2013.02.19. 10:00

Tisztelt Biztosításdoktor!

2012. decemberében egy kisebb baleset ért, az okozó elismerte felelősségét, a javítás várható ideje kb. 1 hét lesz. Az autó viszont nekem elengedhetetlen a napi munkavégzésemhez, amit jeleztem is az okozó biztosítójának, alátámasztva a munkáltatóm cégszerűen aláírt igazolásával (mely szerint szükséges az autó a napi munkavégzéshez), munkaszerződésemmel, munkaköri leírásommal, valamint egy költségtérítést igazoló szerződéssel (garázsbérlet a munkahelyem közelében). Kérdésem, hogy mindezek ellenére elutasíthatja-e a biztosító a javítás idejére a bérgépkocsi térítését, ráadásul indoklás nélkül.

Köszönöm segítségét, üdvözlettel

Tisztelt Érdeklődő!

A kárrendezésben illetékes biztosítótársaságnál benyújtott bérgépjármű igény a járulékos igények kategóriájába tartozik amely a baleset nélkül fel sem merült volna, ezért jogosultság alapján téríthető. A leírtak alapján a felmerült igény alátámasztásához a dokumentumokat Ön a biztosító rendelkezésére bocsátotta, amely alapján az optimális javítási időre igénybe vehető bérgépjármű költsége téríthető, a vonatkozó szabályok figyelembe vételével. Amennyiben a biztosító indoklás nélkül utasította el az igényt ,levélben kérje állásfoglalásuk magyarázatát a hozott döntéssel kapcsolatosan.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.