2011.08.12. 13:59

Tisztelt Cím!

2008-ban vásárolt (50 százalékos önerővel) gépkocsinkat vinné a bank. A szerződés felbontása előtt kértünk szerződésmódositást, amire azt a választ kaptuk, hogy semmi akadálya, de mivel közben felmondták a szerződést, íigy vissza kell azt állítatni, ami körülbelül dupla költséggel járna, mint ami az elmaradt törlesztők összege.

A problémánk az, hogy a behajtó céget megkerestük, és sajnos nem akarnak fizetési haladékot adni. Két hétről lenne szó, ennyit kértünk, hogy vissza tudjuk állítani a szerződést, hiszen nekünk mindenképp ez az érdekünk. Próbálkoztunk mindennel, azzal is, hogy hadd adjuk el legalább mi az autót, hátha úgy nem kerülünk még nagyobb adósságba, de tegnap közölték, hogy jönnek érte pár napon belül. A bank azt mondja, a behajtókkal kell megegyezni, de velük nem lehet.

A kérdésem az lenne, hogy van-e jogom arra, hogy ha elviszik az autót, esetleg két hét múlva kiválthatom, ha kifizettem a tartozást és minden egyéb költséget? Vagy automatikusan egy összegben esedékessé válik az egész tartozás? Nem értem, miért nem jó nekik, ha hamarabb hozzájutnak a pénzükhöz úgy, hogy én fizetek, mintha értékesítésre vagy árverésre bocsájtanák az autómat? Hogy tudnék velük egyeztetni? Mindenképp megtartanám az autómat.

Üdvözlettel,
Kriszta

Tisztelt Érdeklődő!

A finanszírozott gépjárművek visszavétele utáni ügymenet hitelintézetenként eltérő lehet, de általában van mód arra, hogy az ügyfél az elmaradások és járulékos költségek megfizetése után - esetleg új szerződés keretében - újra használatba vegye az eszközt és tovább fizesse a részleteket. Többnyire arra is van lehetőség meghatározott ideig, hogy az ügyfél találjon vevőt a járműre, ezzel gyorsítva az értékesítési folyamatot és csökkentve a költségeket. A kapcsolatfelvételre több mód is van, de amennyiben a telefonos vagy e-mail megkeresés eredménytelen,  javaslom a személyes ügyfélszolgálat felkeresését!

Üdvözlettel
Hiteldoktor