Fel akarom jelenteni a nyavalyásokat

2012.10.09. 08:45

Tisztelt Autójogász!

Ismeretlen tettes elleni feljelentést szeretnék tenni az alábbi eset miatt.

Ma hajnalban 1/2 1-kor egy hosszabb útról hazafelé jövet (kisebbik fiam a hátsó gyerekülésben aludt) feleségem vezetett, amikor Budapest határában utolértünk egy indokolatlanul lassan haladó autót.

A kanyargós útszakaszt elhagyva, egy hosszabb egyenesben előzni kezdtük a kb. 30 km/h val haladó autót. Az autóban fiatalok ültek, akik ekkor erőteljes gyorsításba kezdtek, (de csak pont annyira, hogy megakadályozzák a sávba való visszatérésünket) szándékosan kiszorítva, megakadályozva a normál közlekedési sávba való visszatérésünket. Segítségét kérem, hogy a feljelentést hová kell benyújtani, illetve segítségét kérem az elkövetett szabálysértés pontos paragrafusának meghatározásában. Természetesen az elkövető gépjármű rendszámát azonnal felírtuk.

Tisztelt Kérdező!

A feljelentést ismeretlen tettes ellen kell írásban megtenni, és posta úton vagy bármelyik rendőrkapitányságon személyesen kézbesíthető. A feljelentésben elő kell adni részletesen a történeti tényállást, különösen az elkövetés helyét, idejét, valamint azt, hogy a nevezett forgalmi rendszámú gépkocsi vezetője, a közúti közlekedés szabályainak megszegésével az Önök életét, testi épségét közvetlen veszélynek kitette magatartásával, és ezzel megvalósította Btk. 186.§ (1) bekezdése szerint minősülő közúti veszélyeztetés törvényi tényállását. A feljelentésben meg kell jelölni azokat a személyeket, akik a közúti veszélyeztetés elkövetését igazolni tudják.

Tisztelettel:

Autójogász

dr. Lenkei Balázs