2013.04.02. 15:22

Tisztelt Biztosításdoktor!

Eladásra váró autómmal nem közlekedek, magánterületen áll, várja a vevőt. (Próbaút magánterületen) A későbbiekben sem fogok vele menni, vizsga előtt eladom. Milyen esetleges problémám származhat abból, ha nem kötök rá (előzőt felmondtam) kötelező biztosítást?

Üdv: Péter

Tisztlet Érdeklődő!

A levelében leírtakra válaszolva, tájékoztatom, hogy a hatályos törvényi szabályozás értelmében a gépjármű kötelező felelősségbiztosítási szerződésének fenntartása és díjfizetéssel történő rendezése a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartó feladata.

Amennyiben a szerződés évfordulóra felmondásra került, kötelező új biztosítást kötni a forduló napjától mert ellenkező esetben a díjjal nem fedeztett időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni amely gépjármű kategóriánként eltérő. A tulajdonjog átruházási szerződés /adás-vételi/ megkötéséig a gfb. díjjal történö rendezése az ön feladata. Lehetősége van a gépjármű ideiglenes forgalomból történő kivására,amely által az élő gfb. szerződés szüneteltethető.A kivonással kapcsolatos információkért forduljon a helyi okmányirodához.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.