Hiteles autóra üzembentartóit

2012.12.12. 10:38 -

T. Hiteldoktor!

Kérdésem a következő:

Személyautómat hitelre vásároltam, melyet rendesen törlesztek is, de még van 2 év hátra a hitel lejártáig. Szeretném az üzembentartói jogot átruházni páromra.

Megtehetem ezt, vagy szükség van a bank hozzájárulására ezen ügylet lebonyolításához?

Válaszát köszönöm

Kedves Érdeklődő!

Az üzembentartó bejegyzéséhez minden esetben szükség van a finanszírozó hozzájárulására.

A gyakorlat az egyes finanszírozóknál eltérő, de vélhetően párjának készfizető kezességét fogja kérni a bank. Tekintve, hogy viszonylag rövid idő van hátra a futamidőből és vélhetően a díjfizetéssel sem volt különösebb probléma az elmúlt időszakban, a bank feltehetően hozzá fog járulni a módosításhoz.

Üdvözlettel

Hiteldoktor

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2012. december 12., 10:38, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

A válaszadás sem a Budapest Autófinanszírozási Zrt., sem a Totalcar részéről nem minősül üzleti vagy jogi tanácsadásnak. A válaszadás során csak a kérdésben szereplő tényeket és adatokat vettük figyelembe, ezért a válasz nem tekinthető teljes körűnek. A kérdés felvetésre a megfogalmazott válaszon kívül egyéb megoldás is létezhet. A válaszadás alapjául elsősorban a Budapest Autófinanszírozási Zrt. gyakorlata szolgál, mely nem minden esetben azonos más finanszírozókéval.

 

h i r d e t é s

Hiteldoktor Hiteldoktor

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

törlőlapát
SUZUKI SX4 1.6 VVT 4x4 Ferdehátú 2009-2013
2112 Ft
törlőlapát
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 Összkerékhajtás zárt terepjáró 2009-2013
3202 Ft
hosszbordás szíj
SUZUKI LIANA 1.6 lépcsőshátú 2005-2013
2804 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Now showing: Inglorious Basterds
Totalcar Magazine and Funzine proudly present the drive-in movie experience for foreigners! Jump in to your car and join us on friday!