2013.01.02. 14:45

Üdvözlöm!

A kérdésem az lenne, hogy reggel olyan balesetem történt, hogy haladtam egy keskeny úton, amin két autó egymás mellett nem férhet el és egy beláthatatlan kanyarba értem, ahol is hirtelen megláttam egy velem szembe tartó autót, aki erősen az én sávomban haladt, így félre kellett kormányoznom az autót, hogy ne ütközzünk frontálisan és így egy kerítés végighúzta az autóm oldalát. Ő el is fogadta, hogy ő volt a hibás, mert az én sávomban ment. Kérdésem, mivel a két autó nem egymással konkréten nem ütközött, viszont mindketten egyetértettünk abban, hogy Ő a hibás, így fizet e a biztosító? HA igen akkor fizeti a kerítésben fellépett kárt is és az autómat is?

Tisztelt Érdeklődő!

A káreseménnyel kapcsolatos bejelentést tegyék meg az okozó biztosítójánál, minden apró részletre kiterjedően mivel ütközés nélküli balesetről van szó. Amennyiben rendelkezésre állnak tanúk nevüket és elérhetőségüket bocsássák a biztosító rendelkezésére.

A biztosító kárszakértője a leírások, a gépjármű sérülésének rögzítése és helyszíni szemlét követően dönt a káresemény téríthetőségéről. A kerítés tulajdonosa az Ön gfb. biztosítása alapján előzetesen kérheti a keletkezett kár megtérítését,amely később a károkozó biztosításának terhére átkönyvelésre kerül, ezáltal tehermentesítve az Ön szerződését.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.