Hiteldoktor Hiteldoktor

Csak BAR-listások jelentkeznek

2011.06.01. 11:37 -

Tisztelt Hiteldoktor!

Olvastam a Skodás történetet én hasonló cipőben járok csak Suzuki Ignissel.Tíz éves futamidőre vettük, most ötödik éve fizetjük.Én is szeretném eladni, de sajnos hitelátvállalással senki nem akar autót venni, csak közjegyzői illetve egymásközt írt üzembentartóival, ami nekem a bankkal szemben nem igazán jó. A legtöbb jelentkező BAR listás így a bank szóba sem álna vele. Szóval két éve próbálom eladni sikertelenül becsületesen hitel átvállalással. Azt szeretném megkérdezni, ha a hitel tíz év alatt sem fogy le akkor hány évig kell még fizetni?Mivel a mi hitelünk is csak nő a CHF miatt,ahelyett, hogy fogyna. Válaszát előre is köszönöm. Mesterné

Tisztelt Érdeklődő!

Ön valóban akkor kerülhetne el minden kockázatot, ha a finanszírozó által támasztott feltételrendszernek megfelelő vevőt találna, aki hajlandó átvállalni a hitelt.

Ugyanis, amennyiben az Ön nevén marad a hitel (hiába születik akár ügyvédi/közjegyzői megállapodás), a finanszírozó Önnel marad szerződéses jogviszonyban, így elsőként Öntől fogják követelni a kiegyenlítést. Hasonlóan aggályos a vevő szempontjából is, hiszen egy olyan autóra fizet, amit a tulajdonos bármikor visszakérhet/visszavehet Öntől.

Igaz ez még akkor is, ha közjegyzői okiratba foglalják az egyezséget, hiszen az egy esetleges polgári perben lesz csak érvényesíthető, ami akár több éves lefutású is lehet.

A hitelszerződés feltételeinek ismerete nélkül nem lehet megnyugtató választ adni arra a felvetésére, hogy 10 év alatt nem fogy el a tartozás. A jelenlegi információk szerint ez csak abban az esetben történhet meg, ha Ön a havi törlesztő részlettel együtt nem fizeti meg az aktuális árfolyamkülönbözetet, hanem az halmozódik és amennyiben az eredeti 10 éves futamidő lejártakor ez pozitív összeg, akkor azt további részletekre osztják el.

Ha Ön minden hónapban megfizeti a tartozásnak ezt a részét is, akkor a hitel a 10 év alatt kiegyenlítésre kerülhet. Ezt biztosítja, hogy a havi fizetendő részlet az árfolyam változás irányától és mértékétől függően folyamatosan változik.

Tisztelettel:
Hiteldoktor

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2011. június 1., 11:37, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

A válaszadás sem a Budapest Autófinanszírozási Zrt., sem a Totalcar részéről nem minősül üzleti vagy jogi tanácsadásnak. A válaszadás során csak a kérdésben szereplő tényeket és adatokat vettük figyelembe, ezért a válasz nem tekinthető teljes körűnek. A kérdés felvetésre a megfogalmazott válaszon kívül egyéb megoldás is létezhet. A válaszadás alapjául elsősorban a Budapest Autófinanszírozási Zrt. gyakorlata szolgál, mely nem minden esetben azonos más finanszírozókéval.

Kommentek

 • 2011.06.01 15:47:06movhu

  Szerintem az eladónak a hozzáálláson kellene változtatni. Reális áron mindent el lehet adni. Ez Az ő esetében úgy néz ki, hogy megnézi mennyiért kelnek el az ő autójával megegyező paraméterekkel rendelkező autók, és megnézi mennyivel tartozik a banknak. Amennyiben a kettő között negatív a különbség(úgy sejtem erről van szó), akkor úgy kell az autót meghirdetni, hogy a vevő még a különbözetet megkapja mondjuk készpénzben. Ezt kell megérteni, és az autó 1-2 hónap múlva talál normális vevőt.

  De nem egy hírdetést látok, ahol 2 milliós autókat 3 millió hitellel árulnak, és odaírják, hogy semmilyen költséget nem tudnak vállalni. Az ilyenre csak a fenti hiénák fognak jelentkezni, akik fél év alatt széthasználják az autót, és akkor jön rá az "eladó", hogy ő szívta meg a legjobban.

 • 2011.06.03 09:16:26BitPork

  Számomra az a legmegdöbbentőbb, hogy a hitel dokit kérdezik a saját bankjuk helyett. Ha vki akkor én hülye vagyok a számokhoz. De annyit még én is tudok, hogy évente egyszer ingyenesen ad a bank bármilyen infót a hitelemmel kapcsolatban( hitel infó lekérés még telefonon is mén).

 • 2011.06.05 08:47:00martinov

  Miért kell 10évre venni autót? Feltétlen kötelező volt újat venni?

 • 2011.06.05 11:25:407 éves autóhitel

  miért nem lehet a kérdésre válaszolni? miért kell folyton basztatni a kérdezőt? Itt mindenki olyan rohadtul okos! Valszeg azért vett vel 10 évre hitelt, mert a törlesztő 25.000 per hó, és ezt az összeget ki tudja fizetni. MI EZZEL A GOND??? NEM ÉRTEM!!! Valaki, Totalcar-os okos kommentelő árulja már el h mi ezzel a baj? Az ember nem azért vesz egy autót h aztán 3 év múlva eladja, használni akarja, sokáig...ennyi

 • 2011.06.05 15:56:30anti76

  7 éves autóhitel: olvasd már el a kérdező irományát !
  most öt éve fizeti a 10 éves hitelt, de már két éve árulgatja, tehát 3 éves korától.
  Jaaa, mégse olyan jó a mi autónk ? Pedig biztos ő is ezzel az ócska szöveggel győzte meg magát, hogy nem gond a 10 éves hitel, úgyis sokáig használná.
  a hitellel meg az a baj, hogy egy mocskos szemét átverés az egész. A hitel tkp. nem más, mint a jővőbeni jövedelmed előrehozása a jelenbe, ami ugye azt jelenti hogy a jövőben már nem vehetsz mást, mert a szabad(?) forrásodat már most elköltötted. Csak olyan hitelt éri meg felvenni, ami növelni fogja a jövedelmed, vagy csökkenti a költségeidet, pl. vállalkozásnál beruházás, magánszemélynél iskola, nyilászárók cseréje, hőszigetelés, stb.
  Akinek 25 ezer fér bele, az ne is vegyen autót.
  Jó, tudom a '90es évek elején azt igérték nyugati nívó lesz, de nem lett. Bele kell törődni. 90-120 ezres jövedelmekbe nem fér bele egy autó. se régi se új, se hiteles se semmi. Mondjuk egy emzé.
  Vedd meg az autódat 7évre, villogj a szomszédnak. Bár ő is ilyen marha, szóval neki nem villoghatsz.

 • 2011.06.05 18:59:00totvar

  Nekem pl volt 3 evvel ezelött egy 11 eves passato amit 45000Ftal törlesztettem, emellett havonta kb 10-15 ezeret ra kellett költeni. Meguntam a havi 60ezres kiadast. jobbnak lattam, ha veszek egy uj autot 10 eves hitelre havi 36 ezerert. nem bantam meg, pedig pillanatnyi allapot alapjan plusz 1 evig kell fizetnem meg, viszont eddig az eg vilagon semmit nem kellett ra költeni igy ha havi 20-25 ezrrel jobb vagyok, amire ha nincs nagy szüksegem es elrakok 5 even keresztül(5*12 honap*25000Ft=1500000Ft), akkor 5. ev vegere ki nullazhatom a hitelem es valoszinüleg meg mindig nem kell havi 10-15 ezret rakölteni egy 5 eves autora! A hitel csak akkor segitseg uraim ha van miböl fizetni.

  Ha minden honapba van 30 ezred nem kell azonnal elkölteni.
  Egy uj auto 2 km megtetele utan mar 20%- viszit az arabol!
  Ha meg attol fel a kedves vevö hogy mi lesz ha 6 eves kocsijara ismet sokat kell költeni akkor vegkepp ne vegyen vadi uj autot!
  Szerintem ilyenkor jobb 1-2 eves autot venni max 5 eves hitelre! Erdemes megnezni pl egy alap autot Pl grande Punto uj ara 3 milla- most egy 3 eves dizel kerül 1,7 - 1,9 millaba es ennek meg baja nem igazan lehet egy par evig.
  Bocs ha ez barkinek is fajt! Csak sajat velemeny.

 • 2011.06.06 10:01:51Lucianho

  Anti76-nak igaza van. Mindenki villog az új kocsival otthon meg nem tud aludni, mert arra gondol mikor viszi el a bank. Én a magyar átlag felett keresek, és lám még is egy 500.000 Ft-os kocsival járok( Alfa 145 ) ami nekem nagyon megfelel. Kp-ra vettem 1 év spórolás után és most fizetés előtt 1 nappal is megtehetem, hogy rendelek egy pizzát és nincs 1 ft adósságom. Igen engem is lenéznek a lámpánál a Passatban villogók de lasz@rom. Ennyi.....

 • 2011.06.06 11:19:56SomeSeed

  Igen, ez a kissé szar magyar mentalitás keseríti meg ilyen téren is a mindennapokat. Illetve nem is az, hanem a marketing és a média által sugallt "nívó", amit a sok-sok butus konzumidióta benyal és eladósítja még a meg nem született gyerekeit is. Holott kedves barátaim, ebben a szép magyar valóságban a bérből és fizetésből élők akkor érezhetik magukat a legjobban, ha úgy van valamijük, hogy nincs számottevő tartozásuk. Valaki említette feljebb, hogy a kölcsön nem más, mint a jövőbeli REMÉLT jövedelmed (egy részének) realizálása a jelenben. Amivel egész addig nincs baj, míg a jövő összhangban van a reményeiddel. Erre sajnos hosszabb távon - mondjuk 10 éves futamidővel - nem sok esély van.

 • 2011.06.06 14:24:00movhu

  @7 éves autóhitel:

  Jelen esetben - amint írtam is - nem azzal van a baj, hogy a kérdező 10 évre vett autót, vagy az, hogy most ki akar szállni, hanem azzal, hogy ha 3 éve alatt nem tudta eladni, akkor az ár tuti irreális.

  Direkt nem mondom meg milyen típusok között nézelődtem, mert érdektelen. A lényeg, hogy kerestem a neten használt autót 2-3 millió között, olyat, aminél hitelátvállalással akarja az eladó eladni. A hírdetések 70-80%-ka olyan, hogy az eladó az adott piaci árnál 25-40%-kal több hitellel akarja eladni az autót úgy, hogy nem akar egy vasat sem adni a vevőnek. Értem én a mögöttes logikát, de fel kellene fogni, hogy egy 2 milliós autót az életben nem fog eladni, ha 2.95 millió a hitel rajta, és kijelenti, hogy "semmi pénzt nem tudok az autó mellé adni".

 • 2011.06.12 18:53:23kanagi

  Hitel=cumi..
  §-os a TC válasz,erősen aggályos a hiteles autó megvétele,birtok átengedése..tulajdonosi jogviszony?
  ki a hitelezett autó tulajdonosa?
  birtokosa?
  Melyik,hogyan engedhető át?
  A válaszok ott vannak,el kell csak olvasni..

 • 2011.06.13 23:09:41Dagrre

  7 éves autóhitel:

  Az a gond, hogy akinek nincs pénze, minek akar új autót venni? Ugyanezt az Ignist 2-3 évesen megkapta volna féláron. Nehogymár pont egy fapados Suzukinál annyira számítson, hogy ült-e már benne valaki?!
  Most akkor jobb, hogy új autót vett, aztán 10 évig nyögheti a részleteket? Már most se bírja, mekkora nagy öröm lesz majd még 7-8 év múlva is fizetni az addigra már lepusztult, fostalicska részleteit. Akkor már rég nem lesz új autó, a törlesztője mégse lesz kevesebb. Aztán még onnan fizethet ki tudja meddig, az utolsó részlete jó eséllyel közelíteni fogja az autó akkori értékét. Milyen szép lesz majd amikor összeadja, hogy pontosan mennyit is fizetett ki összesen, kijön vagy 6-7 millió forint, aztán kinéz az ablakon és ott áll egy addigra leharcult, lepusztult 10+ éves Suzuki. Biztos jó érzés lesz.

  Komolyan nem érted mi ezzel a gond?

  Persze nekem aztán mindegy, mindenki úgy cseszi el az életét ahogy akarja.

 • 2011.06.16 16:42:11isti77

  Havi 25-30 ezret kifizetni egy Suzukira, amikor havi 10 ezerért akár pár éves Volvóban is ülhetsz? Már ha van ülőhely... És bár alacsonyabb, mint az Ikarus, de még így is akármelyik autóst lenézheted. Hát van ennél jobb ajánlat?

 • 2011.06.16 16:44:05isti77

  Ja, és ráadásul sofőrrel!

 

Hiteldoktor Hiteldoktor

KeresésKeresés

IndapassIndapass