Thalia: téli vagy négyévszakos?

2004.11.24. 14:15
Télen a téli, nyáron pedig a nyári gumi jelenti a legnagyobb biztonságot!
T. Gumidoktor!

Nagyon töprengek téligumi vásárláson, de nem tudok dönteni. Jelenleg egy Goodyear GT2 van a Renault Thaliámon, ami - ahogy ismerősöktől hallottam - nem igazán tűri a hideget. (volt olyan, ami 2-3 nap állás után úgy nézett ki, mint aminek szálszakadása van, de ahogy felemelték az autót, pár perc alatt kirúgta magát...)
Mivel nem sokat járok autóval (havi 600-700 km), télen meg még kevesebbet, egyáltalán megéri nekem a téligumi? Ha igen, esetleg tudna valami jó márkát/típust mondani, ami elfogadható áron kapható?

Köszönöm válaszát!
D. Zoltán

Kedves Zoltán,

Ha valóban ilyen keveset autózik, akkor Önnek lehet, hogy egy négyévszakos abroncs lenne az ideális választás, amely keverékénél fogva nyáron és mínusz fokoknál is elfogadhatóan teljesít.
De nem beszélem le a téligumi vásárlásról sem, főleg, ha még éveket tervez eltölteni Thaliájával. Hiszen gondolja meg, amíg a téli gumik vannak felszerelve, addig a nyáriak pihennek, nem kopnak, így valójában nem plusz befektetésről, hanem egy előrehozott gumivásárlásról beszélhetünk. Arról a nem mellékes tényről se feledkezzünk meg, hogy télen a téli, nyáron pedig a nyári gumi jelenti a legnagyobb biztonságot, még havi 6-700 km esetén is!

Üdv,
Gumidoki