Totálkáros lett a hiteles autó

2011.09.14. 11:53

Hiteles autómat összetörték, a biztosító totálkárosnak minősítette, a roncsért 1 milliót akarnak adni, de a rajta lévő hitel 2,5 millió. Hallottam olyat, hogy ilyenkor a károkozóval ki lehet fizettetni hiteles buktát is, meg az új autó átíratását és egyéb költségit. Igaz ez?

A gazdasági totálkár alapján történő rendezés esetén a biztosítótársaság a gépjármű káridőponti értékét az érvényben lévő eurotax program alapján a gépjármű paramétereinek / tulajdonosok száma ,műszaki vizsga érvényességi ideje,futott km, évjárat stb./ figyelembe vételével határozza meg amelyből levonásra kerül a sérült gépkocsi értéke/ maradványérték /. A sérült gépjárművet Ön a szabad piacon értékesítheti az ajánlati árnál magasabb értéken is.
A hitellel terhelt gépjármű árfolyamkockázatából eredő különbözetet a biztosító nem tudja megtéríteni és nem is kötelezhető rá az érvényes jogszabályi kereteken belül.
Az új gépjármű forgalomba helyezési költésgeit megtérítik a társaságok számla ellenében a balesetben sérült gépjármű paramétereivel megfelelő nagyságú kocsi vásárlása esetén.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.