2012.11.14. 13:45

Jónapot!

2 dologgal kapcsolatban szeretnék kérdezni.

A biztosító dijnemfizetés indokkal felmondta a szerzödést.Így 2012.06.12-2012.10.24. között nem volt biztosítás az autón. Erre az idöszakra 87 750 Ft-ot kellene befizetnem. Az ujrakötés után, a kiküldött levélben 19 089 Ft a negyedéves díj. Majd kaptam egy ujjabb levelet, amiben 45ezer x Ft-ot kérnek. Felkerestem öket telefonon, s közölték, hogy 24 812 Ft a negyedéves díj az adóval együtt. A levélben szereplö 19 089 Ft-ot befizettem. Itt az oldalon a biztosítós kérdöivben 2013. 01. 01-töl él a biztosítási adó. Kérheti a biztosító már most az adóval terhelt negyedéves mostani díjjat, illetve a fent írt idöszakra? Szinén a fenti idöszakban élö szerzödés híján nem volt kötelezö biztosítás az autón, kérheti a biztosító erre az idöszakra a díj kifizetését? Az elsö eset óta már vagy 3szor ujrakötöttem a szerzödést ami szintén ezzel az indokkal lett megszüntetve. Az elsönél mivel külföldön dolgozom, az internetes utalást jelöltem be, ahol az áll hogy e-mail-es értesítöt küldenek, amit nem kaptam. Telefonos megkeresés után sem. Most a csoportos beszedési megbízást választottam. Remélem ez müködni fog...

Válaszát elöre is köszönöm!

Róbert

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtakra válaszolva a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási díjat 2012.01.01.-től terheli baleseti adó /30 %/ amelynek díját az illetékes szerződést kezelő biztosítótársaság részére kell befizetnie,ellenkező esetben a szerződés díjhiányos lesz a vonatkozó időszakra. Díjnemfizetés miatt megszűnt szerződés esetében a díjjal nem fedezett időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni,baleseti adóval együtt.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.