Biztosításdoktor Biztosításdoktor

Kártérítés állásidőre?

2013.03.05. 08:07 -

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tavalyi év novemberében anyagi káros baleset részese voltam, mint vétlen. Már a baleset bekövetkezésekor egyértelmű volt, hogy én vagyok a vétlen azonban az okozó nem ismerte el a felelősségét. (75 éves és kötekedett mindenben). Szabálysértési eljárás indult, amelynek során a felelősséget továbbra sem ismerte el, majd a két hónapos eljárás végén az okozót megbüntették, azonban ekkor nem élt kifogással, a határozat jogerős lett. Az én autómban 600 000 Ft kár keletkezett, az autó 2 hónapig állt a szalon udvarán javításra várva, azt megjavíttatni saját költségből nem tudtam, csak most készült el, ahogy a biztosító fizetett. A biztosító az eljárás során is nyilatkoztatta az okozót, de ő nekik sem ismerte el a felelősségét, így hamarabb nem lehetett a járművet megjavíttatni. Kérdésem: Lehet-e kártérítést kérni az állásidőre és kitől, illetve milyen módon, hogy 2 hónapig nem tudtam a járművet használni (az okozónak felróható ok miatt) és ezzel nekem többletköltségeim keletkeztek? (tömegközlekedéssel kellett járnom, feleségemet a kórházba csak bérautóval tudtam hordani, jármű amortizálódott).

Válaszát várva!

Tisztelettel: A.János

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak a káreseménnyel kapcsolatos járulékos igény kategóriába tartoznak amelyeket a biztosító az okozó gépjármű felelősségbiztosításának terhére megtérít a szükséges dokumentumok benyújtását követően.A leírtakat egy levélben összegezve a kárszámra való hivatkozással a rendelkezésre álló számlákat, bizonylatokat csatolva küldje el az illetékes biztosító kárügyintézőjéhez,aki tájékoztatni fogja a rendezéshez szükséges esetlegesen még csatolandó dokumentumok köréről, és a felmerült igények téríthetőségének határösszegeiről.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2013. március 5., 08:07, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

h i r d e t é s

Biztosításdoktor Biztosításdoktor

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

hosszbordás szíj
SUZUKI VITARA 1.6 nyitott terepjáró 1988-1995
2302 Ft
tömítés, szívókönyök| tömítés, szelepfedél| tömítés, olajteknő
SUZUKI GRAND VITARA 2.7 Összkerékhajtás zárt terepjáró 2007-2013
2658 Ft
tömítés, kipufogócső
SUZUKI VITARA 1.6 zárt terepjáró 1988-1998
924 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

The sound of Formula-1 cars
played on the guitar
The engine of a Formula-1 car and a string instrument may not have much in common, but in the right hands they do produce the same sound. Just push the play button and close your eyes.