Suzukimat olcsóbbra cserélném...

2010.02.26. 13:34 Módosítva: 2010.02.26. 13:34

1 éve lízingelünk egy Suzukit. A havi törlesztő részlet nagyon magasra ugrott (50 ezer Ft). A kérdésem az lenne, hogy be lehetne-e cserélni az autót olcsóbbra, aminek nem ennyire magas a törlesztő részlete? Van erre lehetőség?

Tisztelt Érdeklődő!

Természetesen van lehetőség az autó cseréjére, viszont a feltételeket számos körülmény befolyásolja.

A cserére csak abban az esetben kerülhet sor, ha a fennálló tartozás átvállalásra vagy a vételárból kiegyenlítésére kerül. Csak ezt követően, vagy ezzel párhuzamosan válik értékesíthetővé a gépjármű.

Első lépésként javasoljuk, vizsgálják meg, hogy az autó piaci értéke fedezi-e a finanszírozási szerződésből eredő teljes tartozás összegét. Ha az autó nem ér annyit, amennyit ki kellene fizetni, akkor a különbözetet Önöknek kell megfizetnie a bank felé annak érdekében, hogy tehermentessé váljon az autó.

Választhatják még azt a megoldást is, hogy a leendő vevő átvállalja a fennálló tartozást és ő fizeti tovább a részleteket. Fontos tudni azonban, hogy míg az átvállalásra hitelszerződés esetén mindenhol van lehetőség, lízingszerződés átvállalása nem minden finanszírozónál kezdeményezhető.

Tisztelettel:
Hiteldoktor