Hiteles autóra üzembentartóit

T. Hiteldoktor!

Kérdésem a következő:

Személyautómat hitelre vásároltam, melyet rendesen törlesztek is, de még van 2 év hátra a hitel lejártáig. Szeretném az üzembentartói jogot átruházni páromra.

Megtehetem ezt, vagy szükség van a bank hozzájárulására ezen ügylet lebonyolításához?

Válaszát köszönöm

Kedves Érdeklődő!

Az üzembentartó bejegyzéséhez minden esetben szükség van a finanszírozó hozzájárulására.

A gyakorlat az egyes finanszírozóknál eltérő, de vélhetően párjának készfizető kezességét fogja kérni a bank. Tekintve, hogy viszonylag rövid idő van hátra a futamidőből és vélhetően a díjfizetéssel sem volt különösebb probléma az elmúlt időszakban, a bank feltehetően hozzá fog járulni a módosításhoz.

Üdvözlettel

Hiteldoktor

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2012. december 12., 10:38, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

A válaszadás sem a Budapest Autófinanszírozási Zrt., sem a Totalcar részéről nem minősül üzleti vagy jogi tanácsadásnak. A válaszadás során csak a kérdésben szereplő tényeket és adatokat vettük figyelembe, ezért a válasz nem tekinthető teljes körűnek. A kérdés felvetésre a megfogalmazott válaszon kívül egyéb megoldás is létezhet. A válaszadás alapjául elsősorban a Budapest Autófinanszírozási Zrt. gyakorlata szolgál, mely nem minden esetben azonos más finanszírozókéval.


h i r d e t é s

Hiteldoktor Hiteldoktor

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

axiális csukló, vezetőkar
SUZUKI SWIFT 1.6 Ferdehátú 2006-2013
6354 Ft
olajnyomás kapcsoló
SUZUKI SJ 413 1.3 zárt terepjáró 1984-1988
1554 Ft
tömítés, hengerfej
SUZUKI GRAND VITARA 2.0 HDI 110 zárt terepjáró 2001-2013
11480 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

A weightless sports car – just another victim of downsizing?
The 911 is a very special car, even those must admit the fact who are against it. Just once in a while a journalist gets the chance to look behind the scenes and get a hint how the magic is done.