2012.09.27. 16:57

Tisztelt Biztosításdoktor!

Fiam autójának kötelezőjével kapcsolatban szeretném a véleményét kérni. 2010. április 29-én vásárolta meg a kocsiját. A tavalyi évben az AEGON-nál volt biztosítása ~55 ezer Ft/év díjért. Idén tavasszal váltott az UNIQA biztosítóra negyedannyiért. Mivel áprilisban volt az évforduló, de negyedévente fizetett, ezért az előző évi biztosítás fedezete idén ápr. 2-ig szólt. A következő negyedévre már nem fizette be a díjat, mert közben elindította a biztosítóváltást. Ez rendben le is zajlott, ápr. 30-tól él, az esedékes díjak be is lettek fizetve. Erre föl szept. 18-án kaptunk egy levelet az UNIQA-tól, hogy "Önnek fedezetlenségi díj fizetési kötelezettsége keletkezett." Ennek az elszámolási időszaka 2012.04.03-2012.04.29. Tehát nem egészen 1 hónap. Ennek díja pedig a baleseti adóval együtt 15.093,- Ft, ami a jelenleg érvényes biztosítás éves díjánál is több. A levélben írják még, hogy "a fenti esedékességtől számított 8 napon belül" fizessük ezt meg. Az esedékesség dátuma: 2012.08.2 5. Több dolog is felmerült bennem:

1. Az esedékességtől számított 8 nap már régesrég letelt, mire a levél megérkezett, így esélyem sem volt azt időben megfizetni.

2. Jelenleg a kocsira van érvényes KGFB, miért kell egy már fél éve elmúlt időszakra fizetni?

3. A levelet a jelenlegi biztosító küldte és nem az, akinek fizetni kellett volna. Miért?

4. Ezzel az indokkal a jelenlegi biztosító felmondhatja-e a jelenleg meglevő biztosítást?

Kérem levelemre minél hamarabb válaszolni! Előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Szalai József

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján a fiának gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződése évközi évfordulós,/04.29/ ezért a váltást az újonnan választott Uniqa Biztosító elfogadta és a szerződés érvényesen létrejött. A kány rendszerből történt lekérdezést követően megállapítást nyert, hogy a régebbi szerződés díja a biztosítási évfordulóig nem rendelkezik fedezettel.Mivel a gfb. rendszer a törvényi szabályozás értelmében díjfeltöltéssel működik, ezért az egyes váltások között díjhiány nem léphet fel, mert az fedezetlenségi díjat von maga után. A számlázott fedezetlenségi díjat - amely az Ön által is leírt időszakot tartalmazza- mielőbb fizesse meg a kapott értesítés alapján.

Üdvözlettel:

Horváth László pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.