2013.03.05. 08:07

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tavalyi év novemberében anyagi káros baleset részese voltam, mint vétlen. Már a baleset bekövetkezésekor egyértelmű volt, hogy én vagyok a vétlen azonban az okozó nem ismerte el a felelősségét. (75 éves és kötekedett mindenben). Szabálysértési eljárás indult, amelynek során a felelősséget továbbra sem ismerte el, majd a két hónapos eljárás végén az okozót megbüntették, azonban ekkor nem élt kifogással, a határozat jogerős lett. Az én autómban 600 000 Ft kár keletkezett, az autó 2 hónapig állt a szalon udvarán javításra várva, azt megjavíttatni saját költségből nem tudtam, csak most készült el, ahogy a biztosító fizetett. A biztosító az eljárás során is nyilatkoztatta az okozót, de ő nekik sem ismerte el a felelősségét, így hamarabb nem lehetett a járművet megjavíttatni. Kérdésem: Lehet-e kártérítést kérni az állásidőre és kitől, illetve milyen módon, hogy 2 hónapig nem tudtam a járművet használni (az okozónak felróható ok miatt) és ezzel nekem többletköltségeim keletkeztek? (tömegközlekedéssel kellett járnom, feleségemet a kórházba csak bérautóval tudtam hordani, jármű amortizálódott).

Válaszát várva!

Tisztelettel: A.János

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak a káreseménnyel kapcsolatos járulékos igény kategóriába tartoznak amelyeket a biztosító az okozó gépjármű felelősségbiztosításának terhére megtérít a szükséges dokumentumok benyújtását követően.A leírtakat egy levélben összegezve a kárszámra való hivatkozással a rendelkezésre álló számlákat, bizonylatokat csatolva küldje el az illetékes biztosító kárügyintézőjéhez,aki tájékoztatni fogja a rendezéshez szükséges esetlegesen még csatolandó dokumentumok köréről, és a felmerült igények téríthetőségének határösszegeiről.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.