Hogyan állapítom meg a gumi típusát?

2008.11.03. 14:14 -

Kedves Gumidoktor!

Februárban vettem a fővárosból egy Suzukit. Észrevettem, hogy nagyon könnyen csikorog a kerék indulásnál. Lehet, hogy ez a kezdő sofőri ténykedésem oka.

Amiért írok, az inkább az a problémám, hogy nem tudom, milyen gumi van az autón.

Hogyan tudom megállapítani, hogy a gumim téli/nyári/4 évszakos? Ha jól tudom, a téli gumi nyáron égett szagú hosszabb használat után. Ilyen nem volt, tehát, gyanítom, nem téli. De a 4 évszakos és a nyári közt mi a különbség?

Köszönöm a választ.

Kedves Levélíró!

Annak, hogy enyhe, lassú kanyarban is csikorog a kerék, több oka lehet. Előfordulhat, hogy valóban a gumi öregedett el, de lehet futómű-elállítódás is az okozója.

Nézze meg az abroncsok oldalfalát! Ha M+S jelzést és hópihe motívumot is lát rajta, akkor téli mintázat van az autóján. Ha csak M+S felirat hópihe piktogram nélkül, akkor négy évszakos, ha azonban egyik jelet sem találja, nyári gumival van dolga. A téli abroncsok jellemzője még a futófelületen a mintablokkokon látható lamellák jelenléte.

Üdv:

Gumidoki

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2008. november 3., 14:14, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

törlőlapát
SUZUKI IGNIS 1.3 4WD zárt terepjáró 2000-2003
2708 Ft
fékbetét készlet, tárcsafék
SUZUKI SWIFT 1.6 4WD lépcsőshátú 1989-1991
4494 Ft
olajszűrő
SUZUKI LIANA 2.3 Kombi 2004-2007
1644 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Which way to Jay Leno’s Garage?
There are places for which you would throw out half of the items on your completed bucket list, if you could actually visit it. Jay Leno’s garage is one of them.