Felniváltás Alfa GT-n

Alfa GT Coupe 2.0 JTS 215/45 R17-es alufelni helyére milyen acélfelni és téli gumi illik?

Kedves Gumidoktor!

Alfa GT Coupe 2.0JTS gyári 215/45 R 17 es alufelni és nyári gumi helyett, milyen acélfelni és gumi méret passzol a téli átszereléshez? Ismereteim szerint ennek a tipusnak a szériánál, illetve a 147-es 156-osnál nagyobb féktárcsája van.

Válaszát, segitségét elõre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Gergely Gábor

Kedves Érdeklődő!

Arról, hogy mekkora felni megy rá az autóra, egy Alfa-szakszervizt kellene megkérdeznie.

Ha a 15" felni is rámegy, akkor a 185/65 R15, esetleg a 205/60 R15 a jó méret. 16"-ban nincs igazán jó váltóméret, talán a 205/55 R16 lehet megfelelő. Szerintem rámegy a 15"-os kerék...

Üdv:

Gumidoki

Téli gumi új Swiftre

Swift GS-re 185/60 r15 helyett 185/65 r15 került.

Kedves Gumidoki!

Nemrégiben vásárolt új swiftemre (gs modell) vásároltam téli gumit. De a gyári 185/60 r15 helyett, 185/65 r15 került rá.

Azt tudom hogy ez így nem helyes, de mivel meggyõztek arról hogy nem lehet vele semmi gond feltetettem. Arról szeretnék tanácsot kapni hogy valójában milyen problémám lehet még az eltérés miatt? Tudomásom szerint csak a km-óra csal majd egy picit.

Elõre is köszi a választ!

Kedves Érdeklődő!

A Suzukisok tudják...

Ha valóban nem ér bele sehol a kerékdobba, még terhelten sem, olyan nagy problémát nem okozhat. A gyárinál kisebb méret sokkal veszélyesebb. A km-óra pedig kevesebbet fog mutatni, mint amennyivel megy.

Üdv:

Gumidoki

1999-es Astrához alufelni

1999-es Opel Astrához szeretnék alufelnit vásárolni, de nem tudom a megfelelő méretet.

Kedves Gumidoki!

1999-ben gyártott Opel Astra G szgk-hoz szeretnék alufelnit vásárólni, de nem tudom a megfelelõ méretet. A gumiabroncs 185/65 R15. A felni 4 lyukas. Melyik a legmegfelelõbb választás?

Tisztelettel:

Tibor

Kedves Tibor!

A G-Astra felnijének osztóköre a következő: 4x100x56,5.

Ehhez a gumimérethez a 6,5x15" felni jó ET38-cal.

Üdv:

Gumidoki

Renault Twingo nyári gumija

Renault Twingóra jó a 165/65R14 nyári gumi?

Kedves Gumidoki!

Kérdésem a következő: Renault Twingora jó e a 165/65R14 nyárigumi? Az alufelni adatai a következők:5,5*14, ET:36, 4 furatos.

Köszönettel:

Joesy

Kedves Joesy!

A Twingo 14"-os mérete 155/65 R14. Így tehát a 165/65 R14 kicsit nagy rá.

Üdv:

Gumidoki

Hány évig használható egy gumiabroncs?

Viszonylag jó mintázatú, 54 ezer kilométert futott, 1999-es gumit érdemes-e lecserélni?

Kedves Gumidoki!

1999-es elsőszerelt Michelin MXT abroncsok vannak a verdámon, 54000 km-t futottak. A kérdésem az lenne, hogy önmagában az abroncsok életkora miatt indokolt-e a cseréjük? A mintázatuk még viszonylag jó.

Köszönettel:

Roland

Kedves Roland!

Amennyiben nem csúszkál az abroncs, nem csikorog, tehát nincs megkeményedve a futófelület, valamint nem láthatók rajtuk repedések, még elgurulhatnak egy ideig. Általában az abroncsok cseréje - profilménységtol függetlenül - 6-7 éves korukban ajánlott.

Üdv:

Gumidoki

Amit az ET-számról tudni kell

Milyen tulajdonságokat kell figyelembe venni felni vásárlásakor?

Kedves Gumidoki!

Érdeklõdöm, hogy mit jelent a keréktárcsa méreteinél az ET=36. Aluflelni vásárláshoz mit kell figyelembe venni?

Tisztelettel:

Totya

Kedves Totya!

Az ET-szám vagy besajtolási mélység a felni szimmetriatengelyének a felszerelési/felfekvési síktól való eltérése mm-ben. Kiszámolni nem lehet, csak táblázatból kikeresni, az egyes autótípusok ET-tűrése más és más. Éppen ezért nagyon fontos adat egy új felni kiválasztásakor. Emellett természetesen alapvető a helyes osztókör és középfurat figyelembe vétele is.

Üdv:

Gumidoki

Pirelli centrírozása 40 grammal

Sok vagy kevés a centrírozáskor felrakott 40 gramm?

Kedves Gumidoki!

Anyukám autójára vásároltunk négy darab új Pirelli Snowcontrol gumiabroncsot, 155/70 R13-as méretben. Felszereltettük új, gyári Fiat felnikre, hogy a téli-nyári csere ne legyen gond házilag. A gumiszervizes viszont csalódottan közölte, hogy elég jelentős mennyiségű súlyt kell a kerekekre tennie. A kérdésem az, hogy normális-e, illetve egy prémiummárka termékénél elfogadható-e ha kerekenként 30-40g-ot kell felszerelni a kiegyensúlyozott futáshoz?

Üdvözlettel:

Gergely Gábor

Kedves Gergely úr!

A centrírozás elengedhetetlen része a kerékszerelésnek. Minden abroncs és felni összeszerelve különböző helyre különböző mennyiségu súlyokat kér. Személyabroncsoknál 80 gramm alatt a súlyigény normálisnak tekinthető, így az Ön abroncsai esetében sincs semmilyen extremitásról szó. Megjegyzem, a súlyigény jöhet a felni miatt is, nem feltétlenül a gumi a ludas a dologban...

Sok tízezer élvezetes és biztonságos kilométert kívánok Önnek új abroncsaival!

Üdv:

Gumidoki

Corsára BF Goodrichet, vagy valami mást?

Az örök kérdés: milyen téli gumit vegyek?

Kedves Gumidoki!

Olvastam a neten Andrea kérdését a télugomuval kapcsolatban az Opel Corsahoz. Én szintén hasonlót szeretnék kérdezni.

Opel Corsa-ra szeretnék téli gumit venni. A Kormoran ára kedvező, de több helyen is olvastam h ez alacsonyabb kategóriájú. Hosszú távon jobban megérné ha Kléber-t vagy Continental-t vennék. Ár-érték arányban melyik a legjobb a három közül, vagy van valami más ajánlatod?

Válaszod előre is köszi:

Andrea

Kedves Andrea!

A BFGoodrich a Kleberrel együtt a Michelin-csoport másodmárkája. Szerintem nyugodtan megvásárolhatja a Kleber helyett, minoségileg hasonló termék ez is.

Üdv:

Gumidoki

Téli és nyári gumi egyszerre

Hatóságilag engedélyezett a téli és nyárigumik együttes használata?

Kedves Gumidoki!

Hatóságilag engedélyezett a téli és nyárigumik együttes használata? Pl: hajtott tengelyen téligumi, másik tengelyen nyárigumi.

Köszönettel:

Kovács József

Kedves József!

Hatóságilag csak az van előírva, hogy egy tengelyen lévő abroncsok mintázata azonos kell legyen, feltéve, hogy a profilmélységük 1,6 mm-nél nagyobb.

Így tehát a válasz: igen.

Üdv:

Gumidoki

Eltérő ET-számú felni Daihatsun

Jó állapotú, de eltérő ET-számú acélfelni használható-e?

Kedves Gumidoki!

Napokban sikerült hozzájutnom egy egész jó állapotban lévő acélfelnihez ami a paramétereit tekintve jónak tűnik, csak az ET szám zavar picit.

Kérdésem az lenne, hogy ezt tudom e használni?

Tipus: Daihatsu Charade '94 Sedan. Eredetileg 4.5*13 4*100*56 ET45 os van rajta. Váltófelni pedig: 5.5*14 4*100*57 ET35 lenne

Tanácsát elõre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Ennél a cserefelninél a középfurat sem tökéletesen az autóhoz passzoló, csak a csavarokkal pedig nem elégséges a központosítás.

Bár a két felni szélessége is eltérő (4,5" és 5,5"), ez nem indokolna ekkora ET-eltérést. Véleményem szerint ez a kerék túlságosan kilógna a kerékjáratból. Egy próbát esetleg megér...

Lehetoség szerint keresgéljen tovább!

Üdv:

Gumidoki

Mazda 323F gumi váltómérete

A 17"-os méret számomra már kicsit aggasztó.

Kedves Gumidoki!

Tudom, hogy már számtalanszor leírták, hogy gumi váltómérettel kapcsolatban nézzem a link-et, de a gyári 185/65R14-es gumira az alábbiakat ajánlotta fel: 195/55R15 ill. 205/40R17. 16"-os felnire én nem találtam megfelelõ váltóméretet és a 17"-os méret számomra már kicsit aggasztó lehet.

Tudna tanáccsal szolgálni arra volnakozólag, hogy egy 17"-os felni (a 14-es után) nem lesz-e már olyan nagy, hogy az a futómû illetve a menetstabilizálás rovására megy majd?

A másik kérdés, hogy létezik-e esetleg egy kompromisszumos megoldás 16"-ra.

Köszönöm válaszát elõre is:

Ricardo

Kedves Ricardo!

Általában nem javasolt 2 colnál nagyobbat váltani felni tekintetében, csak ha a tuning már a futóművet is érinti. A 185/65 R14-ből kiindulva 16"-ban a 195/50 R16, vagy a 205/45 R16 is lehet váltóméret.

A 205/40 R17 szerintem sem a magyar utakra való méret...

Üdv:

Gumidoki

Téli gumi Corsára

A legjobb ár/érték arányú téli gumit szeretném az Opel Corsámra.

Kedves Gumidoki!

Opel Corsa-ra szeretnék téli gumit venni. A Kormoran ára kedvezõ, de több helyen is olvastam h ez alacsonyabb kategóriájú. Hosszú távon jobban megérné ha Kléber-t vagy Continental-t vennék. Ár-érték arányban melyik a legjobb a három közül, vagy van valami más ajánlatod?

Válaszod elõre is köszi:

Andrea

Kedves Andrea!

Az abroncsok között is vannak - mint minden más terméknél - prémium-, másod- és harmadmárkák. A Kormoran harmad-, a Kleber másod-, míg a Conti prémiummárkának mondható. Ennek megfelelően alakul áruk is. Egyértelmű, hogy a legjobb szolgáltatást, tulajdonságokat, a legmagasabb technológiai színvonalat a prémiummárkák kínálják a többiekhez képest legmagasabb árakon. Egy Corsa méretű és teljesítményű autón lehet, hogy nem is használható ki a prémiummárka által nyújtott plusz, erre az autóra remek választás egy jó középkategóriás abroncs, mint pl. az Ön által felsoroltak közül a Kleber.

Üdv:

Gumidoki

Nem felcserélhető méret

Abnormális kérdés: 195/60 R15 felcserélhető-e 195/65 R15-össel?

Kedves Gumidoki!

Elsõre biztos abnormálisnak fog tűnni a kérdésem.

Az autóm kerekeinek gyári mérete 195/60 R15. A szomszédomnak van egy garnitúra alig használt 195/65 R15-ös téligumija, amit nekem adna. Azt mondta, hogy nyugodtan feltehetem õket a /60-asok helyére, főleg mivel én elég lassan vezetek.

Azt szeretném kérdezni, hogy valóban nem árt a kocsinak a csere?

Köszönettel:

Tamás

Kedves Tamás!

Nem abnormális a kérdés, jó, hogy feltette! A két méret ugyanis - sajnos - nem felcserélhető egymással.

A 195/60 R15 helyett sokkal jobb lenne egy 185/65 R15 méret télire.

Üdv:

Gumidoki

Rejtélyes kagylós kopás

Skoda Octaviám kötelező szervize során a hátsó gumikon kagylós kopást állapítottak meg annak ellenére, hogy a lengéscsillapítók jók.

Kedves Gumidoki!

Néhány napja jártam kötelezõ szervizen Skoda Octaviámmal és az inspekció során felfedezték a hátsó kerekek kagylós kopását, mely kapcsán futómű és lengéscsillapítás mérésére került sor. Ezen mérések nem mutattak ki semmi rendellenességet.

A gumik a gyárilag szerelt Matador márkájúak. Tekintve, hogy közeledik a tél, azt szeretném tudni - így gumicsere elõtt -, hogy tüzetesebb vizsgálat alá kell-e vetnem a futóművet a fenti jelenség kapcsán.

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Nem tudom, a Skoda használati utasításában szerepel-e, hogy időnként (kb. 8000 km-enként) érdemes cserélni az első tengely kerekeit a hátsókkal. Ez ugyanis megelőzi, vagy messze kitolja az említett probléma megjelenését. Előfordul ugyanis, hogy a motor elöl, hajtás elöl felépítésű autóknál a hátsó tengelyen lévő abroncsok annyira egyenlőtlen terhelést kapnak, hogy kialakul a fűrészfogas kopás.

Erre még katalizátorként hat a használat módja, tudniillik ha szinte csak a sofor ül egy terheletlen autóban, és többnyire nagy távolságokat, magasabb sebességtartományokban így teljesít, még inkább jellemző ez a jelenség. Vannak olyan széles mintaárkokkal, nagy mintablokkokkal kialakított mintázatok, amelyek fokozottan hajlamosak a fűrészfogazódásra. Ilyenkor persze a futómű mérésekor nem találnak hibát.

Lehet, hogy ez a háttere az Ön problémájának is...

Üdv:

Gumidoki

Legyen-e keskenyebb a téli gumi?

Célszerű-e keskenyebb téli gumit választani, előnyösen hat-e a téli menettulajdonságokra?

Kedves Gumidoki!

Azt hallottam, hogy célszerű télre keskenyebb gumit választani, mert kevésbé csúszik jégen, hóban. Valóban megtehetõ-e a keskenyebb gumi választása, illetve valóban elõnyösen hat a téli menettulajdonságokra?

Lehet-e 186/65 helyett 175/65-ös gumit feltenni?

Segítségét előre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

A hír igaz, ha van lehetőség a gyári méret lefelé váltására, abban az esetben célszerű keskenyebb és magasabb oldalfalú abroncsot választani télire. Arra kell figyelni, hogy az új méret átmérője megegyezzen, illetve csak minimálisan térjen el a gyáriétól!

Ez az Ön esetében akkor kivitelezheto, ha 14" a kiinduló méret. 185/65 R14 helyett ugyanis használható a 175/70 R14, de a 185/65 R15 nem váltható lejjebb ugyanazon a felnin. Amit Ön írt, az nem jó váltás.

Üdv:

Gumidoki

Felnis gumi téli tárolása

Hogyan kell szabályosan tárolni télen a gumit felnivel?

Kedves Gumidoki!

Érdeklõdnék, hogy a gumit felnivel hogyan kell szabályosan tárolni télen? Fűtött helység? Állítva? Fektetve? A tárolt gumit valamivel be kell kenni tárolásra? A téli gumi keréknyomásának nagyobbnak kell lennie, mint a négy évszakosnak? Kerék típus: 185/65/R15.

Üdv!

Kedves Érdeklődő!

Általánosságban: az éppen "pihenő" abroncsok tárolhatók felnin is, de leszerelt állapotban is. Attól függően, hogy ez hogyan történik, a tárolás módja is eltérő. Felszerelt állapotban egymásra fektetve, nem állítva, esetleg felfüggesztve, leszerelt állapotban állítva, néha forgatva, nem függesztve ajánlatos a raktározás. Ez hűvös, sötét, mérsékelten szellőző, száraz, kiegyensúlyozott klímájú helyen történjen, távol napfénytől, kemikáliáktól.

A téli abroncsba 0,2 barral nagyobb nyomás ajánlatos, mint az ugyanolyan méretű nyári gumiba.

Üdv:

Gumidoki

Tehermentesítő gyűrű Altóra

Suzuki Altóra az agy kiképzése miatt tehermentesítő gyűrű nélkül tette fel a gumis az alufelniket.

Kedves Gumidoki!

Adott egy Suzuki Alto, és hozzá négy darab alu felni. A probléma a következõ: nem lehet rárakni a tehermentesitõ gyűrűt, mert az agy nem úgy van kiképezve. Ettõl függetlenül a gumis felrakta a felniket, de azért félek nehogy baj legyen. Mi a megoldás?

Elõre is köszi:

wfera

Kedves WFera!

Én nem használnám így az autót... A gyűrűnek fontos szerepe van!

Megoldás lehet egy mérethelyes tehermentesítő gyűrű megvásárlása, de csináltatni is lehet ilyet. Felnikkel, tuninggal foglalkozó üzletek, valamint gumis szakműhelyek tudnak ebben Önnek segíteni.

Üdv:

Gumidoki

Alufelni Kia Rióra

Kia Rio 185/65x14 kerekekkel jött ki, acélfelnivel; alufelnit keresnék hozzá.

Kedves Gumidoki!

Az új Kia Rió autó 185/65x14 kerekekkel jött ki, acélfelnivel. Alufelnit keresnék hozzá. A szalonban a 195/55x15 méretet mondták 5,5"-os felniszélességgel, de a kereskedelemben a 7"-ost ajánlják. Kérdésem, hogy melyik a megfelelõ. Az alufelnit nyári használatra szánnám.

Üdv:

István

Kedves István!

Váltóméretnek kiváló a 195/55 R15 a gyári helyett a Rióra, ez pedig 5,5-7" széles felnire szerelhető. Természetesen az optimális választás egy középértékű, mondjuk 6,5x15" felni, de a 7x15" is jó.

Üdv:

Gumidoki

Vegyek-e használt téli gumit?

Gondban vagyok. Van 2 db használt 205/65R15-ös Bridgestone gumim. Milyen márkát vegyek? Esetleg jobb megoldás lenne, ha Opel szervízben vennék 4 db használt Michelint?

Kedves Doktor Úr!

Gondban vagyok. Téli gumit vásárolnék egy Opel Omegára. Van 2 db használt 205/65R15-ös Bridgestone gumim. Nem tudom, hogy vegyek két újat ebbõl a méretbõl, vagy 4 újat a 195/65R/15-bõl. A következõ kérdésem pedig az, hogy milyen márkát vegyek?

Minden szerelõ mást ajánl - Kléber, Barum, GT Radiál,Falken (max:15 000 Ft/db). Esetleg jobb megoldás lenne, ha Opel szervízben vennék 4 db használt Michelin-t (állítólag 80%-osak)?

Segítségét előre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

A használt gumit nem javasolnám. Az Omega gyári méretét kell figyelembe venni a döntéskor, ha az 195/65 R15 volt, akkor ne kerüljön rá 205-ös és fordítva!

A lényeg még, hogy mindenképpen 4 egyforma méret kerüljön az autóra! A gumisok azt a márkát ajánlják, amellyel foglalkoznak. Ezek, amiket leírt, nagyjából egy kategóriában szereplő márkák. Ide tartozik még pl. a Ceat, Uniroyal, Sava, Fulda stb.

Üdv:

Gumidoki

Civices tépelődés

A Honda Civic 1.6 Sportomra 195/60R15 vagy 195/65R15 téli gumi + felni kerüljön?

Kedves Gumidoki!

Óriási dilemmám van, melyen Te biztosan tudsz segíteni. Szóval van egy Honda Civic 1.6 Sportom gyárilag 205/55R16 méretű gumikkal, melyre kéne a téligumi + felni. A felni végül is megvan, gyári lemezfelni (6X15"-os), nem trükközök más méretű aluval. A gond a gumi mérete: 195/60R15 vagy 195/65R15?

Megkérdeztem több szakit és márkakereskedést is, az egyik ezt mondja a másik azt, gondolom, ami nekik üzletileg jobb. A dilemma, hogy a gyári mérethez a 195/65 passzol (4 mm az eltérés), ráadásul ez az olcsóbb méret. Van ahol márkakereskedésben is ezt szerelik télire.

Van aki szerint viszont a 195/60-at kell felrakni, mert a /65 már túl ballonos, magas a gumi oldalfala, emiatt bizonytalanabb, imbolygósabb lesz az autó futása. Továbbá a többi (nem Sport) Civicet is ilyen méretű gumikkal szerelik gyárilag. Viszont ez vagy másfél centivel kisebb átmérőjű, mint a gyári méretem, emiatt az autóm is lejjebb kerülne, ami nem biztos, hogy jó ötlet (főleg télire), hiszen az autó a spoilerek miatt már így is eléggé "lent" van, a járdaszigeteknél, fekvőrendőröknél így is nagyon kell vigyáznom.

Szóval gumidoki, kérlek segíts! Melyiket válasszam? Ja és még valami: szerinted hihetek az újságokban megjelenő gumiteszteknek (mindenhol a Good Year és a Dunlop a nyertes), vagy ez csak marketing?

Üdvözlettel:

Szatai Tibor

Kedves Tibor!

A Sport Civic 15"-os váltómérete - amennyiben 205/55 R16 gumikkal szerelik gyárilag - a 195/65 R15.

Üdv:

Gumidoki

Ford Focus Trendre téli és nyári gumik

Ford Focus Trend 1,4i-n 195/65-ös nyári gumik vannak. Milyen méretű legyen a téli?

Helló Gumidoki!

Vásároltunk egy Ford Focus Trend 1,4i személygépkocsit. Jelenleg 195/65-ös gumik vannak rajta. Most szeretnénk téli gumikat vásárolni. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen méretet javasol. Szükséges-e a jelenleginél kisebb gumit vásárolni majd a nyári használatra is?

Kedves Érdeklődő!

Ebben az esetben a gyári méretet - mint az új Focus gyári alapméretét - javaslom téli használatra is. Ezt lejebb nem lehet váltani.

Üdv:

Gumidoki

Olcsó téli gumi kiválasztása

Olcsóbb kategóriás 185/65R15 téli gumira van szükségem.

T. Gumidoktor!

185/65R15 téli gumira van szükségem. Az olcsób kategóriából ajánlatok: Kormoran, Ecotec, Matador. Van-e minőségi különbség közöttük? (A Kormoran allítólag Michlein utánzat az Ecotec pedig Continental.)

Köszönettel:

Turi Sándor

Kedves Sándor!

Én a felsoroltak közül kell választani, én a Kormoranban bíznék leginkább.

Üdv:

Gumidoki

Nubira téli gumi

Daewoo Nubira III (Lacetti) autóhoz keresek téli gumit.

Üdv!

Daewoo Nubira III (Lacetti) autóhoz keresek téli gumit. A nyári gumi-ajánlás kizárólag 195/55/R15.

Lehet-e más méretű téli abroncsot feltenni? (pl. 185/65(60))

Kedves Érdeklődő!

A Nubira téli mérete lehet a gyári, de visszaválthat 185/60 R15-re is, sőt, visszaválthat egy megfelelő 14"-os felnin 185/65 R14-re is.

Üdv:

Gumidoki

Mennyire legyen hideg a hideg?

A gumi a benzinkútig vezető úton értelemszerűen felmelegszik, így állítom be 2,2 barra.

Kedves Gumidoki!

A nyomást hideg guminál kell beállítani, de én eddig mindig a benzinkútnál állítottam be. Ilyenkor a gumi az odaúton értelemszerűen felmelegszik, így állítom be 2,2 barra (G Astra). Eddig nem tapasztaltam a gumira visszavezethető instabilitást, nyikorgást, imbolygást - ezek szerint elég 4-5 percig, egy tankolás erejéig hagyni kihűlni őket? Vagy eddig csak szerencsém volt es inkább vegyek otthonra egy pumpát es egy nyomásmérőt?

Kedves Címzett,

A hidegen mért guminyomást úgy kell értelmezni, hogy értelemszerűen nem egy egyórás autópálya-vágta után kell beállítani azt, hanem lehetőség szerint indulás előtt, illetve közvetlenül utána. Ha 1-2 km-t városi tempóban megtesz az elso gumisig, vagy kútig, az még bőven belefér.
Fontos, hogy a benzinkutak elhanyagolt mérőiben ne bízzunk vakon, sokkal korrektebb egy gumisműhelyt útba ejteni és ott a rendszeresen hitelesített mérőműszerrel belőni a kívánatos értéket.

Üdv,

Gumidoki

BFGoodrich: mi fán terem?

Eredendően 4x4- specialista, de egyre jobb személymintázataik is vannak.

Kedves Gumidoki!

Szeretném a véleményét kérni az alábbi gumiabroncsról: BFGoodrich Winter G.

Kedves Címzett,

A BFGoodrich a Michelin-csoportba tartozó másodmárka. Eredendően 4x4- specialista, de egyre jobb személymintázataik is vannak. Személyes tapasztalatom nincs a kérdéses mintázattal kapcsolatban, de szerintem nem lehet rossz választás.

Üdv,

Gumidoki