2012.06.20. 13:16

Tisztelt Biztosításdoktor.bezár

Haveromnak odaadtam az autót kölcsön, erre a haverom koccanást okozott. A kárt elismerte és betétlapot is adott. Ilyenkor ki fizetti ki a kárt? Nézik ilyenkor, hogy ki okozta a balesetet személyesen. Vagy a legvégén én fogok a legrosszabul kijönni az egészböl, közben meg a helyszinen sem voltam. Válaszukat előre is köszönöm. (A biztosító ilyenkor hogy szokott eljárni?). További jó munkát.

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítást szabályozó törvény értelmében a gépjármű üzembentartója által kötött felelősség biztosítási szerződés,nyújt kártérítést a gépjárművel - mint veszélyes üzemmel - közúti forgalomban történő közlekedés során okozott károk esetében. Amennyiben Ön a tulajdonát képező gépjármű vezetési, használati jogát átadta ismerősének, ezáltal az általa okozott károkra is fedezetet vállalt, kivéve az ittasan okozott károk ha Ön az alkoholos befolyásoltságról nem tudott.

Az Ön biztosítója a felelősség vállalási nyilatkozat /kárbejelentő/ kitöltése után kártérítést nyújt a részes fél számára. Abban az esetben ha Ön, vagy ismerőse a kifizetett kártérítési összeget a biztosító számára visszafizeti, akkor a bonus fokozatát nem érinti hátrányosan a bekövetkezett baleset.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.