Eladtam az autót, nem akarják átírni

2016.11.05. 10:14

Tisztelt Autójogász!

2016.07.10-én eladtam az autómat, majd a vevő autópályára hajtott, de nem fizetett útdíjat, amiről én kaptam felszólítást és csekket is. Az autómon már lejárt hitel volt, amiről a bank küldött törlési engedélyt. Sajnos ezt az engedélyt odaadtam a vevőnek. Következő munkanapon bementem az okmányirodába és szerettem volna leíratni a nevemről az autót. Viszont a törlési engedély hiánya miatt ez nem sikerült. Kértem az új tulajt, hogy küldje vissza számomra, de nem tette, mivel azt mondja elveszítette.

A bank, ahol a hitelem volt, jogutód nélkül megszűnt, így csak a felszámoló biztossal tudtam felvenni a kapcsolatot, hogy küldjön új törlési engedélyt. A felszámoló biztos küldött is egyet, de mivel a bank hiányosan adta át neki az iratokat, ezért ő nem tudja, mikor lett a hitel kifizetve és ő csak olyan dátummal tudta kiállítani az engedélyt, ami az adásvétel utáni időpontot mutatja. Ezt az engedélyt az okmányiroda nem fogadja el, mivel a törlési engedély időpontja későbbi mint az adásvétel ideje. Már jártam rendőrségen is, ám sajnos segítséget sehol sem kaptam.

A kérdésem az lenne, hogy hová fordulhatnék segítségért, hogy a nevemről az autót le tudjam íratni. Mint utólag kiderült, a kereskedő, akinek az autót eladtam, már rég túladott rajta, és azóta már legalább három gazdája volt, viszont senki sem akarja átíratni. Ebben ez esetben mit tehetnék, és hová fordulhatnék?

Tisztelettel: István

Kedves István!

Javaslom, hogy beszéljen a felszámolóval, hogy a hitel az adásvételt megelőzően ki lett fizetve ezért adja ki a törlési engedélyt, a lehető leghamarabb, úgy, hogy a kifizetés időpontja az adásvételi szerződés megkötésének időpontját megelőzze.

Tiszteletel dr. Erdey Péter www.assisco.hu