Hiteles autóra üzembentartóit

2012.12.12. 10:38 -

T. Hiteldoktor!

Kérdésem a következő:

Személyautómat hitelre vásároltam, melyet rendesen törlesztek is, de még van 2 év hátra a hitel lejártáig. Szeretném az üzembentartói jogot átruházni páromra.

Megtehetem ezt, vagy szükség van a bank hozzájárulására ezen ügylet lebonyolításához?

Válaszát köszönöm

Kedves Érdeklődő!

Az üzembentartó bejegyzéséhez minden esetben szükség van a finanszírozó hozzájárulására.

A gyakorlat az egyes finanszírozóknál eltérő, de vélhetően párjának készfizető kezességét fogja kérni a bank. Tekintve, hogy viszonylag rövid idő van hátra a futamidőből és vélhetően a díjfizetéssel sem volt különösebb probléma az elmúlt időszakban, a bank feltehetően hozzá fog járulni a módosításhoz.

Üdvözlettel

Hiteldoktor

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2012. december 12., 10:38, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

A válaszadás sem a Budapest Autófinanszírozási Zrt., sem a Totalcar részéről nem minősül üzleti vagy jogi tanácsadásnak. A válaszadás során csak a kérdésben szereplő tényeket és adatokat vettük figyelembe, ezért a válasz nem tekinthető teljes körűnek. A kérdés felvetésre a megfogalmazott válaszon kívül egyéb megoldás is létezhet. A válaszadás alapjául elsősorban a Budapest Autófinanszírozási Zrt. gyakorlata szolgál, mely nem minden esetben azonos más finanszírozókéval.

 

h i r d e t é s

Hiteldoktor Hiteldoktor

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

tömítés, kipufogócső
SUZUKI WAGON R+ 1.3 4WD egyterű 2003-2013
1568 Ft
hosszbordás szíj
SUZUKI GRAND VITARA 2.7 XL-7 zárt terepjáró 2003-2013
2526 Ft
légszűrő
SUZUKI VITARA 1.9 D nyitott terepjáró 1996-1999
1524 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

A 6.9 may be better than a 69
No sex here, we’re just having a huge, soft, comfortable barge from the 70’s on the menu. But there was a point when I found the long pedal and hell broke loose…