkahengereket, aztán a hátralevő időben halál nyugalommal jártam keresztül-kasul az országot, s két hónap múlva újra elvittem a vizsgára. Akkor már simán átment. És akkor nem kértek hozzá se útvonalengedélyt, se a trélerezés számláját, semmit. A közben lejáró parkolási engedélynél még rugózott is az önkormányzatis csaj, hogy le van ám járva a műszakim, és tudom-e, hogy útvonalengedély nélkül nem vihetem sehová. Naná hát persze, de ő igazából nem ismer engemet.
  Na persze, majd bolond leszek kiváltani az útvonalengedélyt, oszt úgyse kérik sehol. Hát tényleg ennyire bolondnak néznek engem, hogy ilyen "hatóságosdis" hülyeségekre szórjam el a pénzemet? Nem vagyok én gyártulajdonos ...

  Alapelvem: aki mer az nyer ...

 • 2011.09.11 19:47:37a kertész tömlővel

  észrevettem hogy lejárt a személyautómról a műszaki ,telefon ,48 perccel később friss vizsgával mentem tovább!mi ebben a bonyolult?

 • 2011.09.11 19:56:16fda

  Bosszantó egy történet, ha tényleg csak 500 métert mentél forgalmi nélkül, de a rendőrnek ezt nem kötelessége elhinni. Talán joga sincs rá, esetleg jogellenesen megeshetett volna a szíve a dolgon a "bizonyítékok" alapján. Azonban végülis jogosan járt el, azt gondolom.

  Egyszer én 2 hónapot jártam forgalmi nélkül (elfelejtettem a dátumot, de mikor rájöttem, rettegve azonnal mentem haza, és a következő utam már a szerelőhöz vezetett, nagyon féltem... akkor szerencsém volt.)

  Bizony, egy pl. 4 éves autó 2 napja lejárt forgalmival igen veszélyes a többiekre nézve, jogos, hogy a rend őrei a rendzavarók helyett a matrica színét vizsgaltják kocsikázás közben.

 • 2011.09.11 19:56:18SvenH.

  mindenkinek kell ez az elmeny hogy telibefossa ezt a szajonkurt orszagot... merlegelesi jog mi? ez is egy olyan amivel a segguket vedik, viszont azoknak a zsaruknak milyen merlegelesi lehetoseguk volt amikor svarcba melozva lattak a 20 fos cigo kanbandat ahogy TERRORIZALNAK es FENYEGETNEK egy masik csoportot? akkor szepen csak elsunnyogtak...

  amugy meg ja...
  szabalysertes az mar csak ilyen, jon es el kell viselni, most szedtek volna elo a megelhetesiek a mentosdobozt?

 • 2011.09.11 19:57:54Benoke2

  A válasznak se füle se farka. Kitérő. Jogilag lehet hogy helyesen jártak el a rendőrök. Csakhogy apróságokat nem vettek figyelembe és csak és kizárólag azzal foglalkoztak, hogy megbüntethessenek valakit. Vizsga nélkül hogy képzelik el az autó mozgatását a szerviz és a lakás között? Fénypostával... Kis megértés szorulhatott volna beléjük, ha már a jogalkotó nem tudott gondolkodni. Tudom ez a szabály, na de ahol a magántulajdonát nem védheti meg az ember és a rendőrség is ellene van még tisztelje a jogalkotót és a rendőröket? Komolyan ezt viccnek szánták? Szimplán a büntetés a cél... Az eszközök nem számítanak. Hó végén felénk kiállnak a rendőrök az útra és 50-100m távolságra szórják a büntetéseket hogy behozzák a havi kvótájukat. Akit megállítanak abba belekötnek valamivel és kész. Ha más nincs ráfogják hogy ráment a záróvonalra. Tiszteljük a rendőröket? Vicc. Még pénzért sem. Ha szükség van rájuk meg nem érnek rá mert vagy trafiznak vagy büntetnek valahol... Amúgy valóban jogosan jártak el igen... De tisztelet és elismerés nem illeti őket csak annyi hogy hasonló szívatást kívánjunk nekik is....

 • 2011.09.11 20:02:49LHA

  1 - Az útvonalenge4délyt emlegetőknek teljesen igaza van.

  2 - Sokkal hitelesebb lenne a tisztelt rendőrhatóság (mint hatóság, nem a konkrét munkavégző rendőrökre gondolok) intézkedése, ha nem járnának a tisztelt hatóság tulajdonában lévő egyes rendőrautók és motorok forgalomképtelen állapotban, netán veszélyesen forgalomképtelen állapotban...

  3 - Tapasztalatom szerint a rendőrök pár napot el szoktak nézni, esetleg (így már jártam én is) ha tényleg csak pár napnyi a gond, adnak egy bírságot szabálytalan kanyarodásért, hogy ne cumizzunk az okmányirodában. Ehhez udvarias hangnem kell és a rendőr igazának vita nélküli belátására. Nem tudom ki hogy van vele, de az utóbbi időben néhány szabálytalanul vezető tahót leszámítva egyre jobb a tapasztalatom a rendőrökkel - igaz, meglehetősen ritkán kerülök velük kapcsolatba szabálytalanság miatt.

 • 2011.09.11 20:05:22vaktor

  Lejárt műszakival szabálytalankodni, majd a forgalmit odaadni a rendőr kezébe Darwin-díjas alakítás.

 • 2011.09.11 20:19:59kovi1970

  Hát bammeg én a műszaki lejárata előtt szoktam műszakiztatni a kocsit. Olcsóbb mint a tréler és az elvétel...

 • 2011.09.11 20:22:32cool

  Lejárt műszakival közlekedni igazán sikkes, a rendőrnek fityiszt mutatni meg a másik. Az útvonalengedéllyel meg nehogymá a semmire gazdagodjon az okmányiroda, menjenek el inkább bányásznak, ha pénzt akarnak keresni.
  A rohadék rendőrje meg ott lőtte a magyarokat 2006 őszén a Károly köruton az Astoriánál, most bezzeg azt szeretné ha szeretnék az autós-emberek?
  Egy nagy lófaszt, rendőrelvtárs!
  Ha én nem üthetem, nem verhetem, akkor verje a sors, és ha valami okból meghal, egyáltalán nem siratom ... lehet meghalni gumihibából, császárelődök által, stb.

 • 2011.09.11 20:23:21stevee

  Szerintem baromi sokan nem tudnak szöveget értelmezni a kommentezők között, nem azzal van a levélírónak a baja, hogy elvették a forgalmit és lekaparták a matricát, hanem azzal hogy szerencsétlen sorsú kishazánkban ilyen nehéz mindezt visszaszerezni. Rizikózott (az vesse rá az első követ aki még sose...), de sajnos pechje volt, ennyi. Az viszont vitathatatlanul nonszensz dolog hogy utána még egy hónapig szivatják a különféle hatóságok. Én megértem a problémáját, együttérzek vele.

 • 2011.09.11 20:24:51Mallorca

  A lejárt forgalmit el kell venni, nincs mérlegelési lehetőség, nem lehet figyelmeztetni és bírságolni.

  Más.

  Tegnap áll egy M5-ös a zebra előtt közvetlenül, veztője mellette beszélget. Szép idő van, jó kedvem van, megkértem, hogy álljon félre. "Egy perc", mondja. Oké, türelmes vagyok.
  5 perc múlva vissza, még mindig ott trécsel. Szólni nem tudok, már hadarja is, hogy "nincsen jobb dolguk"?
  A vége 30.000 Ft. bírság és 6 pont. Kb. 120 kilós kopasz volt.

  Most biztosan ő is azt meséli, hogy köcsögök a rendőrök.

  Biztos?

 • 2011.09.11 20:27:04mex900

  Volt muszaki az auton, vagy nem? Mit kell okoskodni. Teljesen igazuk volt a rendoroknek.Tok mindegy, hogy husz meter vagy 500 kilometer. Nem volt az auton muszaki, es ezt tudta is.Tehat tudatos volt a szabalytalansag. Az ilyen okoskodok miatt sziv mindenki. Ebben az esetben csak annyit kene mondani, probalkoztam, elkaptak , fizetek.Nem pedig elvtarsozni, meg szidni a rendszert.

 • 2011.09.11 20:28:33khaleeji

  vannak csóró lúzerek, ők azok, akik rázzák az öklüket meg káromkodnak, és vannak ügyes ,okos, gazdag "bizniszmenek" , akik meg jót röhögnek a lúzereken, miközben csendben , sunyin élvezik az adók és bírságok elkerülésének profi ügyvédek által kidolgozott kellemes terhét.

 • 2011.09.11 20:31:34Mallorca

  Stevee

  Értelmezz te is:

  "A rendszámról lekaparták a meglévő matricát erre jogosultak?" (Igen)

  "Elvárható-e, hogy ezek után tiszteljem a rendőrt és a rendőrséget?" (nem kell, tartsd be a szabályokat)

 • 2011.09.11 20:32:42ColT

  Gratulálok, a rendőrök ilyenkor mindig nagyon kemények tudnak lenni.

  Ellenben az nem gáz, hogy nem jó dátum van a jegyzőkönyvön?

  @Mallorca : Az ilyen pofátlanokkal szemben semmi gond az intézkedéssel.

 • 2011.09.11 20:37:27Dövan

  Azt sem értem, hogy miért nem lehet interneten útvonalengedélyt kérni.

  Weboldalon beüti jómunkásember a mikor-merre-meddig háromszöget, kap egy kódot a megjegyzés-rovatba, egy számlaszámot meg egy összeget. Ezekkel a paraméterekkel utal (esetleg bankkártyával fizet) és amint leütötte az OK-t, már mehet is amerre lát.

 • 2011.09.11 20:37:52AvgDvl

  még egyszer leírom, mert a cenzúra vasökle szétverte a kommentemet.

  Normális országokban a megoldást keresik, nem a problémán élvezkednek és mélyítik tovább.

  Engem is szénné büntettek március körül, mert aljas törvényszegő módon volt pofám elfelejteni, hogy lejár a műszaki.
  Lesújtott rám a törvény szigora, és mint igazi közellenség, megszégyenítve kullogtam haza lekapart matricával, forgalmi nélkül.
  Aznap este megannyi gyilkos és rabló sóhajtott fel megkönnyebbülve, amíg velem foglalkoztak a kedves egyenruhások, nyugodtan lehetett bűnözni.

  A törvény betűje valóban így szól, hogy nem lehet lejárt forgalmival közlekedni, de a ez így önmagában egy gondolkodó embernek - IQ 12 felett - kevés.
  A törvény szelleme azt hivatott elérni, hogy ne közlekedjen az úton mindenféle szétrohadt csotrogány, fék és lámpa nélkül, ön és közveszélyes állapotban.
  Megjegyzem mégis minden ötödik szembejövő autóst motornak lehet nézni, mert nem ég az egyik fényszórója - ( ilyenkor a sötétebbje még rá is kapcsolja a reflektort )

  Megkérdem tisztelettel, miért nem lehet figyelmeztetéssel elzavarni vizsgára egy láthatóan hibátlan autót, mint pl. az enyém is, és miért kellett kb. 1 hónapig szopnom a bürokráciával?

 • 2011.09.11 20:41:10Atarist

  Volt műszaki? nem..miről beszélünk?

  Megérteném ha szervízbe vitte volna bejelentett, dokumentált műszakira, nem pedig onnan 8vagy akárhonnan) haza. Angliában ez az egyetlen megengedés van, ami ellenőrizhető is.

 • 2011.09.11 20:43:48a1941

  Egy-két ezer év óta a törvények áthágásáért kapott büntetések a bűntény társadalmi veszélyeségétől és érdekcsoportoktól függnek. Ha ez nem így lenne, roppant rövid lenne Ptk, Btk és egyéb törvénykönyv.(PL: minden büntetés 10 év börtön, minden szabálysértés 100 ezer Ft.
  Jelen esetben a rendőrök szabályosan, a törvény szerint jártak el, de ez nem jelenti azt, hogy a törvény jó. A rendőrök pénzbegyűjtő automataként jártak el.
  A fenti cselekmény társadalmi veszélyessége közel nulla. Tükrözi ezt a törvény? Nem. A megoldás pl. a lejárati időtől függő sávos büntetés lehet.
  Egyébként aki ezt a cselekményt azonos szintre hozza a részegen, jogosítvány nélkül 100-al száguldozó téeszelnökkel az gondolkodjon már el.

 • 2011.09.11 20:48:33TDICDITRDITDDIPDTD

  Én egyszer egy kölcsönautóval akadtam fenn a rostán. Persze hogy hülye voltam és nem néztem meg a forgalmiját, ami 1 hónapja lejárt, de a lggázabb nem az volt, mert kifizettem az a szaros 8 ezret (kb 10 éve) de az már felháborított hogy a forgalmit csak kb 40 nap múlva kaptam vissza, ameddig a teheratót nem lehetett használni. Na ez a kibaszás, nem a 8000!

 • 2011.09.11 20:49:08galicius

  Gondolom fél,vagy háromnegyed életedet nem előzetesben,börtönben,vagy valami hasonló műintézményben töltötted.Ergo nem egy bűnözőt fogtak a szervek.Pedig azokkal kellene foglalkozniuk,nem ilyen magadfajtával.Szégyellhetik magukat.

 • 2011.09.11 20:50:04SvenH.

  "Megkérdem tisztelettel, miért nem lehet figyelmeztetéssel elzavarni vizsgára egy láthatóan hibátlan autót, mint pl. az enyém is, és miért kellett kb. 1 hónapig szopnom a bürokráciával?"

  eleve kellene mindenkinek egy email cim egyfajta mindenkinek jar orokos email cim, oszt arra kuldeni a kozertheto dolgokat
  csak akkor romlana a rendorsegi statisztika

  megertem en hogy sokkal egyszerubb olyan emberrel szivoskodni aki 5 evente ez a legnagyobb buncselekmmenye es akkor villogni meg erzekeltetni...
  ha meg betornek akkor ne jelentsuk fel mert ugyse tudnak mit tenni, es a statisztikat minek rontsuk

 • 2011.09.11 20:51:24zed911

  Nekem amikor lejárt a műszakim megcsináltattam azonnal, de egy hétig kénytelen voltam forgalmi és rendszám nélkül járni, mert az Okmányiroda ma magyarországon erre képes, hogy 5x-i alkalommal képesek csak egy matricát rávakarni a rendszámra.
  Ilyen esetben ki a hibás? Én mindent megtettem az ügyben mégis ha leint a rendőr engem büntet meg, márpedig dolgoznom kell a kocsival.

 • 2011.09.11 20:54:13Stockton

  Így jártál... A szabály, az szabály. Ha 10 métert mész vele, és megállít, akkor is elveszi. Ez a dolga a rendőrnek, hogy betartassa a szabályokat, erre találták ki a zéró toleranciát, mert akkor megint csak menne a kuncsorgás, kenekedés... Be kell tartani, és kész, ennyi! A rendőrnek nem áll módjában vizsgálgatni az autódat, hogy vajon mégis milyen lehet a múszakija, tovább engedjen vagy sem. A rendőr elég egyszerűen gondolkodik: volt vagy sem érvényes műszaki. Nem értem, hogy ilyenekért miért kell rinyálnia valakinek. Időben el kellett volna vinni műszakiztatni. Nem a rendőröket védem, mert már engem is büntettek meg. Mérgelődtem utána rendesen, aztán mérlegeltem magamban és a végeredmény az volt, hogy én hibáztam. Nem kellett volna annyival mennem amennyivel. Ennyi. Az okmányirodás szívás már nem rajtuk múlik, ez az okányiroda sara, ami miatt jogosan lehetsz mérges.

 • 2011.09.11 21:00:17K úr

  Erőszakos népség... mindkét oldalon. Köcsögöztök orrba szájba. Nagyobb baj, hogy az utakon is ilyen állatok vagytok. Ezért én csak a legritkább esteben hagyom el a panelt, remélve, hogy nem lesz totalcaros kommentelő az uton, s a járdán.

 

h i r d e t é s

Autójogász Autójogász

Haragosa van? Kárvallott? Rendőri túlkapás áldozata? Kérdezze az Autójogászt, vagy böngéssze a több száz eddigi tanácsot. Kereshet is! Per- és tehermentességet kívánunk!

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

fékbetét készlet, tárcsafék
SUZUKI LIANA 1.3 lépcsőshátú 2002-2013
8796 Ft
féktárcsa
SUZUKI SX4 1.6 lépcsőshátú 2007-2013
8890 Ft
fékmunkahenger
SUZUKI SX4 1.9 DDiS Ferdehátú 2006-2013
6274 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Towing a Lamborghini can be a pain
Even Lamborghinis will be towed away. No matter how long it takes.