2013.01.30. 10:56

Tisztelt Biztosításdoktor!

Szeretnék vásárolni egy külföldről behozott autót, mikor kell megkötni a biztosítást, ha már tudom hogy mi a rendszáma? Vagy hogy működik ez, ez lesz az első autóm nem tudom, hogy működik.

Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű magyarországi forgalomba helyezéséhez-névre íráshoz-az okmányirodának van szüksége a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződésre a forgalmi engedély kiállításához, a biztosítottság igazolására.A biztosítást a forgalmi engedélybe bejegyzésre kerülő üzembentartó nevére kell megkötni.

A műszaki vizsga után rendelkezésre bocsátott járműkisérő lappal tud biztosítást kötni, akár az interneten ahol több biztosító ajánlatából tudja kiválasztani az Önnek megfelelő terméket.A biztosításhoz később kézhezvétel után a forgalmi engedély másolatát csatolni kell az illetékes biztosítótársaság részére.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.