Fizettem, mégis rajtam keresik a pénzüket

2012.06.06. 13:26

Tisztelt Biztosításdoktor!

2011 évben egyszerre fizettem be az egész évi kötelező biztosítást az autómra.Júliusban a biztosítótól kaptam kb 12 e ft-ot. Ekkor felhívtam Őket, hogy mi ez a pénzvisszafizetés és akkor azt mondták ,hogy 2 szer érkezett be a kötelező. Ami hihető is volt akkor számomra mert több autóm van, és az év elején volt egy kis keveredés a befizetések körül.

2012-ben újrakötöttem a kfb-met a Köbe biztosítónál.Nem érkezett meg a csekk ezért bementem a helyi ügynökükhöz ahol megnézték - minden autómra - és közölték, hogy minden rendben pár nap múlva megérkezik a befizetendő csekk. Így is történt de a Leganza tip. autómra 143 000 ft befizetést kértek mondván, hogy nem fizettem 2011-ben. Reklamáltam az ügyfélszolgálaton ahol közölték,hogy későn érkezett be az előző évi díjam ezért felmondták a biztosításomat. Mondtam ,hogy én erről semmiféle értesítést nem kaptam, erre azt válaszolták pereljem be a Postát!

Nem volt más választásom, újra kötöttem a kfbt és befizettem az összeget.

Felháborítónak tartom az esetet és kérdezem van-e valami lehetőségem az összeg visszaszerzésére.

Megjegyzem,hogy 2011-ben a Leganza műszaki vizsgán vett részt és ott is ellenőrizték a kfb meglétét.

Köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben a szerződése díj nem fieztés miatt megszűnt a hatályos törvényi szabályozás értelmében,fedezetlenségi díjat kell fizetni a szerződés megszűnés és az új szerződés kötés közötti időszakra. A fedezetlenségi díj mértéke gépjárműkategóriánként eltérő. A vissza utalt díjjal kapcsolatosan, ha rendelkezik átvételi bizonylattal a visszaküldő biztosítótól - melyen nevesítve van a visszautalás oka - akkor írásban kérheti az eset kivizsgálását.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.