Esőben nagyon csúszik a gumi

2015.10.13. 11:33

Tisztelt Gumidoki!

Szakértelmed szeretném kérni a következő probléma okán. Nem régen vásárolt Seat Leon-al (2003-as,1.4) érkező nyári gumi (Rotalla 195/65R15), esős időben igen csúszósnak bizonyul, mind kigyorsításnál mind fékezésnél. Illetve körforgalomban is mint ha nyúlna irányváltáskor. Mind jó állapotnak örvend egyáltalán nem kopottak, szerintem nem is öregek.

Kumho H27 típussal kacérkodom ugyanezen méretből. Váltó méretet a 15 felni kis is zárja gondolom. Február óta 5000 km-t mentem, szóval inkább a tapadás mint a kopásállóság a fő szempont. Esetleges alternatívát is szívesen veszek, mint a laikusságomon is érezhető :D. Előre is köszönöm válaszod!

Üdv.: Márk.

Kedves Márk,

Nos igen, míg szárazon normál közlekedésnél általában semmi gond, a vizes útfelületen tűnnek elő a különbségek abroncs és abroncs között. A Rotalla egy budget kategóriájú abroncs ennyi várható el tőle. Az árával vigasztalódhatunk esetleg.

A helyzet az, hogy bár kínai gyártású, a Kumho ár-érték arányát tekintve egészen jó. Tapadására nem szokott különösebb panasz lenni, még vizes úton sem. Az ársávjában nem nagyon tudok mondani egyértelműen jobb választást nála. Kicsivel árban feljebb a Falken, a Toyo, illetve a Hankook lehet elgondolkodtató még. Azt azért megjegyezném, hogy a ballonos 15"-os méretből adódóan bármilyen abroncsot is választ, nem lesz tőle sínautó a Leon. Ahhoz méretet is kellene váltania. (o;

Üdv, Gumidoki