Minőségi téligumit a C-maxra

2017.10.12. 11:39

Tisztelt Gumidoktor!

Néhány hete vásároltam egy 2014-es Ford C-maxot. Az előző autónk 205/55 r16 gumikkal gurult, de ez már egy számmal szélesebb 215/55 r16 gumikat kér. Budapesten lakunk, de városban csak annyit használjuk az autót, amíg elérünk az autópályáig. Számunkra a legfontosabb a biztonság.

Ön milyen téli gumit ajánlana, ami hozza az előző autón megszokott Alpine 5 minőséget, de lehetőleg 30 000 ft/db alatt marad az ára? Érdemes ragaszkodnom a V mintához vagy az csak egy olyan fogás, amivel drágábban tudják eladni a gumikat?

Köszönettel, Gergő

Kedves Gergő,

Azzal azért kiegészíteném, hogy igaz, hogy eggyel szélesebb az új autó abroncsa a réginél, de mivel az oldalfal magasságát jelző szériaszám viszonyszám, így az abroncs teljes átmérője is nagyobb (konkrétan 1cm-rel), ez is fontos paraméter.

Ha az Alpin5 a mérce, akkor jó hírem van, mert annál van sok jobb téli abroncs. (o: Itt van például a Pirelli SottoZero3, a Conti TS860, vagy éppen a Dunlop Winter Response2, hogy a GoodYear UG sorozatát ne is említsem. Ezek ára is ott mozog az ön által mehjelölt 30ezres limit körül. De valamivel olcsóbban a Nokia WR D4, vagy a Vredestein Snowtrac5 is figyelemre méltó termék.

Üdv, Gumidoki