Nagy sebességnél ráz a kormány

2007.04.27. 22:30 -

Kedves Gumidoki!

A kérdésem a következő lenne, tavaly vásároltam a autómra újonnan 4 darab Toora t 440-es alufelnit. Most amikor felraktam akkor felcseréltem az elsőket a hátsókra hogy lehetőleg egyformán kopjanak. Ütólag vettem észre hogy az elsők egy kicsit rázzák a kormányt, de ezt nem nagyon lehetett észre venni, csak akkor jöttem én is rá amikor az autópályán közlekedtem, itt is ugy 120 Km/h-ra felett. Elvittem szerelőhöz hogy centírozza ki, és ő azt mondta hogy a felni üt oldalirányba, és biztos hogy megpadkáztam. Én biztos vagyok benne hogy még egyszer se mentem vele padkának, a kérdésem az lenne hogy lehet e ez a gödröktől, bár azokat is kerülgetem mert féltem a felniket, vagy lehet hogy a szerelőmnek rossz már a szeme ? Szerintem ha ütne a felni oldalra akkor ezt biztos észre venném mert rázná a kocsit. Kíváncsi lennék az ön véleményére is, mert amióta ezt mondták azóta eléggé nyugtalanít a dolog.

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Leveléből nem derült ki, milyen méretű felnikről és gumikról van szó. Sajnos, a hazai utak állapota miatt bármennyire is vigyáz a kerekekre és próbálja elkerülni a kátyúkat, ez nem mindig sikerül. Így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy meg van ütve az a felni. De ezt Ön is láthatja, amikor a kereket a gumis a centrírozó-gépen megforgatja.

Üdv:

Gumidoki

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2007. április 27., 22:30, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

hosszbordás szíj
SUZUKI SWIFT 1.6 Ferdehátú 2006-2013
1938 Ft
tömítőgyűrű, főtengely
SUZUKI LIANA 1.6 Kombi 2005-2007
1434 Ft
hosszbordás szíj
SUZUKI GRAND VITARA 2.0 Összkerékhajtás zárt terepjáró 2005-2013
5458 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

The road to hell
It’s deep winter, the car is 50 years old, and it’s parked up in Sweden almost 3000 kilometres away from my house. I’ve just sent a letter to the owner that I’m embarking on the journey to buy it.