Kézenfogva a bankba. Mire fegyeljek?

2010.08.31. 11:26

Tisztelt Hiteldoki!

Szeretnék egy autót megvenni úgy, hogy az eladó még hátralévő hitelét kifizetném (együtt bemegyünk a bankba), ami állítása szerint 700 eft körül van. Kérem adjon tanácsot mire kell figyelnem ilyen esetben? Milyen díja lehet annak, hogy a tartozást előbb rendezi a bank felé? A törzykönyvet hogy kapom meg? Mikor írjak szerződést vele? stb..

Kedves Érdeklődő!

A hitelt nyújtó pénzintézetek lehetőséget biztosítanak a szerződés futamidő előtti lezárására, ennek díjáról az adott finanszírozó társaság mindenkor érvényben lévő díjjegyzéke rendelkezik.

Érdemes lenne a hitelt nyújtó pénzintézet Ügyfélszolgálatával felvenni a kapcsolatot, annak érdekében, hogy a szerződés lezárására vonatkozó ügymenetet megismerje. Általánosságban elmondható, hogy a hitelösszeg teljes mértékben (tőke, deviza alapú hitelszerződés esetén tőkére eső árfolyamváltozás, időszaki kamat, lezárási díj, lejárt ki nem egyenlített díjak) történő visszafizetése esetén a finanszírozó a törzskönyvet és az opciós törlőnyilatkozatokat a befizetést követően rögtön rendelkezésre bocsájtja.

Tisztelettel
Hiteldoktor