Nyári gumit a Skoda Roomsterre

2016.09.09. 12:23

Tisztelt Gumidoktor!

Nyári gumit szeretnék vásárolni Skoda Roomsterre 195/55 R15 -ös méretben. Sajnos ebben a méretben eléggé drágák a gumik. Szeretnék minél elérhetőbb áron vásárolni. Igazából olyan 60 000 Ft/garnitúrára gondoltam, bár ebbe nem sok minden fér bele. Amiket találtam, az a Laufenn LK 01, Hankook termék, erről teszt nincs. Kumho KH 27 Eco, valahol ajánlják máshol nem. Nexen N'blue Eco, esetleg Matador és a kínai gumik, amiket egyik honlap ajánl, a másik nem. Előre is köszönöm a hozzáértő tanácsát. Üdvözlettel Tamás!

Kedves Tamás,

Én azt tudom mondani, hogy az ön által említett márkák-mintázatok közül a Laufenn és a Nexen emelhető ki. Előbbi valóban a Hankook frissen piacra dobott másodmárkája, amelyről kedvező visszajelzések vannak még nagyobb, 18-19" méretben, sőt a C-s szegmensben is.

Több helyen kannibalizálja a főmárkát a jó tulajdonságai, friss dizájnja és alacsony ára miatt. Utóbbi is nagyon jó, modern mintázatokkal érhető el és normál autózásra a kis és közepes méret- és teljesítményosztályban kiválóan megfelel, nem igazán van panasz rá. A Kumho sem rossz, de ott már akadnak negatív kritikák, vegyesebb a kép. A Matador szerintem egy szinttel még lejjebb van. Remélem segítettem és közelebb jutott a megoldáshoz!

Üdv, Gumidoki