Érvényes a biztosítás vagy sem?

2011.11.15. 17:29

Tisztelt Biztosításdoktor!

Nem régen vásároltam egy Suzukit egy kereskedésből. Az autót az én nevemre lett íratva mint tulajdonos, édesapám meg mint üzembetartó. A biztosítást a helyszínen, mármint a kereskedésben lett kötve az édesapám nevére. Amit tudni kell, hogy apám üzembetartója egy másik autónak (saját), és bónuszbesorolása 10-es. A kötéskor az eladó alkalmazta apám bónuszbesorolását. A kérdésem a következő lenne: Félfüllel hallottam hogy a bónuszbesorolás csak egy autónál lehet használni,kettőn már nem. A jelen esetben az apám saját autójánál már érvényesítve lett, így nálam akkor nem is lehetett volna? Erre a kereskedő nem figyelt, akkor még én nem is tudtam erről a dologról. Ha ez igaz akkor nem érvényes a biztosításom? Mi a teendőm ha ezek alapján érvénytelen a biztosításom?, nem szeretném ha biztosításcsalónak nézzenek a biztosítónál. Véleményem szerint nem mi hibáztunk a kötésnél.

Köszönettel: Marton Attila

Tisztelt Marton Attila!

A kérdésére válaszolva az édesapja bonus fokozata mivel rendelkezik gépjármű felelősségbiztosítási szerződéssel melyen aktív státuszú a kedvezmény, másik gépjárművön nem vehető igénybe. Az új szerződés csak A0 fokazatban köthető, kérem keresse fel az illetékes biztosítótársaságot és a B10-A0 közötti különbözetet fizesse be a biztosítási időszak díjrendezettsége érdekében.

Üdvözlettel:

Horváth László

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.