2014.08.04. 14:02

Kedves Gumidoktor!

Tavasszal lecseréltem a téli gumimat Fulda Carat ( 205/60 R15 ) 90 % -os ( 7 mm) gumikra. Olyan zajos volt, hogy kénytelen voltam lecserélni. Vettem 70 %-os( 5 mm-es) Goodyear Eagle NCT 5 gumikat. Ugyanúgy zúg, de más sebességtartományokban! Ujat az évi 3000 km használat miatt nem érdemes vennem. Mit tegyek? Milyet javasol a fenti méretben? Talán Dunlop?

Nándi

Kedves Nándi,

Valószínűleg nem voltak egyenletesen kopva a vásárolt használt gumik, lehet nem véletlenül cserélték le őket 90%-os állapotban. A fűrészfogas kopás gyakori jelenség a mai modern autóknál, azok futómű-beállításainál. Könnyen beleszaladhat, aki nem tudja, mit kell nézni egy használt abroncson. Így pedig eléggé zsákbamacska jellegű a történet. Így lesz az olcsó(nak hitt) gumiból bosszúság.

Én sosem támogattam a használt abroncs vásárlást, de tudom, a pénz nagy úr és vannak tényleg nagyon jó vételek is olykor. Ha nem ért hozzá, ami természetesen nem szégyen, mutassa meg megbízható hozzáértőnek a vásárlásra kinézett portékát, hogy nagyobb eséllyel kerülje el a korábbi kellemetlenségeket! Ne csak a mintázat neve legyen a lényeg, sokkal inkább az állapot!

Üdv, Gumidoki