GumidoktorGumidoktor

Nagy sebességnél ráz a kormány

2007.04.27. 22:30 -

Kedves Gumidoki!

A kérdésem a következő lenne, tavaly vásároltam a autómra újonnan 4 darab Toora t 440-es alufelnit. Most amikor felraktam akkor felcseréltem az elsőket a hátsókra hogy lehetőleg egyformán kopjanak. Ütólag vettem észre hogy az elsők egy kicsit rázzák a kormányt, de ezt nem nagyon lehetett észre venni, csak akkor jöttem én is rá amikor az autópályán közlekedtem, itt is ugy 120 Km/h-ra felett. Elvittem szerelőhöz hogy centírozza ki, és ő azt mondta hogy a felni üt oldalirányba, és biztos hogy megpadkáztam. Én biztos vagyok benne hogy még egyszer se mentem vele padkának, a kérdésem az lenne hogy lehet e ez a gödröktől, bár azokat is kerülgetem mert féltem a felniket, vagy lehet hogy a szerelőmnek rossz már a szeme ? Szerintem ha ütne a felni oldalra akkor ezt biztos észre venném mert rázná a kocsit. Kíváncsi lennék az ön véleményére is, mert amióta ezt mondták azóta eléggé nyugtalanít a dolog.

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Leveléből nem derült ki, milyen méretű felnikről és gumikról van szó. Sajnos, a hazai utak állapota miatt bármennyire is vigyáz a kerekekre és próbálja elkerülni a kátyúkat, ez nem mindig sikerül. Így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy meg van ütve az a felni. De ezt Ön is láthatja, amikor a kereket a gumis a centrírozó-gépen megforgatja.

Üdv:

Gumidoki

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2007. április 27., 22:30, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

fékfolyadék| fékfolyadék
SUZUKI LIANA 1.6 i Kombi 2002-2007
1272 Ft
fékpofakészlet
SUZUKI SX4 1.6 VVT 4x4 Ferdehátú 2009-2013
12560 Ft
féktárcsa
SUZUKI LIANA 1.6 i lépcsőshátú 2002-2013
9088 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

A Porsche saved by a Dacia
The fact that a Dacia Duster saved a Porsche Macan doesn't mean that the Duster is a better car. It means the Macan's driver was dumb enough to high-center it.