Biztosításdoktor Biztosításdoktor

Kártérítés állásidőre?

2013.03.05. 08:07 -

Tisztelt Biztosításdoktor!

Tavalyi év novemberében anyagi káros baleset részese voltam, mint vétlen. Már a baleset bekövetkezésekor egyértelmű volt, hogy én vagyok a vétlen azonban az okozó nem ismerte el a felelősségét. (75 éves és kötekedett mindenben). Szabálysértési eljárás indult, amelynek során a felelősséget továbbra sem ismerte el, majd a két hónapos eljárás végén az okozót megbüntették, azonban ekkor nem élt kifogással, a határozat jogerős lett. Az én autómban 600 000 Ft kár keletkezett, az autó 2 hónapig állt a szalon udvarán javításra várva, azt megjavíttatni saját költségből nem tudtam, csak most készült el, ahogy a biztosító fizetett. A biztosító az eljárás során is nyilatkoztatta az okozót, de ő nekik sem ismerte el a felelősségét, így hamarabb nem lehetett a járművet megjavíttatni. Kérdésem: Lehet-e kártérítést kérni az állásidőre és kitől, illetve milyen módon, hogy 2 hónapig nem tudtam a járművet használni (az okozónak felróható ok miatt) és ezzel nekem többletköltségeim keletkeztek? (tömegközlekedéssel kellett járnom, feleségemet a kórházba csak bérautóval tudtam hordani, jármű amortizálódott).

Válaszát várva!

Tisztelettel: A.János

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak a káreseménnyel kapcsolatos járulékos igény kategóriába tartoznak amelyeket a biztosító az okozó gépjármű felelősségbiztosításának terhére megtérít a szükséges dokumentumok benyújtását követően.A leírtakat egy levélben összegezve a kárszámra való hivatkozással a rendelkezésre álló számlákat, bizonylatokat csatolva küldje el az illetékes biztosító kárügyintézőjéhez,aki tájékoztatni fogja a rendezéshez szükséges esetlegesen még csatolandó dokumentumok köréről, és a felmerült igények téríthetőségének határösszegeiről.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A fenti tanács első megjelenésének időpontja 2013. március 5., 08:07, ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A tanácsok pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de tartalmukért és a betartásuk következményeiért felelősséget nem vállal.

 

Biztosításdoktor Biztosításdoktor

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

vezetőkar fej
SUZUKI SWIFT 1.3 Ferdehátú 1984-1989
3542 Ft
hosszbordás szíj
SUZUKI SWIFT 1.6 Ferdehátú 2006-2013
3318 Ft
törlőlapát
SUZUKI SX4 1.6 VVT Ferdehátú 2006-2013
2712 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

I’m in love with my car
Totalcar’s TrackDay, during which the Hungaroring was open to car enthusiasts for two days, made me fall in love with my car all over again.