Károkozás azonos tulajdonossal

2011.09.14. 12:04

Karácsony másnapjának éjjelén egy, az én tulajdonomat képező, általam vezett autóba beleszaladt egy, az én tulajdonomat képező, szlovák állampolgár által vezetett autó. A személyes kárbejelentés alkalmával röhögve elzavartak. A biztosító telefonos ügyfélszolgálatának munkatársa ötödszörre is alig értette meg a szitut, aztán azt javasolta, töltsünk ki egy betétlapot egy másik autóval. Ez az ötlet nem tetszik, nem szeretnék biztosítási csalást elkövetni. Viszont mindkét autó az én nevemen van, a biztosító így nem ismer el semmilyen kárigényt. Mit tegyek, hogy ne zsebből kelljen megjavítanom a vétlen autót?

Amennyiben azonos mindkét gépjármű esetében a tulajdonos saját kárnak minősül a baleset, és a biztosító kártérítést nem tud nyújtani az érvényes jogszabályi kereteken belül.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.