2013.03.11. 16:32

Tisztelt Biztosításdoktor!

A KGFB szerződés megkötésekor (biztosítási alkusz weboldalán keresztül) a vezetők körénél azt az opciót választottam, hogy csak a szerződő (azaz én) vezeti a járművet. Megtagadhatja-e a kárkifizetést a biztosítóm arra hivatkozva, hogy a járművet nem én vezettem, ha olyan baleset bekövetkezne, amelyben az én autómmal okoztak kárt és nem én vezettem a járművet? Ha igen, akkor rajtam fogják a kárt behajtani peres úton, ha jól gondolom.

Köszönettel és tisztelettel,

Tamás

Tisztelt Érdeklődő!

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződést a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó köthet, és díjfizetési kötelezettségének teljesítésével a törvényi kötelezettségének eleget tett. A gépjárművet vezetők körére vonatkozó kérdésnek a leírt módozattal kapcsolatosan nincs jelentősége, tehát a gépjárművel esetlegesen okozott károk esetében megtéríti az okozott kárt a biztosító a törvényi szabályozás értelmében.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.