GumidoktorGumidoktor

Hogyan állapítom meg a gumi típusát?

2008.11.03. 14:14 -

Kedves Gumidoktor!

Februárban vettem a fővárosból egy Suzukit. Észrevettem, hogy nagyon könnyen csikorog a kerék indulásnál. Lehet, hogy ez a kezdő sofőri ténykedésem oka.

Amiért írok, az inkább az a problémám, hogy nem tudom, milyen gumi van az autón.

Hogyan tudom megállapítani, hogy a gumim téli/nyári/4 évszakos? Ha jól tudom, a téli gumi nyáron égett szagú hosszabb használat után. Ilyen nem volt, tehát, gyanítom, nem téli. De a 4 évszakos és a nyári közt mi a különbség?

Köszönöm a választ.

Kedves Levélíró!

Annak, hogy enyhe, lassú kanyarban is csikorog a kerék, több oka lehet. Előfordulhat, hogy valóban a gumi öregedett el, de lehet futómű-elállítódás is az okozója.

Nézze meg az abroncsok oldalfalát! Ha M+S jelzést és hópihe motívumot is lát rajta, akkor téli mintázat van az autóján. Ha csak M+S felirat hópihe piktogram nélkül, akkor négy évszakos, ha azonban egyik jelet sem találja, nyári gumival van dolga. A téli abroncsok jellemzője még a futófelületen a mintablokkokon látható lamellák jelenléte.

Üdv:

Gumidoki

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2008. november 3., 14:14, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

törlőlapát
SUZUKI JIMNY 1.3 16V zárt terepjáró 2001-2013
3982 Ft
törlőlapát
SUZUKI SWIFT 1.3 Ferdehátú 1989-2001
5308 Ft
tömítés, szívókönyök| tömítés, szelepfedél| tömítés, olajteknő
SUZUKI BALENO 1.8 GTX lépcsőshátú 1996-2002
2658 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

A good addiction to smoking
It was meant to be an East European almost-car for the masses without the money for a real one. In the end it turned out to be much better than expected. Here’s how it came to be.