2011.04.28. 15:10

Kedves Hiteldoktor!

Érdeklődni szeretnék,hogy egy ismeröstöl vásárolni szeretnék egy legendás 1.6vti t (2001.02)forgalomba helyezés! Mégpedig olyan kérdésem volna hogy birnám tőle megvásárlni az autot hogy a lehető legjobban járjak?kb 2év hitel van az auton!Közösen azt beszéltük volna h adok neki xforintot és fizetem tovább az ő hitelét 2 évig és akkor nekem csak az a hitel marad amit felvennék hogy kifizessem az x összeggel vagyis akkor marad az ha letelik a 2 év vagyis az ö hitele!De ugyebár ha jól tudom akkor igy át sem birnám iratni az autot ha az ö hitelét fizetnem vagy igen?Gondolkoztam hitelátvállaláson is de állitolag már olyan nincs!Nagyon kérem önöket hogy segitsenek megtalálni a helyes megoldást!

Válaszukat elöre is köszönöm!!

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által leírt esetben mind az eladó, mind az Ön szempontjából a hitelátvállalással egybekötött adásvétel a jogilag tiszta és minden esetre biztonságot nyújtó megoldás, ezért javasoljuk, ne tegyen le erről a szándékáról.

A finanszírozók közül valóban van, ahol az átvállalás nem engedélyezett módosítási forma, de a legtöbb banknál van erre lehetőség. Javasoljuk, az érintett finanszírozó ügyfélszolgálatán előre érdeklődjék meg a feltételeket, dokumentum igényt és az átvállalás menetét.

Az azonban igaz, hogy amennyiben bármilyen más módszert választanak, a gépjármű átírása nem lesz lehetséges és ez sem Önnek, sem az eladónak nem érdeke, hiszen a későbbiekben komoly gondot okozhat egy tisztázatlan tulajdon-, és birtokviszony, amit csak több éves pereskedéssel lehet több-kevesebb sikerrel rendezni.

Tisztelettel:
Hiteldoktor